Suomi
Gamereactor
arviot
Worms: Ultimate Mayhem

Worms: Ultimate Mayhem

Worms-pelejä on viime vuosina ilmestynyt eri alustoille kuin sieniä sateella. Perinteisen 2D-tyylin lisäksi vuodesta 2004 on muutamassa osassa kokeiltu 3D-tekniikkaa vaihtelevin tuloksin. Viimeisin kolmiulotteinen tuotos on Worms: Ultimate Mayhem. Peli on kaverin kanssa hauskaa mättöä tuttuun Worms-tyyliin, mutta yksin pelatessa iskee akuutti tylsyyden tunne nopeasti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Worms-peleissä ei koskaan ole totuttu näkemään varsinaista tarinamuotoa. Ihan syystäkin, sillä parhaat hetket on aina koettu kavereita vastaan pelatessa. Worms: Ultimate Mayhemista kampanja löytyy, joskin se tuntuu hitusen turhalta lisäykseltä. Yritystä tarinasta kyllä löytyy. Pelaajan matojoukkue matkaa muun muassa aikakoneella läpi historian taistellen esimerkiksi keskiaikaisia ritareita ja villin lännen lehmipoikia vastaan. Kampanjan lisäksi löytyy challenge mode, jossa suoritetaan erilaisia haasteita, esimerkiksi räiskien tarkkuuskiväärillä maaleja kohti.

HQ

Pelin kantava voima kuitenkin piilee moninpelissä. Pelasipa sitten samalla sohvalla istuvaa kaveria vastaan tai verkossa, jaksaa Worms viihdyttää. Nettipeli on virkistävä tuulahdus valtavirtapelien tunkkaisessa maailmassa, eikä sen tekninen toteutus jättänyt suuremmin tilaa nipotukselle. Testisession aikana sattui vain kerran kohdalle nykypelien vitsaukseksi muodostunutta verkkoviivettä.

Muilta osin toteutus on jäänyt hieman ajastaan jälkeen, ja Worms: Ultimate Mayhemissa on esimerkiksi epätavallisen pitkät latausajat. Asia ei muuten risoisi, mutta latausruutua joutuu tuijottamaan taajaan. Jos tehtävää suorittaessaan epäonnistuu, ei sitä voi suoraan aloittaa alusta. Peli palautuu takaisin tehtävävalikkoon, josta lähdetään tuskallisen pitkän latausruudun jälkeen yrittämään uudestaan.

Lisäksi matojen ohjattavuus tuntuu kankealta etenkin tarkkuutta vaativissa paikoissa, ja kontrollit vaativat totuttelua sujuvampiin räiskintäpeleihin tottuneille. Esimerkiksi ampuessa tarkkuuskiväärillä täytyy ensin painaa yhtä näppäintä tähdätäkseen, sitten toista tarkentaakseen, ja kolmatta ampuakseen. Myöskään graafisesti ei olla täysin nykystandardien tasolla. Asian ymmärtäisi, jos peli olisi julkaistu edellisen sukupolven konsoleille, mutta HD-ympäristössä pikselimössö osuu silmään miltei kaikkialla. Edes hahmojen varjot eivät ole itse hahmon muotoisia, vaan kasa mustia neliöitä. Toisaalta musta huumori paistaa läpi ääninäyttelystä. Madot kettuilevat toisilleen ja heittelevät itseironisia ja vähän sarkastisiakin kommentteja silloin tällöin. Muuten äänimaailma on "ihan okei". Räjähdykset ja ympäristön taustahäly kuulostavat hieman vanhahtavilta.

Jos haluaa ryhtyä luovaksi, löytyy pelistä eräänlainen editori. Sillä voi muokata miltei kaikkea aina madoista lähtien. Matosotilaille voi antaa omat nimet, vaihtaa asusteita ja asettaa erilaisia ääniasetuksia. Esimerkkinä allekirjoittanut laittoi madoillensa armeijalakit, 80-luvun pilottilasit ja muokkasi puhumaan kuin James Bond. Matojen lisäksi myös omia aseita saa muokattua. Haluaako revolverin joka ampuu raketteja? Vaiko helikopterin joka tiputtaa räjähtäviä kanoja? Molemmat onnistuvat.

Tämä on mainos:

Worms on aina ollut moninpeliklassikko, eikä Worms: Ultimate Mayhem ole poikkeus. Hieman ylimääräiseltä täytteeltä tuntuvasta yksinpelistä voi muutaman tunnin tiristää pelattavaa, mutta pelin suola on silti matosota ystävien seurassa. Vaikka parannettavaa olisi monellakin tasolla, ei se poista tuttua tosiasiaa, että porukalla on mukavaa mättää matoja kuonoon mitä mielikuvituksellisin tavoin.

Worms: Ultimate MayhemWorms: Ultimate MayhemWorms: Ultimate MayhemWorms: Ultimate Mayhem
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Viihdyttävä moninpeli
-
Pitkät lataustauot, helposti unohdettava tarina
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Worms: Ultimate MayhemScore

Worms: Ultimate Mayhem

ARVIO. Kirjoittaja Joni Eriksson

Uusin Worms on kaverin kanssa hauskaa mättöä tuttuun tyyliin, mutta yksin pelatessa iskee akuutti tylsyyden tunne nopeasti.



Ladataan seuraavaa sisältöä