Suomi
Gamereactor
arviot
Zombie Apocalypse

Zombie Apocalypse

Onhan näitä jo nähty. Massoittain vihollisia, joita yhteistyössä kavereiden kanssa räiskitään paloiksi kahden tatin ja sekalaisen huutelun saattelemana. Mutta aina kun pelin aihealueena ovat suosikkiepäkuolleemme zombit, se saa pienen varaslähdön verrattuna geometrisiin kuvioihin ja ilkeisiin robotteihin. Sillä mikäs sen hauskempaa, kuin monikymmenpäisten laumojen taltuttaminen kolmen kaverin ja vaihtelevan asearsenaalin kanssa?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Zombie Apocalypse käyttää monissa Xbox Live Arcaden peleissä hyväksi koettua kahden tatin liikkumista ja ammuskelua. Vasemmalla tatilla paetaan, oikealla jaetaan ammuksia. Neljästä eri hahmosta valitaan mieleisin, ja sitten hypätäänkin toiminnan keskelle selviytymään taas yhdestä hurmeentäytteisestä päivästä. Eloonjäämistaistelua käydään genreen tiukasti kuuluvissa ympäristöissä: kentistä löytyy esimerkiksi kaatopaikka, hylätty huvipuisto sekä tietysti hautausmaa, tuo kaikkien epäkuolleiden kestosuosikki. Vaikka karttoihin tuodaan hieman variaatiota, niitä saisi olla useampia erilaisia.

HQ

Pelin käynnistyttyä kenttä alkaa hiljalleen täyttyä pimeistä nurkista, maan alta ja milloin mistä esiin laahustavista epäkuolleista, joita ammuskellaan kunnes zombit loppuvat tai ne saavat syötyä pelaajan kaikki elämät. Päivän hurmesaldo punnitaan paitsi tappojen, myös irrotettujen raajojen tai hengissä pysymisen perusteella.

Pelkällä lapiolla ei tarvitse pärjätä, sillä pelaaja saa jokaisen kentän alussa rynnäkkökiväärin loppumattomilla ammuksilla avuksi. Eikä tässä vielä kaikki! Myös kaikkien aivonjanoisten paras ystävä eli moottorisaha löytyy perusvarustuksesta. Näillä pärjää jo kivasti, mutta lisähauskaa saa mm. kenttiin tippuvista haulikoista, liekinheittimistä ja tuplakonepistooleista, joiden ammusmäärä on rajattu. Muiden aseiden joukosta löytyy hilpeä puhuva nallekarhu, joka hölinällään houkuttelee zombit luokseen ja sitten räjähtää näiden silmille. Pienen mausteen touhu saa vielä pisteytyksestä. Tapot etenkin moottorisahalla kartuttavat pistekerrointa, joka tippuu nollaan aina kun joku kuolee. Parhaat pisteet kamppailevat paikasta auringossa pelin globaaleilla listoilla.

Zombie Apocalypse on hauskaa ja erittäin hektistä lahtausta kaveriporukassa, etenkin samalla sohvalla pelattuna. Myös nettimoninpeli onnistuu. Yksin ei epäkuolleiden maailmanloppu jaksa pitkään kiinnostaa, vaikka erilaisia aseita, zombityyppejä ja kenttien variaatioita on kiitettävästi. Lanattavien laumat ovat suuria ja itse pelaaminen sujuu ensimmäisistä hetkistä lähtien sujuvasti. Ulkoasullisesti ihan perustyylikäs peli toimii parhaiten muutaman tunnin sessioina muun illanvieton kanssa.

Zombie ApocalypseZombie ApocalypseZombie ApocalypseZombie Apocalypse
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Zombilaumat, tunnelma, nelinpeli
-
Kenttien vähyys, ääninäyttely
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Zombie ApocalypseScore

Zombie Apocalypse

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Mikä voisi olla hauskempaa kuin yrittää neljän kaverin kanssa pärjätä loppumattomalle zombielaumalle pelkkiä moottorisahoja käyttäen?



Ladataan seuraavaa sisältöä