Suomi
Gamereactor
arviot
Final Fantasy IX

Final Fantasy IX

Final Fantasy IX on Pleikkari ykköselle kymmenen vuotta sitten julkaistu japanilainen roolipeli, josta löytyy suuria tunteita, hienoja henkilöhahmoja ja eeppisen satumainen tarina. Peli on viimein saapunut PS Storeen, ja moisesta kulttuuriteosta ei voi kuin olla ikionnellinen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Final Fantasy IX:n rönsyilevä ja pitkä tarina alkaa, kun jalomieliset ryövärit kidnappaavat Alexandrian prinsessan painostaakseen naapurivaltioita terrorisoivan kuningattaren lopettamaan aggressionsa. Yksi asia johtaa toiseen ja kohta osa vanhoista vihollisista onkin uusia liittolaisia, eikä kyseessä ole enää pelkkä kuningaskunnan kohtalo. Koko maailman tulevaisuus on vaakalaudalla ja sen pelastaminen jää sekalaisen sankarisakkimme vastuulle.

FFIX on sisällöltään edelleen vaikuttava. Jo pelkkä pääjuoni tarjoaa tekemistä kymmeniksi tunneiksi ja sivutehtäviä pursuaa joka suunnasta. Pelin maailma tuntuu myös aidosti elävältä ja mielenkiintoiselta, sillä jokaisella kaupungilla ja niemennotkolla on selkeästi omanlainen luonteensa. Oma lukunsa tunnelmassa on vivahteikas musiikki: säveltäjä Nobuo Uematsu onnistuu sävelillään maalailemaan vaikuttavia tunnelmia, jotka vaihtelevat surullisesta epätoivosta aina koomiseen koheltamiseen.

Jos Final Fantasy IX jäi aikoinaan väliin, niin pelin uudelleenjulkaisu tarjoaa mitä mainioimman tilaisuuden paikata aukko sivistyksessä. Vaikka etenkin käyttöliittymässä näkyy ajan hampaan hienoinen kosketus, seikkailun mukaansatempaavuus on vailla vertaa. Tästä ei roolipeli juuri parane.

Final Fantasy IX
Tämä on mainos:
Final Fantasy IX
Final Fantasy IX
Final Fantasy IX
Final Fantasy IX
Tämä on mainos:
Final Fantasy IX
Final Fantasy IX
Final Fantasy IX
Final Fantasy IX
Final Fantasy IX
Final Fantasy IX
Final Fantasy IX
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
+
Satumainen ja elävä maailma, mukaansatempaava tarina, rutkasti tekemistä ja tutkittavaa, hieno hahmokaarti, upeat musiikit
-
Ääniefektit kuulostavat vanhentuneilta, taistelujärjestelmä ei välttämättä miellytä nykypelaajia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

5
Final Fantasy IXScore

Final Fantasy IX

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Jos FFIX jäi aikoinaan väliin, niin pelin uudelleenjulkaisu tarjoaa mitä mainioimman tilaisuuden paikata aukko sivistyksessä.Ladataan seuraavaa sisältöä