Suomi
Gamereactor
arviot
Sackboy: A Big Adventure

Sackboy: A Big Adventure

Tavanomaista tasoloikkaa mielikuvitusmaailmassa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Gamereactorin aiemman arvion voi lukea täältä.

Playstationin yksinoikeuspeleistä Little Big Planet on yksi erikoisempia ja rakastetuimpia. Sen mielikuvituksellisuus ja erikoiset ideat sekä itse rakentelun mahdollisuus vetosivat monella eri tasolla moniin erilaisiin pelaajiin. Sackboy: A Big Adventure vie pelisarjaa hieman eri suuntaan vaihtelevin lopputuloksin.

Isosisaruksiinsa verrattuna Säkkipojan Suuri Seikkailu on paljon kompaktimpi ja suoraviivaisempi täyden kolmen ulottuvuuden tasoloikkakokemus. Säkki-immeisten kansoittama Craftworld joutuu ilkeän Vex-hirvityksen vihan kohteeksi, ja pelaajan tehtävänä on noutaa tämän kaappaamat uhrit takaisin kotiin. Umpiperinteinen juoni unohdetaan pitkiksi ajoiksi pelin viiden eri kenttäkokonaisuuden aikana, ja suurin osa ajasta keskitytään pomppimaan varsin lineaarisia kenttiä läpi satunnaisia salaisuuksia etsien. Koko peli on pelattavissa niin yksin kuin kavereidenkin kanssa ja osaa kentistä on suunniteltu nimenomaan yhteistyötilaa ajatellen, mutta arviota varten tätä ei päästy testaamaan.

Tämä on mainos:
Sackboy: A Big AdventureSackboy: A Big AdventureSackboy: A Big Adventure

Täydessä kolmessa ulottuvuudessa pelattava Säkkipoju on liikkeissään nyt täsmällisempi ja terävämpi kuin aikaisemmin. Leijuva ja epätäsmällinen ohjattavuus olivatkin LBP-sarjan harvoja selkeitä kritiikin kohteita, joten tähän on kiva saada parannusta. Kentät on rakennettu edelleen erilaisista askarteluelementeistä kuten pahvikuvista, kangaspalikoista ja sen sellaisesta. Playstation 5:n lisätyt tehot ja näyttötarkkuus saavat näistä pinnoista entistä enemmän irti, ja etenkin sankari itse näyttää todella muikealta langasta punottuine pintoineen päivineen. Little Big Planetin estottomaan luomisvimmaan kentät eivät kuitenkaan yllä, ja koko konseptin päälaelleen kääntäviä kokonaisuuksia nähdään vain harvoin ja silloinkin ne ovat tutun turvallisia junan päällä matkustamisia ja liukumäkiratoja. Melkein mihin tahansa muuhun tasoloikkaan ne kelpaisivat erinomaisesti, mutta klassikkosarjan osana Sackboy jää auttamatta hieman jälkeen.

Pelin haasteet ovat sekä perinteisessä tarkkuusloikkimisessa että satunnaisessa ongelmanratkaisussa tai taistelussa. Mikään näistä kolmesta ei ruuvaa vaikeustasoa erityisen korkealle, ellei halua suorittaa 100 prosenttia jokaisesta kentästä ja löytää niiden jokaista salaisuutta. Tasoloikka on etenkin alussa hyvin anteeksiantavainen etäisyyksien ja tarkkuuden kanssa, eikä pulmien kanssa joudu sompailemaan muutamaa sekuntia pidempään. Taistelutkaan eivät pomokohtauksia myöten pistä yrittämään kenttää kovin montaa kertaa uudestaan. Varsinaisten kenttien lisäksi pelistä löytyy erinäisiä haastekenttiä sekä Zom Zomin vaatekauppa, johon pelaamisen aikana löydetyt Collectabellisit voi käydä tuhlaamassa koreampien kledjujen toivossa.

Sackboy: A Big AdventureSackboy: A Big AdventureSackboy: A Big Adventure
Tämä on mainos:

Tarkempien pintamateriaalien ja muutamien kivojen heijastusten ohella Säkkipojan arsenaalissa ei ole juuri mitään sellaista, jota PS4 ei voisi myös toteuttaa. PS5:n Dualsense-ohjain ei myöskään ole erityisen kovassa käytössä, mikä on harmillista, sillä konsolin mukana tullut Astro's Playground osoitti jo, mihin niihin voi tasoloikkakäytössä päästä. Koko perheelle sopivana helposti lähestyttävänä tasoloikkapelinä Sackboy: A Big Adventure on "ihan kiva", muttei nousse Playstation 5:n pelivalikoimassa ikimuistoiseksi tuotteeksi eikä taatusti Little Big Planet -trion kaltaiseksi merkkiteokseksi.

Sackboy: A Big AdventureSackboy: A Big AdventureSackboy: A Big Adventure
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Napakka ohjattavuus, kepeä värikäs maailma, joitakin hauskoja erikoiskenttiä
-
Ei edeltäjiensä mielikuvitusta, Dualsense-ohjainta ei juuri hyödynnetä, "vain" tasoloikkapeli
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä