Suomi
Gamereactor
artikkelit
Nioh

Kahdeksan vinkkiä Niohissa selviytymiseen

Team Ninjan peli on haastava, mutta ei mahdoton.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ninja Gaidenin ja Dark Soulsin toimintaa sekoittava Nioh julkaistiin tänään, ja Gamereactorin arvion voi lukea täältä. 1600-luvun Japanin maisemat eivät ole helppoa samoiltavaa länsimaalaiselle William-samuraille, mutta ei se mahdotontakaan ole. Näillä kahdeksalla kätevällä vinkillä pääsee jo hienosti alkuun.

1. Opettele hallitsemaan ki-pulssia
Jokainen Williamin liike kuluttaa kestävyys- eli staminamittaria. Palautumista voi merkittävästi nopeuttaa painamalla R1-nappia oikealla hetkellä. Kikka on keskeinen apu selviytymisessä tiukoissa paikoissa, sillä se mahdollistaa iskusarjan jatkamisen lähes välittömästi. Pulssi puhdistaa lisäksi yokai-pahiksien jälkeensä jättämiä alueita, joilla staminan palautuminen on tavallistakin hitaampaa. Ki-pulssin oikea-aikainen suoritus vertautuu parhaiten Gears of Warin aktiivilatausminipeliin, jolla aseen lippaan saa vaihdettua tavallista nopeammin.

2. Valmiusasennot ja niiden käyttö
Eri valmiusasentojen käyttö oikeassa tilanteessa on avain voittoon. Korkea yodan-asento soveltuu hyvin yksittäisten voimakkaiden iskujen tekemiseen. Keskivaiheen chudan-asento tarjoaa parempaa suojaa, ja soveltuu useimpiin taistelutilanteisiin. Matalasta gedan-asennosta tehdyt hyökkäykset ovat nopeita, mutta tekevät vastaavasti varsin vähän vahinkoa.

3. Opettele hyökkäysyhdistelmiä
Niohissa pärjää tiettyyn pisteeseen asti pelkällä yhden napin hakkaamisella ja ajoittain karkuun juoksemalla. On silti huomattavasti tuloksellisempaa opetella alusta asti erilaisia iskuyhdistelmiä parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Uusia tekniikoita avautuu pelin kuluessa lisää, ja niitä voi jopa muuttaa taukovalikossa. Williamin kykyjen päivittämiseen kannattaa siis kiinnittää huomiota.

Tämä on mainos:

4. Älä unohda suojelushenkeäsi
Taisteleminen kasvattaa valitun suojelushengen mittaria, ja täysinäiseksi tultuaan sen voi päästää esiin napin painalluksella. Tämä tekee Williamista hetkeksi kuolemattoman ja poikkeuksellisen vahvan. Tekniikkaa voi verrata taistelupelien tehokkaisiin ultra-hyökkäyksiin. Kikan oikea ajoittaminen on usein pelastus tiukasta paikasta.

NiohNioh

5. Tutki ympäristöä
Niohin kentät ovat lopulta jokseenkin lineaarisia. Silti yhteen ja samaan lopputulokseen pääsee usein ainakin kahta erilaista reittiä: helposti ja vaikeasti. Lisäksi riittävän kauas eteensä katsominen kannattaa, sillä varsin harvoin itsensä löytää täysin yllättävästä tilanteesta. Esimerkiksi vihollisten sijainnit ja ansat ovat usein ennakoitavissa. Nurkkien nuohoaminen tietysti paljastaa myös piilotettuja esineitä, aarrearkkuja ja muuta kivaa.

6. Älä stressaa kokemuspisteiden takia
Souls-pelien mallin mukaisesti kuollessa kerätyt amrita-pisteet putoavat juuri siihen mihin sattuu kuolemaan. Tästä samasta kohdasta pojot voi poimia kyytiin, mikäli siis suoriutuu samaan paikkaan uudestaan kuolematta matkalla. Matkan varrella mukaan kuitenkin tarttuu summoning candle -esineitä, joiden avulla amrita-pojot saa takaisin evääkään väräyttämättä. Lisäksi näitä kynttilöitä voi ostaa tehtävien välillä sepän pajasta, joten pidä tuikkuja aina mukana matkassa.

Tämä on mainos:

7. Huomiota herättävät PvE-hautapaikat
Muiden pelaajien haudat näkyvät omassa pelissä punaisina maahan iskettyinä miekkoina, ja ne voi halutessaan ohittaa lähes aina. Näin ei kuitenkaan kannata tehdä, sillä nousevat haamut pudottavat hävitessään tukun hyviä tavaroita. Joskus nämä pahikset nousevat haudasta ihan itsekseenkin. Tällöin jossain lähellä on musisoiva biwa-bokudoku-munkki. Kun hänet päästää päiviltä, moinen kutsumaton haudasta nouseminen lakkaa. Punaiset miekat maassa paljastavat lisäksi sen, että jossain lähellä saattaa olla välitön uhka odottamassa.

8. Monipuolisuus kunniaan
Monipuolinen pelaaminen kannattaa. Awards-valikossa näkyy pitkä lista suoritteista, joita William voi tehdä. Näistä palkitaan erillisillä pisteillä, joilla pääsee vahvistamaan haluamallaan tavalla Williamin kykyjä. Järjestelmä on lainattu lähes sellaisenaan Borderlands 2: n badass points -mekaniikasta. Kannattaa siis testata monipuolisesti erilaisia toimintatapoja, ja käydä ajoittain päivittämässä kykyjään saaduilla palkintopisteillä.

NiohNioh
HQ
HQ
HQ
Nioh
Nioh

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Nioh tulossa Xbox Onelle?

Nioh tulossa Xbox Onelle?

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Sony ja Team Ninja julkistivat Nioh 2 -pelin kesäkuun E3-messuilla. Näyttää kuitenkin siltä, ettei julkaisu ole vielä lähimaillakaan. Odotellessa Koei Tecmo saattaa...Ladataan seuraavaa sisältöä