Suomi
Gamereactor
arviot
Kirby Star Allies

Kirby Star Allies

Näin teet vaikutuksen ja saat ystäviä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kirby aloitti uransa vuonna 1992 pelillä Kirby's Dream Land. Nyt pinkki pallero on taas ajankohtainen Nintendo Switchille julkaistun Kirby Star Alliesin ansiosta. Painopiste on porukalla pelaamisessa. Nintendolle varsin tutuksi tulleeseen tyyliin yhden pelaajan sijasta menossa on mukana joko kolme oikeaa kaveria, tai vaihtoisesti kolme tekoälypelaajaa.

Lähtökohta on erittäin tuttu. Homman nimenä on edelleen hyppynapin painelu ylöspäin leijumiseksi, ja vihollisia imetään kitaan saaden näiden voimat omaan käyttöön. Uutuutena on hyvän mielen levittäminen heittelemällä sydämiä X-napilla. Tämä muuttaa pahikset Kirbyn parhaiksi kavereiksi, jotka liittyvät Kirbyn partioon maailmaa valloittamaan. Dream Landissa tapahtuu kummia: Dark Heartit ovat pudonneet taivaalta levittäen pimeyttä kaikkialle.

Tarjolla on helpon mukaan liittymisen mahdollistava paikallinen moninpeli. Yksin pelaavilla liittolaiset korvautuvat tekoälykavereilla, jotka seuraavat junan lailla pelaajaa. Ihmispelaajat kun aivan varmasti seilaisivat sinne ja tänne päätyen ennen pitkää ongelmiin.

Liittolaisten idea on siinä, että erilaisilla kyvyillä pääsee ratkomaan eteen tulevia pulmia. Esimerkiksi sähköisen hahmon kyvyn voi yhdistää vasarataistelijan kanssa, ja tuloksena on sähköinen lyömäase. Tehokkaampien iskujen ohella sähkövasaralla pystyy kytkemään päälle käynnistimiä, jolloin pääsee uusille alueille tutkimaan paikkoja. Erilaisia kykyjä yhdistelemällä siis edetään, voitetaan pahiksia ja päästään pelissä eteenpäin.

Tämä on mainos:

Erilaisia vihollisia on runsaasti, joista kaikkia ei voi rekrytoida omaan joukkoon. Suurimman osan kuitenkin pystyy. Silloin itselleen saa käyttöön erilaisten aseiden ohella esimerkiksi jää-, tuli-, tuuli- ja sähkökyvyn. Kuten jo tuli mainituksi, pulmien ratkomisen ohella yhdistelmiä tekemällä voi suorittaa tehokkaita iskuja. Näistä mainittakoon tulinen piruettiliike ja maata pitkin vauhdilla kulkeva kiekkoisku.

Pelaaminen on kaikin puolin hyvin helppoa, ja tekoälykavereiden mukana oleminen helpottaa menoa entisestään. Usein edessä olevan pulman ratkaisuun tarvittava kyky on samassa huoneessa, joten etenemiskikkaa ei tarvitse edes etsiä. Ratkaisu ei sekään ole vaikea. Peli on toki suunnattu lapsille, mutta pieni lisähaaste varsinkin sivupolkujen osalta olisi ollut tervetullutta. Tekoäly niin ikään tekee automaattisesti oikeat toimet tilanteen eteen tullessa. Joskus tuntuukin siltä, että peli ratkaisee tehtävät pelaajan puolesta.

Kirby Star AlliesKirby Star AlliesKirby Star Allies

Kerättäviä tavaroita on piilotettuna pitkin poikin pelimaailmoja. Mukana on ylimääräisiä tehtäviä aukaisevia kytkimiä, ja pienen osan ratkaisusta tarjoavia palapelin palasia. Mitään varsinaista ideaa keräämisessä ei ole, ellei sitten halua muuten vain suorittaa kaikkea tehtävissä olevaa. Toisaalta keräily antaa jotain muutakin tekemistä kuin vain kentän loppuun selviämisen.

Tämä on mainos:

Nämä lisäykset tuovat enemmän peliaikaa, mutta toisaalta Kirby Star Allies ei tarvitse sellaista. Muutaman ensimmäisen tunnin ajan ylimääräisiä tavaroita keräilee, mutta viimeistään viiden tunnin jälkeen sitä ei enää viitsi tehdä. Erilaisten kykyjen käyttäminen on hauskaa, mutta mistään Super Mario Odyssey -pelistä ei ole kyse: ydinpelattavuus säilyy alusta loppuun varsin samanlaisena, ja sama pätee myös tasoloikkaosuuksiin.

Kirby-fanit tulevat ihastumaan pelin visuaaliseen ilmeeseen, sillä tunnelma on samanlainen kuin esimerkiksi Nintendo 64:n Kirby 64: The Crystal Shardsissa. Tietenkin yleinen laatu on vuoden 2018 teknologian tasolla. Värit ovat kirkkaita, pelattavat kentät monipuolisia ja erilaiset henkilöhahmot valloittavia veikkoja pomovastuksia myöten.

Sydämien viskomisen mekaniikka muuttaa pelattavuutta hieman, mutta sekään ei heitä Kirby-pelien klassista yksinkertaisuutta yli laidan. Kolmen kaverin mukaan saaminen tällaista peliä varten saattaa vaatia hieman ylimääräistä suostuttelua, mutta meno on silti tasoloikkapainotteista, vihollisten kykyjen imemistä ja kaiken kaikkiaan söpöilyä kautta linjan. Pelkkään paikalliseen moninpeliin rajoittuminen saattaa olla joidenkin mielestä huono asia. Samaan aikaan helposti peliin mukaan liittyminen tekee uudesta Kirbystä oivan bilepelin hyvässä seurassa.

Harmillisesti Kirby Star Allies epäonnistuu pitämään pelaavan kansan huomiota itsessään kovinkaan pitkää aikaa. Kaiken tekevälle ja keräävälle on tarjolla runsaasti pelitunteja, mutta viimeistään viiden tunnin paikkeilla homma alkaa toistaa pahasti itseään. Pelaaminen on silti hauskaa ja lapsille suunnattua, ja kavereiden kanssa iloa irtoaa varmasti ainakin yhdeksi illaksi. Välittömäksi klassikoksi ei Kirby Star Alliesista ole.

Kirby Star AlliesKirby Star AlliesKirby Star Allies
Kirby Star AlliesKirby Star AlliesKirby Star Allies
HQ
HQ
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Paljon kykyjä testattavaksi ja yhdisteltäväksi, neljän pelaajan paikallinen moninpeli, vaihtelevat ja hyvin tehdyt kentät söpöine hahmoineen, tuttu Kirby-pelimekaniikka
-
Menettää tehonsa muutaman tunnin jälkeen, itseään toistava, ajoittain lian helppo varsinkin yksin pelatessa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Kahden tunnin ajan Kirby Star Alliesia

Kahden tunnin ajan Kirby Star Alliesia

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gamereactor pelasi taannoin kahden tunnin ajan pinkin pallon uusinta peliä Kirby Star Allies Nintendo Switchillä. Sophian menon pääsee katsastamaan alla olevasta...

0
GR Livessä tänään Kirby Star Allies

GR Livessä tänään Kirby Star Allies

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Tänään GR Livessä pelataan kahden tunnin ajan Nintendo Switchin uutukaista söpöilyä Kirby Star Allies. Gamereactorin arvion pelistä voi lukea täällä. Liity mukaan...Ladataan seuraavaa sisältöä