Suomi
Gamereactor
arviot
Catherine: Full Body

Catherine: Full Body

Tämä lammasseikkailu ei ole Murakamin kynästä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Catherine ei ole pelinä mitenkään uusi tapaus, sillä se julkaistiin Euroopassa ensimmäisen kerran jo vuonna 2012, ja tuolloin tehdyn arvion voi lukea täältä. Jonkinlaiseen kulttisuosioon noussut peli meni itseltäni aikanaan ohi, mutta onneksi siitä puskettiin ulos hiljattain ihan uusi remasteroitu versio, jossa on mukana jopa uutta sisältöä. Peli on edelleen aika kummallinen yhdistelmä pulmapelejä ja jonkinlaista visual novel -tyyliä.

Peli kertoo tarinan Vincentistä, joka ei ole elämäänsä kovin tyytyväinen. Päällisin puolin miehellä näyttää menevän hyvin. Töitä riittää ja elämässä on rinnalla myös pitkäaikainen tyttöystävä Katherine. Jokin kuitenkin tuntuu mättävän. Miehen rutinoitunut elämä saa kuitenkin melkoisen muutoksen, kun hänen syliinsä tupsahtaa Catherine, joka pistää paran pään sekaisin. Samoihin aikoihin hän kuitenkin alkaa kärsiä painajaisista, joissa hän muuttuu lampaaksi. Tämän enempää en aio tarinasta paljastaa, sillä se on pelin suurimpia valtteja. Siinä kun käsitellään hyvin epätyypillisiä teemoja, jotka ovat selkeästi aikuismaiseen makuun suunnattuja.

Pelaaminen on jaettu kahteen täysin erilaiseen osa-alueeseen. Toisessa notkutaan lähinnä baarissa kavereiden kanssa tai yksin, jutellaan ihmisille ja lähetellään tekstareita. Nämä ovat niitä hetkiä, jolloin pelissä viedään tarinaa eteenpäin. Pelaajalla on jopa mahdollisuus vaikuttaa siihen millaisen persoonallisuuden Vincent tarinan aikana kehittää, ja tämä vaikuttaa myös tarinan tapahtumiin. Jännästi jopa ilkeillä tekstiviesteillä miehen saa hiljalleen luisumaan pahalle puolelle.

Catherine: Full BodyCatherine: Full BodyCatherine: Full Body
Tämä on mainos:

Sitten on se toinen osa-alue, jossa vietetään kuitenkin suurin osa peliajasta. Siinä Vincent-lammas kiipeää tuli persauksen alla ylös valtavaa palikoista koottua tornia. Kiirusta pukkaa, sillä perässä kipuaa valtavia hirviöitä, jotka romahduttavat tornia kerros kerrokselta.

Kiipeäminen tapahtuu palikoita kiskomalla ja työntämällä. Usein edessä on korkea pystysuora seinä, eikä lammassankari voi kiivetä kuin yhden palikan kerrallaan. Aivoja saa rassata ajoittain ihan kunnolla, jotta onnistuu työntämään, vetämään ja tönimään palaset oikeille paikoille etenemisreitin avaamiseksi. Vaihtelua tuodaan tuomalla mukaan erikoispalikoita, jotka voivat olla esimerkiksi raskaampia, tai ne sortuvat alta parin askeleen jälkeen. Pahimpia ovat ne, jotka tappavat välittömästi, jos niille pysähtyy. Oman harminsa tuovat vielä ajoittain vastaan asettuvat muut lampaat, jotka onnistuvat usein peittämään sen kriittisen etenemisreitin.

Toteutus on vankkaa peruslaatua. Peli on tyyliltään sarjakuvamainen ja mukana on runsaasti juonta kuljettavia animepätkiä. Ajoittain vanhan pelin kulmikkuudet pistävät kuitenkin silmään, mutta kokonaisuutena peli näyttää hyvältä. Mitään varsinaista visuaalista ilotulitusta ulkoasulta ei kuitenkaan kannata odottaa.

Kahden täysin erilaisen pelin naittaminen yhteen on mielenkiintoinen idea. Pohjimmiltaan Catherinesta pitäminen vaatii kuitenkin sitä, että tykkää palikoiden ympärillä pyörivistä pulmapeleistä. Se kun on tässä se suurin pelillinen valtti. Omasta mielestäni nämä pulmat alkoivat kuitenkin toistaa itseään hiukan liian nopeasti, joten lopetin pitkät pelisessiot ja istahdin aina alas vain yhden tai enintään kahden tason verran per ilta. Se toimi mainiosti itselleni ja pelin juonen eteneminen alkoi muistuttaa enemmän tv-sarjan seuraamista. Omissa kirjoissani tämä ei kuitenkaan noussut klassikoksi, mutta kyllä tämä on kokemisen arvoinen tuotos.

Tämä on mainos:
Catherine: Full BodyCatherine: Full BodyCatherine: Full Body
Catherine: Full BodyCatherine: Full Body
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Käsikirjoituksessa käsitellään aikuisia aiheita, palikoiden pyörittely vaatii hoksottimien käyttöä, kokonaisuutena kivan näköinen
-
Palikoiden sörkkiminen puuduttaa nopeasti pitkissä pelisessioissa, ajoittain ulkoasu muistuttaa pelin iästä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Catherine: Full Body ulos syyskuussa

Catherine: Full Body ulos syyskuussa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Erikoinen ihmissuhdedraamapeli animemaisella toteutuksella, eli siis Catherine, julkaistaan PS4:lle uudestaan 3. syyskuuta nimellä Catherine: Full Body. Catherine: Full...Ladataan seuraavaa sisältöä