Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus Strix Claw -pelihiiri

Erinomaisen tarkka ja mukava hiiri kärsii bugisesta ohjelmistosta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Asuksen Strix-sarjan hiiri noudattelee designiltaan samanlaista oranssinmustaa pöllöteemaa kuin kuulokesetti ja näppäimistö. Hiiren kiinnostavin jippo on dpi-tarkkuuden vaihtaminen lennosta, jonka luulisi kiinnostavan ainakin peleissään tarkkuuskiväärin kanssa sihtaavia hiiviskelijöitä.

HQ

Valmistusjälki on myös hiiressä kohdillaan. Hiiri on jämäkkä ja hyvänkokoinen kapistus, jota pitää kourassa mielellään. Näppäimiä ei ole tarjolla tosin kovin montaa. Makronäppäimiä hiiressä on periaatteessa vain kaksi, kolme muuta makronappia on omistettu mainostetulle dpi-vaihtelulle. Oranssi valaistus on mukavan näyttävä. Laatuvaikutelmaa korostetaan myös hiiressä punotulla johdolla sekä kullatulla USB-liittimellä.

Hiiren tarkkuutta ei ole turhaan mainostettu, nopeimmillaan ruudulla nimittäin suihkitaan sellaista tahtia ettei silmä pysy perässä. Vain napin painallus ja vauhti hidastuu. Peukalon alta löytyy myös kytkin-nappi, jonka pohjassa pitäminen asettaa päälle valitun tarkkuuden - tärkeä ominaisuus juurikin tarkkuuskiväärisihtailussa. Ikävä kyllä kaksi muuta makronappia ovat myös peukalon alla, kytkinnapin yläpuolella, joten niihin osuu jatkuvasti tahtomattaan. Näppäimistön kanssa samaa ongelmaa oli vasemmassa laidassa olevien näppäinten kanssa, joten molempien kohdalla tiedossa on ajoittaisia virhepainalluksia. Peukalon alusnapit ovat muutenkin hiiren heikoin kohta, sillä napit ovat kiikkeriä ja aivan liian herkkiä.

Asus Strix Claw -pelihiiriAsus Strix Claw -pelihiiri

Hiiren päällä asiat ovat onneksi paremmin. Päänapit naksahtelevat mukavan napakasti ja rulla on todella jämäkkä, eikä vahinkopyöräytyksiä pääse tapahtumaan mitenkään. Rullanappi on itse asiassa vähän liiankin jämäkkä, sitä saa painaa tosissaan että jotain tapahtuisi. Dpi-napit jäävät kämmenen alle ja ovat todella jäykät. Tämä on tosin pelkästään hyvä juttu, sillä täten dpi ei pääse vaihtumaan vahingossa.

Tämä on mainos:

Fiksattuihin tarkkuuksiin ei onneksi tarvitse tyytyä. Halutut dpi-tarkkuudet voi säätää mukana tulevalla ohjelmistolla. Ikävä kyllä hiiren ohjelmisto on samanlainen kökkökasa kuin näppiksessäkin, joten ongelmia on luvassa. Kun jätin hiiren software-moodiin, ei sivuille yhtäkkiä liikuttu lainkaan, pystysuuntaan mentiin miljoonaa ja dpi-napit lakkasivat toimimasta. Asia korjaantui vaihtamalla hardware-puolelle, jolloin hiiri toimi jälleen normaalisti. Asuksen on aivan pakko tehdä softalle jotain, sillä se pilaa muuten varsin lupaavan oloiset ominaisuudet paikoin täydellisesti.

Makronappien vähäisyys on harmillista, mutta peruskäytössä Strix Claw on hyvä hiiri. Sen käyttäminen on miellyttävää ja huima tarkkuus on kätevä ominaisuus jo pelkästään Office-käytössäkin. Claw sopiikin hyvin halvan perushiiren korvikkeeksi, kokonaisuus kun on laadukkaan ja kestävän oloinen. Enemmän makroja kaipaava pelaaja joutuu kääntämään katseensa kuitenkin muiden tuotteiden suuntaan.

Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Erinomaisen tarkka ja mukava käyttää, säädettävä dpi toimii erinomaisesti
-
Umpisurkea ja buginen softa, makronappeja saisi olla enemmän
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä