Suomi
Gamereactor
uutiset

Raportti: Konami lopettamassa AAA-pelien tuotannon?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Yrityksenä Konami ei ole ollut viime aikoina uutisissa kovin positiivisissa merkeissä ja sama meno jatkuu. Ranskalaisen Gameblogin mukaan yhtiö on lopettamassa kokonaan perinteisten isojen konsoli- ja tietokonepelijulkaisuiden kehittämisen Pro Evolution Socceria (Japanissa Winning Eleven) lukuunottamatta. Täten lähes universaalisti ylistetty Metal Gear Solid V: The Phantom Pain jäisi Konamin viimeiseksi ei-jalkapallojulkaisuksi. Globaalin teknologiajohtaja Julien Merceronin hiljattainen eropäätös saattoi olla lähtölaukaus tai seuraus radikaalille muutokselle. Gameblogin mukaan Merceron oli tyytymätön Konamin suunnitelmista siirtyä konsolipeleistä kohti mobiilimarkkinoita.

Kirjoitushetkellä yritys ei ole julkistanut yhtäkään uutta ns. AAA-tuotetta sen suuresta katalogista, joten uutta Castlevaniaa, Metal Gearia, Dance Dance Revolutionia tai Silent Hilliä tuskin on lähiaikoina luvassa ainakaan Konamin tuottamana.

Hideo Kojiman lähtö, raportit kafkamaisista työoloista ja tunnettujen lisenssien hukkaaminen hedelmäpeleihin ovat heikentäneet monien luottamusta Konamiin. Mikäli raportit pitävät paikkansa, yritys siirtynee monien entisten fanien kirjoissa nyt pysyvästi ajasta ikuisuuteen. Konami itse ei ole vielä virallisesti kommentoinut kuvioita, joten jäämme mielenkiinnolla odottamaan josko kyseessä olisi sittenkin vain massiivinen väärinkäsitys.

Raportti: Konami lopettamassa AAA-pelien tuotannon?


Ladataan seuraavaa sisältöä