Suomi
Gamereactor
ennakot
WRC 3

WRC 3

Viralliset WRC-rallipelit ovat kahlanneet suossa sen jälkeen, kun Sony hylkäsi sarjan ja lisenssi päätyi italialaisille Black Bean Gamesille ja Milestonelle. Tänä vuonna kehityksessä on viimein tarkoitus tehdä ryhtiliike.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pelien ja paikallisrallien maailmasta pölähtävälle Akropolis-rallin huoltoalue on kokemus jo itsessään. Noin 80 kilometrin päässä Ateenasta ralliautoja on parkkeerattu ympäriinsä, mekaanikot ja toimittajat hyörivät ympärillä ja ilmassa velloo öljyn ja bensan haju. MM-rallin suurta mittakaavaa ei voi olla noteeraamatta. Sirkuksen keskellä jotain poikkeuksellista on kuitenkin tapahtumassa: pelistudio Milestone on esittelemässä WRC 3 -peliään ensi kertaa medialle.

WRC 3

Rehellisesti sanottuna pari aiempaa WRC-peliä eivät vakuuttaneet ketään. Sarjan kunnian päivät Playstation 2 -ajoilta ovat kaukana takanapäin, ja Milestone on kompuroinut yrittäessään jatkaa menestystä. Tässä valossa on rohkaisevaa, että studio on tiivistänyt yhteistyötään ralliajajien kanssa. Lajia mallinnetaan televisioruuduille heidän avustuksellaan, ja yhteistyö näkyy muun muassa ensiesittelyn hulppeissa puitteissa. Kehittäjät myös tunnustavat edellisten osien puutteet. "Annapa kun kerron, miten olemme tehneet tästä pelistä paremman", aloitti markkinointijohtaja Davide Bilotta.

Resepti ei ole yllättävä, mutta kuulostaa oikealta: täysin uusi fysiikkamoottori, parannetut grafiikat, paremmat äänet, rallitähtien antama palaute ja tiukempi fokus pelin hauskuuteen. En ole kuitenkaan näin helpolla vakuutettavissa. Tuotteen on puhuttava puolestaan.

Tämä on mainos:

Onneksi kehittäjät eivät puhuneet pelkkää lööperiä - ensivaikutelmani WRC 3:sta oli yllättävänkin positiivinen. Neljä demorataa tarjosivat mukavasti vaihtelua ja ulottuivat Walesin sateisilta teiltä Monte Carlon lumisille rinteille. Väliin mahtui luonnollisesti myös Akropolis-ralli sorateineen ja kauniine järvineen. Samat järvet näimme aiemmin moottoritieltä, kun olimme matkalla esittelypaikalle. Teknisesti peli pyöri jo nyt hyvin, eikä ruudunpäivityksessä ollut motkottamista. Tämä pitää yllä myös vauhdintunnetta kaasua polkiessa, ja WRC 3 onkin selvästi jännittävämpi kokemus kuin edeltäjänsä.

WRC 3WRC 3

Milestone on selvästikin käyttänyt paljon aikaa grafiikoiden ja fysiikoiden hiomiseksi, sillä näillä saroilla on menty harppauksin eteenpäin. Täyttä WRC-lisenssiä kantavana pelinä kehittäjät hyötyvät myös autenttisista automalleista ja mahdollisuudesta lainata pätkiä oikeista ralliradoista. "Olisimme voineet mallintaa erikoiskokeet kokonaisuudessaan, mutta näiden ajaminen vie yleensä puolisen tuntia", Bilotta sanoi. Fysiikoiden kehityksessä apuna on ollut erityisesti WRC Team Minin kuljettaja Armindo Araujo, jonka neuvoin ajotuntumasta on muotoiltu aiempaa realistisempi. Araujon ajo pelissä ei tosin vakuuttanut yleisöä, mutta hän syytti jäykkää niskaa. Eikä ihme: mies pyörähti katon kautta ympäri edellisen päivän harjoituksissa.

WRC 3
Tämä on mainos:

Vaikka paljon on parannettu, ei WRC 3:a voi kuitenkaan vielä pitää täydellisenä. Yhtenä syynä on jo se, että kartanlukijan äänet puuttuivat, vaikka näitä kehuttiin ammattinäyttelijöiden työksi. Sama koskee moottoriääniä, jotka on kuulemma äänitetty oikeista autoista aiempaa paremmalla laitteistolla. Nämä lisätään peliin vasta myöhemmin. Toisaalta on myös selvää, että Milestone käy edelleen kirikamppailua kehityksen kärjen kanssa. Ajaminen on hauskempaa ja peli on näyttävämpi, mutta genren rimaa ei vielä näillä eväin kohoteta. Esimerkiksi vauriomallinnus ei ole saanut ansaitsemaansa päivitystä. WRC 3:lta puuttuukin sellainen vaikuttavuus, joka liitetään mielikuviin huippupeleistä.

Ero Codemastersin ralleihin on joka tapauksessa kaventumaan päin ja WRC-sarjalla on puolellaan lisenssi, joka tekee siitä ainoan virallisen rallipelin markkinoilla. Lisäksi tuo lisenssi on voimassa vielä vuosikausia, ja Milestonen tavoitteet ulottuvat pitkälle WRC 3:n taa.

WRC 3:n lopullista kilpailukykyä on hankala määritellä vain muutaman radan perusteella, varsinkin kun peli on vielä selvästi työn alla. Ensitestin perusteella Milestone on tekemässä monia asioita oikein, mutta harmillisesti muut ovat tehneet saman jo aiemmin. Pelin valttina on kuitenkin realistinen kuvaus itse MM-sarjasta, joten jos haluaa osoittaa, ettei Sebastian Loeb ole sittenkään voittamaton, WRC 3:ssa se on mahdollista.

WRC 3
WRC 3
WRC 3
WRC 3
WRC 3
WRC 3
WRC 3
WRC 3
WRC 3
WRC 3
WRC 3
WRC 3
WRC 3
WRC 3

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
WRC 3Score

WRC 3

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Virallinen MM-rallipeli palaa kahden pettymyksen jälkeen selvästi parannettuna. Riittääkö kehitysvauhti Dirtin selättämiseen?Ladataan seuraavaa sisältöä