Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
ennakot
Yakuza: Like a Dragon

Yakuza: Like a Dragon

Tältä näyttää uuden polven Yakuza

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Noin kuukauden kuluttua länsimaissa julkaistaan Yakuza: Like a Dragon, joka on se seuraava osa pitkäikäiseen Yakuza-sarjaan. Japanin järjestäytyneen rikollisuuden maailmaan sijoittuva peli aloittaa tarinallisesti alusta, joten edellisistä peleistä ei tarvitse olla tietoinen. Päähenkilökin on uusi, ja pelimekaniikkaa on muutettu isosti.

Aiemmin tarinassa tapeltiin nyrkein ja potkuin suurimman osan ajasta. Nyt mukana on kokonaan uusittu roolipelijärjestelmä. Päähenkilönä on Ichiban Kasuga, jota klaanin patriarkka pyysi menemään vuonna 2001 vankilaan murhasta, jota hän ei tehnyt. Vapautuessaan 18 vuotta myöhemmin Ichiban Kasuga huomaa, ettei ketään kiinnosta hänen uhrauksensa. Hän löytää itsensä yksinäisenä Yokohamasta. Aloitus on kaiken kaikkiaan varsin perinteistä Yakuza-draamaa.

HQ
Tämä on mainos:
Yakuza: Like a DragonYakuza: Like a DragonYakuza: Like a Dragon

Hieman yllättäen Yakuza: Like a Dragon ei ota itseään yhtä vakavasti kuin edeltäjänsä. Ichiban on kummallinen tyyppi, jonka mielikuvitus innoittuu ympärillä olevista asioista. Toiminta ja yleinen tunnelma ovat aiempaa rahvaanomaisempia ja hauskempia. Ja siis tämä siitäkin huolimatta, että Yakuza-sarjassa on aina ollut kummallisia juonenkäänteitä ja erikoisia henkilöhahmoja.

Perinteiseen tyyliin elävän oloisilla Yokohaman kaduilla vaellellaan yksin. Nyt kuitenkin taisteluihin liittyy mukaan kolme muuta avustajaa. Vastustajat ja avustajat toimivat itsenäisesti, mutta pelaaja päättää itse omat toimintonsa vuorollaan. Perinteisten hyökkäyksien ohella mukana on erikoisempiakin tapoja tehdä tuhoa. Huolta on pidettävä niin osumapisteistä kuin MP-lukemastakin, jonka avulla saa käyttää erikoisempia hyökkäyksiä ja puolustuksia. Mukana on myös isompia erikoistoimintoja, jotka vaikuttavat koko omaan joukkueeseen. Pelaaja pääsee halutessaan juomaan energiajuomia parantuakseen, ja kutsumaan apureita tekemään omaa tuhoaan käskystä. On tärkeää katsoa, että oma pelihahmo on oikealla tavalla asemoitunut suhteessa vastustajaansa. Tällöin tuhoteho saadaan mahdollisimman tehokkaaksi. Oikea-aikaista nappien painelua vaativat QTE-tapahtumat ovat pakollisia ajoittain, samoin ihan rehellinen napin mättäminen hullun lailla.

HQ
Tämä on mainos:
Yakuza: Like a DragonYakuza: Like a DragonYakuza: Like a Dragon

Roolipelielementtejä on niin ikään lisätty. Omat soturit voivat ottaa työtehtäviä, jotka kehittävät heidän omia kykyjään. Työnä voi olla vaikkapa pop-idoli, poliisi tai mafian mies. Aikaa vietetään jopa luolastoissa tehden pilaa meneillään olevista tapahtumista. Kaiken kaikkiaan peli tuntuu parodialta, ja ihan tarkoituksella.

Taktisten taisteluiden ulkopuolella pelaaminen on hyvin tuttua muista Yakuza-peleistä. Sivutehtäviä on tarjolla huima määrä, ja sen lisäksi on kaikenlaisia minipelejä ja Segan vanhoja pelikoneita kokeiltavaksi. Mukana on esimerkiksi taloussimulaattori, jolla pyritään saamaan oma keksifirma pyörimään. Yokohamassa on tarjolla varsin mittavasti karting-ajelua unohtamatta paikallista elokuva-alaa. Leffassa ollessa on tärkeää olla nukahtamatta kesken näytöksen.

Toisin sanoen paljon on säilynyt samana kuin ennenkin. Taistelumekaniikka on laitettu kokonaan uusiksi, joten nyt tappelupelejä vierastavat voivat lähestyä uutta Yakuzaa ennen kaikkea roolipelinä. Teknisesti peli näyttää odotetun hyvältä.

Yakuza: Like a Dragon julkaistaan 10. marraskuuta.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Yakuza: Like a Dragon saa jatkoa

Yakuza: Like a Dragon saa jatkoa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Ryu ga Gotoku Studion Masayoshi Yokoyama on päättänyt kertoa, että hän on nyt se uusi päällikkö Yakuza- ja Judgment-pelisarjoista tunnetuksi tulleessa studiossa. Ja...Ladataan seuraavaa sisältöä