Suomi
Gamereactor
arviot
Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Nintendon apinakatras näyttäytyy viimeinkin Switchillä, mutta valitettavasti seikkailu ei ole uusi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Wii U oli yksi Nintendon heikoimmin myyneistä konsoleista: viiden vuoden jälkeen sitä on myyty vain 13 miljoonaa kappaletta, kun taas sen edeltäjää Wiitä myytiin yli sadan miljoonan laitteen edestä. Donkey Kong Country: Tropical Freeze oli yksi Wii U:n parhaimmista yksinoikeuspeleistä. Näin ollen oli sanomattakin selvää, että peli julkaistaisiin uudelleen Switchillä, joka ohitti Wii U:n myyntituloissa alle kymmenessä kuukaudessa.

Tropical Freezen tarina ei paljoa selittämistä vaadi: Donkeyn syntymäpäivä on pilalla, kun pingviiniviikingit valtaavat kotisaaren. Synttärisankarin täytyy jälleen kerran pelastaa päivä ystäviensä avulla Donkey Kong Countryn tutulla kaavalla. 2D-tasoloikkapelissään nimikkoapina voi hyppimisen lisäksi päihittää vihollisia kierimällä, maata lyömällä ja tynnyreitä heittämällä. Matkan varrella mukaan tarttuu niin ekstrahaastavia bonustasoja avaavia Kong-kirjaimia, kauppavaluuttana toimivia banaanikolikoita kuin lisätaidetta avaavia palapelin paloja, joten sataprosenttiseen tulokseen vaaditaan ruhtinaallisesti taitoa.

Donkeyn apujoukkoina ovat tuttuakin tutumpi Diddy Kong, edellä mainitun tyttöystävä Dixie Kong sekä kärttyisä alkuperäisapina Cranky Kong. Jokainen apuri tuo mukanaan oman liikerepertuaarinsa: Diddy pitää parivaljakkoa ilmassa rakettirepullaan, Dixie lennättää Donkeyn korkeuksiin tukkaansa pyöräyttämällä, ja Cranky pomppii Ankronikka-pelien Roope Ankan tavoin kävelykepillään. Lisäksi seassa on kenttiä, joissa ajellaan kaivoskärryillä vuoristorataa, lennetään rakettitynnyrillä kohti taivaita, ratsastetaan sarvikuonolla auringonlaskuun ja uidaan merta edemmäs kalaan.

Donkey Kong Country: Tropical FreezeDonkey Kong Country: Tropical FreezeDonkey Kong Country: Tropical Freeze
Tämä on mainos:

Switchin uusintaversion merkittävin lisäys on Funky Mode, missä pelin pähein paviaani Funky Kong ottaa ohjat käsiinsä. Vasta-alkajille suunnatussa pelitilassa tarjolla on kahden terveyspisteen sijaan viisi, ja Funkylla on liikevalikoimassaan Donkeyn liikkeiden lisäksi kaksoishyppy, surffilautaleijunta, loputon kierintä, vesiloikka ja piikkien päällä seisominen. Lisäksi Funky voi hengittää veden alla snorkkelinsa avulla (älä kysy miksi). Normaalitilassa kerätyt Kong-kirjaimet katoavat kuolemien välillä, jos välietappia ei saavuta, mutta Funky Modessa kirjaimet säilyvät uhkarohkeiden hyppyjenkin jälkeen. Funky Modessa voi halutessaan vaihtaa aina kolmen terveyspisteen Donkey Kongiin, kun usko omiin taitoihin kasvaa tarpeeksi suureksi. Mieltä kummastuttaa vain yksi asia: jos Funky on niin kova jätkä, että pystyy mihin tahansa Donkeya paremmin, miksi Donkey on kaikkien pelien sankari?

Wii U:ta tehokkaammalla Switchillä on myös parempi tuki: kuva pyörii 60 kuvaa sekunnissa televisiotilassa 1080p-resoluutiolla ja kannettavassa tilassa 720p-resoluutiolla. HD-tärinätoiminto on varsin rauhallinen, mutta silti huomattava lisäys pelattavuuteen. Peli tarjoaa kaksi painikeasetusvaihtoehtoa kullekin ohjaintyypille. Mikäli joy-conit ovat konsolista irrallaan, voi pelatessaan kieriä myös liiketunnistimella. Yksittäisellä joy-conilla pelattaessa SL- ja SR-painikkeiden painaminen on silkkaa tuskaa, jolloin ainoa toimiva tapa pelata on vaihtoehtoisella ohjainasetuksella ja liiketunnistimella, joka taas palauttaa pintaan traumat Donkey Kong Country Returnsin Wii-version sauvan heiluttamisesta.

60 euroa neljä vuotta vanhasta 50 euron Wii U -pelistä kuulostaa monien korvaan kiskurihinnalta, mutta pelin iällä ei mielestäni ole merkitystä. Tropical Freeze on aivan uuden veroinen, ja jos Wii U -versiota ei olisi koskaan julkaistu, mitään valitusta ei nähtäisi. Funky Mode ei tuo konkareille mitään uutta auringon alle, mutta Switchin suurelle yleisölle se on vasta-alkajille sopiva vaihtoehtoinen tila. Jos et koskaan Wii U:ta hankkinut, on Tropical Freeze ehdottomasti yksi Switchin kärkinimikkeistä.

Donkey Kong Country: Tropical FreezeDonkey Kong Country: Tropical FreezeDonkey Kong Country: Tropical Freeze
Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Funky Mode, HD-tärinä, ajan tasalla oleva grafiikka
-
Rasittava ohjaus yhdellä joy-conilla, mielipiteitä jakava hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä