Suomi
Gamereactor
uutiset
Dead Space 2

Unitologia ei ole skientologiaa

Tulkinnoistahan voi aina väitellä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Dead Space 2:n luova päällikkö Wright Bagwell on joutunut hieman puolustuskannalle MTV Multiplayerin kanssa, johtuen pelissä esiintyvästä, unitologiaksi tituleeratusta uskonnosta.

Unitologiahan on vahvasti skifi-vaikutteinen uskonto, sen jäseniltä kerätään suuria määriä rahaa, siinä on "tasoja" jotka määrittelevät mitä tietoa jäsen saa, ja jäsenien joukossa on mahtavia yritysmiehiä sekä julkkiksia. Joidenkin mielestä tämä muistuttaa kovasti skientologiaa, tieteiskirjailija L. Ron Hubbardin 1950-luvulla keksimää kulttia, jolla ei esim. Suomessa ole virallista asemaa uskontona.

Bagwell totesi yhtäläisyyksistä: "Emme koskaan aikoneet tehdä pilaa mistään tietystä uskonnosta, tai kommentoida mitään sosiaalista ilmiötä. Se oli vain havainnointia siitä mitä tapahtuu, kun joku on fanaattinen ja epälooginen uskomuksissaan."

Bagwell nimesi Carl Saganin kirjan The Demon-Haunted World: Science as a Candle in the Dark suureksi vaikutteeksi unitologian takana. Kyseinen teos käsittelee taikauskoa ja epäloogista ajattelua ja kuinka tiede ensin vähensi sitä, mutta kuinka moderni infoähky nyt ruokkii sitä jälleen.

"Tämä oli se mitä halusimme unitologialla sanoa. Tässä monimutkaisessa, futuristisessa maailmassa ihmiset etsivät tapoja yksinkertaistaa elämäänsä, ja uskoa johonkin joka ei vaadi liikaa ajatustyötä."

Skientologia on tunnetusti esiintynyt puolella ja toisella useissa lakijutuissa, joten on toki mahdollista että Bagwell oli hieman diplomaattisena vastauksissaan.

Dead Space 2

Aiheeseen liittyviä tekstejä

5
Dead Space 2Score

Dead Space 2

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Toimintapainotteinen kauhupeli siirtyy aution avaruuslaivan kannelta siirtokunnan kamaralle onnistuneesti - ainakin yksinpelikampanjan osalta.Ladataan seuraavaa sisältöä