Suomi
Gamereactor
arviot
Immortals: Fenyx Rising

Immortals: Fenyx Rising: The Lost Gods DLC

Immortalsia uudella kulmalla

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

DLC:t pääsevät harvoin yllättämään. Immortals: Fenyx Risingille luvattiin kolme lisäosaa, ja koronasta huolimatta Ubisoftin studiot ovat puskeneet aikataulussa ulos A New God sekä Myths of the Eastern Realm -lisäosat. Nyt vuorossa on vihdoin viimeinen The Lost Gods.

Ei-niin-valtavana juonipaljastuksena pääpelin sankari Fenyx on kohonnut jumalien joukkoon. Yhtenäisyyden jumalana hänen vastuullaan on kerätä eri tahoilleen hajaantunut pantheon takaisin yhdeksi onnelliseksi perheeksi. Jumalana hän ei voi kuitenkaan puuttua suoraan muiden asioihin, joten tehtävään on lähetettävä jumalainen välikappale, Pokémonista nimensä varastanut temppelipalvelija Ash.

Hahmonkehitys päästään siis aloittamaan täysin alusta. Ash osaa lähinnä heiluttaa aseitaan, mutta kaikki muut taidot juoksemisesta lähtien tulee opetella uudelleen. Juoksun, kiipeämisen ja liitämisen puuttumisen huomaa nopeasti alkupelissä, sillä selkärankaan uponneet painallukset eivät tottelekaan mestariaan. Erityisesti juoksun puutteen huomaa tempossa, vaikka ratsu saapuu onneksi käyttöön varsin pian.

Tämä on mainos:

Sitten seuraa melkoinen käänne. Kameran kuvakulma on pistetty täysin uuteen asentoon yläviistoon, joten toiminta on diablomaisempaa, ainakin henkisesti. Oikeasti taistelun tuntuma on hyvin tuttua, mutta aivot junnaavat silti vastaan. Hieno juttu, sillä varhaisiän dementiaa vastustetaan parhaiten pakottamalla aivot ajattelemaan uusilla dynaamisilla tavoilla.

Immortals: Fenyx RisingImmortals: Fenyx Rising

Ilahduttavasti koko hahmonkehitys on laitettu melko lailla uusiksi. Avoimesta maailmasta kerätään edelleen erilaisia raaka-aineita ja aseita. Taidot avautuvat käyttöön vähän kerrallaan. Jokaisella taidoilla on neljä modauspaikkaa sekä mahdollinen varusteesta saatava bonus. Modauspaikkojen avaaminen vaatii resursseja ja elementtiytimiä, jotka tarjoavat erilaisia bonuksia lisäterveydestä uusiin vahinkotyyppeihin. Aivan kaikki ei ole muuttunut - aseet ja panssarit saavat edelleen tasoja keräämällä riittävästi erilaisia kristalleja.

Avoimella kartalla avainkohtina toimivat alueen kartan paljastavat alttarit. Myös päivitykset, pikasiirtymät, parantaminen, väliaikaiset buustit ja tallentaminen vaativat resursseja sekä vierailua alttarille. Kyllä, tallentaminen ei ole enää vapaata tai ilmaista. Hinta ei ole suuri ja tallennuksen vaatimia resursseja on tarjolla kaikkialla, mutta melko yllättävä valinta tallennuspisteiden käyttö kieltämättä on. Koska myöskään pikasiirtyminen ei ole ilmaista, joutuvat kaltaiseni nuukamiehet käyttämään melkoisesti energiaa kauppamatkustajan reitinhakuongelman ratkaisemiseen. Ilman juoksua. Stressaten kuolemasta, sillä haluan säästää tallentamisen vaatimia resursseja.

Tämä on mainos:

Diablomaisuus näkyy myös vihollisten uudelleensyntymisenä. Vuorokaudenaikaa on mahdollista säätää vierailemalla alttareilla, mutta kaikki viholliset heräävät eloon päivän naksahtaessa seuraavaan. Näin ollen etenemisen tempon on syytä olla terhakka.

Immortals: Fenyx RisingImmortals: Fenyx Rising

Kuvakulman muutos vaikuttaa melkoisesti dynamiikkaan. Kameran pyörittäminen onnistuu, mutta zoomaaminen ei ole mahdollista. Lähtökohtaisesti tämä ei tuota ongelmia, sillä taisteluita varten kamera on riittävän korkealla tarjotakseen näkymän kaikkialle. Taisteleminen saattaa olla jopa helpompaa, sillä hahmon taakse ei jää kuollutta kulmaa. Seikkailun kannalta kamera on kuitenkin sietämätön, sillä korkealle näkeminen ei onnistu. Käytin valtavasti aikaa turhaan ympäriinsä ravailuun ja jouduin lopulta turvautumaan runsaisiin apumateriaaleihin. En ollut huomannut etenemisen vaatimaa korkealla olevaa tasoa, joka näkyy vain sopivasti asetellun kameran avulla. Uskomattoman turhauttavaa!

The Lost Gods on positiivisessa mielessä yllättävää sisältöä tarjoava paketti. Olin odottanut enemmän Myths of the Eastern Realmin kaltaista tätä lisää -pakettia, mutta sainkin jotain aivan uutta. Erityisesti muokattavat bonukset toimivat oikein mainiosti herättäen keräilyviettini liekkeihin. Valitettavasti kameran tuottamat haasteet sekä tallennuksen tuottama stressi laskevat mielihyvää hitusen. Kevyestä mielipahasta huolimatta soisin useampienkin lisurien olevan tällaisia - uutta ja yllättävää tarjoavia kokonaisuuksia.

Immortals: Fenyx RisingImmortals: Fenyx Rising
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Harva lisäosa laittaa näin paljon uusiksi kuvakulmasta hahmonkehitykseen
-
Kuvakulma tuottaa haasteita määränpään määrittämiseen, resursseja vaativat tallennuspisteet ovat mälsiä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä