Suomi
Gamereactor
uutiset
Gladiator 2

Ilmeisesti vesitaistelu Gladiator 2:ssa on historiallisen tarkka

Suurin osa vääristä historiallisista asioista on poistumassa verkosta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Gladiator 2:n traileri julkaistiin tiistaina (voit katsoa alta, jos et ole vielä nähnyt sitä), ja vaikka se näytti mahtavalta spektaakkelilta, jotkut huomasivat, että siinä oli muutamia historiallisia epätarkkuuksia. Esimerkkinä Napoleon-elokuva, joka näyttää siltä, ​​​​että Ridley Scott tavoittelee enemmän upeaa elokuvakokemusta kuin aitoa historiallista uudelleenkerrontaa.

Jos yksi kyseenalaistamistasi asioista koskee vesitaistelua, jossa näkyy haiden repimä gladiaattori, saatat haluta kuulla aiheesta lisää lukemalla naumachiasta tai meriaiheisista kilpailuista. Näissä nähdään areena, jossa on syvyydeltään useita jalanmittoja vettä, ja gladiaattorit taistelevat keskenään laivoilla, jotka jäljittelevät Rooman laivaston kulkua.

Keisarit Claudius, Caligula ja Julius Caesar järjestivät näitä meriaiheisia kilpailuja. Claudiuksen taisteluun osallistui 20 000 miestä, ja Caligula otti haltuunsa pienen järven Boeing-lentokoneiden kokoisilla laivoilla.

Väitetään myös, että Heliogabalus täytti areenan viinillä eikä vedellä, mutta se on todennäköisesti myytti. Näissä meritaisteluissa uivista haista ei mainita, koska niiden kuljettaminen olisi ollut hirvittävän vaikeaa, mutta oletamme, että voimme sallia tämän pienen epätarkkuuden elokuvalle.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä