Suomi
Gamereactor
arviot
Nioh

Nioh: Dragon of the North DLC

Lisää sitä samaa turhan kovaan hintaan

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Team Ninjan Ninja Gaidenista ja From Softwaren Souls-peleistä innoittunut samuraipeli Nioh on saanut ensimmäisen lisäosansa. Luvassa on uusi tarina, joka muutaman tehtävän voimin pohjustaa tulossa olevan seuraavan lisäosan tapahtumia. Köykäiseen sisältöön nähden turhan kovan hinnan ohella harmia aiheuttaa se vaiva, joka lisäosaan käsiksi pääsemiseen on tehtävä. Niohin yksinpelin arvion pääsee lukemaan täältä, ja moninpelin arvio on täällä. Hyviä vinkkejä alkuun pääsemiseksi on puolestaan täällä.

Dragon of the North jatkuu juuri täsmälleen siitä, mihin pääpeli lopetti. Japanin pohjoisosassa kytee kapina, jonka johtomiehenä häärii Date Masamune. Yksisilmäinen soturi tekee yhteistyötä espanjalaisten kanssa, joka tietysti enteilee pahaa. Brittiläinen samurai William lähtee paikan päälle kukistamaan kapinaa ennen kuin se ehtii kunnolla alkamaankaan. Nousevan auringon maa on joutumassa eurooppalaisten keskinäisten kahinoiden tantereeksi, ja tässä sopassa Espanjan etuja ajaa mystiseksi jäävä Maria-neito.

Date Masamune on muiden Niohin avainhahmojen tapaan oikea historiallinen henkilö. Maria puolestaan on ilmeisesti synteesi useammasta historiallisesta henkilöstä käsitellyltä aikakaudelta. Nioh siis jatkaa jo pääpelissä omaksuttua tapaa linkittää pelin tapahtumat oikeaan historiaan samalla tavalla kuin Ubisoftin Assassin's Creed.

Lisäosaan pääsee käsiksi vasta, kun on pelannut pääpelin viimeisen tehtävän läpi. Tämä viimeinen tuskien taival on lisäksi tehtävä yksin, ja vastustajat lyövät todella kovaa kestäen itse iskuja varsin kiitettävästi. Tästä seuraa jokseenkin sielutonta grindaamista, että oman Williaminsa tason saa kohotetuksi riittävälle tasolle. Toinen vaihtoehto olisi vain opetella paremmaksi pelaajaksi, mutta sitä siunausta ei kaikille ole suotu. Kaiken kaikkiaan pääsin aloittamaan Dragon of the Northin vasta sitten, kun kokonaispelikello näytti 105 tuntia. Moinen vaatimus jo maksetun lisäosan aloittamiseksi on yksinkertaisesti liikaa. Jo pelkästään tämän vuoksi Niohin ensimmäistä lisäosaa ei voi suositella kuin kaikkein kovimmille virtuaalisotureille.

Tämä on mainos:
NiohNiohNiohNioh

Tässä vaiheessa Niohin eräs toinenkin heikkous havainnollistuu. Kokemuksen karttuessa saattaa hyvinkin haluta optimoida hahmonsa kyvyt omaan pelityyliin paremmin soveltuvaksi. Tämä ei ole ihan niin helppo operaatio kuin sopisi toivoa. Kykynsä pääsee kyllä asettamaan uusiksi, mutta käytettävä esine nollaa samalla melkein kaiken muunkin. Vielä sadankin pelitunnin jälkeen kaikkien kykypuiden tutkimiseen ja niiden mieleiseksi sorvaamiseen saa kulumaan huomattavan määrän aikaa. Toisin sanoen Niohin hahmonkehitys on tarpeettoman monimutkainen. Mikäli joskus Team Ninja työstää jatko-osan, on kykypuiden yksinkertaistukseen syytä kiinnittää reilusti huomiota.

Varsinainen Dragon of the North koostuu kolmesta uudesta päätehtävästä, joista viimeinen on pelkkä pomomatsi. Kaksi uutta talvista kenttää ovat laajoja, mutkaisia ja kaikin puolin hienosti suunniteltuja. Lisätehtävissä näitä samoja paikkoja nuohotaan uusiksi, mutta silti: lisäosassa on vain kaksi uutta kenttää. Guardian spirit -henkiä on kolme, joista vain kaksi on kokonaan uusia: se kolmas on muistuma pääpelin avainkohdasta. Uusia vihollisia on kourallinen. Ulkonäöltään nämä pahikset vaihtelevat, mutta niiden käyttäytyminen on lainattu sellaisenaan jo aiemmin tutuksi tulleilta vihuilta. Näin ollen niitä vastaan taisteleminen on samanlaista kuin pääpelissäkin.

Ottaen huomioon lisäosaan käsiksi pääsemiseen vaadittava korkea kokemustaso on Dragon of the North ilmeisesti suunniteltu pelattavaksi apurin kanssa. Toinen vaihtoehto on tietenkin jatkaa hyvä tovi sielutonta grindaamista samaa kahta kenttää hinkaten niin kauan, että oman Williaminsa tasoa saa kohotetuksi riittävästi pomon pieksemistä varten.

Tämä on mainos:

Visuaalisesti lisäosa on sitä samaa hyvää tasoa mihin Niohissa on totuttu, ja sama pätee myös äänimaailmaan. Tarinallisesti Dragon of the North vain pohjustaa seuraavan lisäosan, joten mikään tyydyttävä kokonaisuus se ei ole. Sisältöä on myös kovin vähänlaisesti. Suositellaan vain kausipassin ostaneille virtuaalitaistoissa kovettuneille sotureille.

NiohNiohNiohNioh
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Talviset maisemat, kenttäsuunnittelu, tarinan linkittyminen oikeaan historiaan
-
Liian kovat vaatimukset lisäosaan käsiksi pääsemiseen, käytännössä vaatii grindaamista, hieman liian kova hinta suhteessa sisältöön
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Nioh tulossa Xbox Onelle?

Nioh tulossa Xbox Onelle?

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Sony ja Team Ninja julkistivat Nioh 2 -pelin kesäkuun E3-messuilla. Näyttää kuitenkin siltä, ettei julkaisu ole vielä lähimaillakaan. Odotellessa Koei Tecmo saattaa...

0
Nioh myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta

Nioh myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Team Ninjan Souls-like-samuraipeli Nioh on osoittautunut mukavaksi menestykseksi. Tekijät yhdistivät Ninja Gaidenia Dark Soulsiin tyylillä, joka on tuonut kassaan tuottoa...Ladataan seuraavaa sisältöä