Suomi
Gamereactor
uutiset
Final Fantasy XIV

Huhu: Square Enix ja Tencent kehittävät Final Fantasy XIV Mobilea

Yhtiöt allekirjoittivat sopimuksen strategisesta liitosta vuonna 2021.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Asiat alkoivat taannoin mennä niin tuhoisaan suuntaan, että online-roolipeli Final Fantasy XIV vedettiin pois markkinoilta kahden vuoden jälkeen ja se suunniteltiin perusteellisesti uudelleen, ennen kuin se herätettiin uudelleen henkiin vuonna 2013. Myöhemmin se julkaistiin nimellä Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Sen jälkeen asiat ovat vahvempaan suuntaan, ja Square Enix jakaa säännöllisesti tilastoja uusista virstanpylväistä, joita peli on saavuttanut.

Tänä keväänä Xbox-yleisö sai vihdoin mahdollisuuden pelata tätä menestyshittiä, ja nyt Exputer on raportoinut, että pian on paljon suuremman yleisön aika seikkailla verkossa Square Enixin ansiosta. Vuonna 2018 Square Enix ilmoitti yhteistyöstään kiinalaisen Tencentin kanssa, mutta se ei ole vielä johtanut mihinkään konkreettiseen. Kuuleman mukaan he ovat kuitenkin jatkaneet työskentelyä yhteisten projektien parissa.

Yhden niistä sanotaan nyt olevan Final Fantasy XIV:n mobiiliversio, jonka nimi on Final Fantasy XIV Mobile. Kuinka samanlainen se tarkalleen tulee olemaan kuin tavallinen Final Fantasy XIV, sitä ei tietenkään tiedetä, mutta on todennäköistä, että se vaatii paljon työtä toimiakseen sujuvasti kosketusohjauksella ja pienemmällä näytöllä.

Nähtäväksi jää, toteutuuko projekti todella (Square Enixin ja Tencentin yhteistyöllä on ollut aiemmin hylättyjä projekteja, kuten Nierin älypuhelinversio Reuters), mutta mobiilikäyttäjiä on iso liuta ja se voisi epäilemättä antaa valtavan sykäyksen Final Fantasy XIV:n maailmalle.

Final Fantasy XIV

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä