Suomi
Gamereactor
lifestyle

Adrian Newey toimittaa RB17-hyperauton ennen lähtöään Red Bullista

Mutta legendaarinen suunnittelija on valmis RB: n F1-osaston kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Aiemmin tällä viikolla Red Bull ilmoitti, että heidän legendaarinen autosuunnittelijansa Adrian Newey jättää tiimin. Newey on ollut vastuussa Red Bull Formula 1 -autojen kehityksen johtamisesta lähes kahden vuosikymmenen ajan, jonka aikana tiimi on voittanut seitsemän kuljettajien maailmanmestaruutta (ja näennäisesti matkalla kahdeksanteen) ja kokoelman valmistajien mestaruuksia. Tiimin kohtaaman myllerryksen keskellä Newey on kuitenkin päättänyt lähteä Red Bull, mutta ei ennen kuin hän on suorittanut viimeisen työn.

Ja ei, tämä ei viittaa F1-kauteen 2024, vaikka RB:n voitto täällä on epäilemättä osittain myös Neweyn ponnistelujen ansiota. Sen sijaan Neweyn viimeinen tehtävä tiimille on nähdä RB17: n viimeiset silaukset ja suunnitteluelementit, joka on radan hyperauto, jota on kehitetty vuosia.

Newey jättää RB: n vuoden 2025 alussa, ja hän on nyt puutarhalomalla F1 -divisioonassa, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että hän ei ole enää mukana päivittäisessä työssä, joten hän antaa kaiken aikansa ja vaivansa keskittyä RB17: ään ja varmistaa, että se valmistuu ennen kuin hän lähtee tiimistä.

Puhuessaan tästä päätöksestä Newey lisäsi: "Minusta tuntuu, että nyt on sopiva hetki luovuttaa viestikapula muille ja etsiä uusia haasteita itselleni. Sillä välin RB17:n kehityksen viimeiset vaiheet ovat käsillä, joten loppuaikani tiimissä keskityn siihen."

Tämä on mainos:

Mitä luulet Neweyn tulevaisuuden tuovan tullessaan?

Adrian Newey toimittaa RB17-hyperauton ennen lähtöään Red Bullista


Ladataan seuraavaa sisältöä