Suomi
Gamereactor
lifestyle

Vetyajon maailmanmestaruuskilpailut alkavat vuonna 2025

Extreme E kasvaa!

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kun lähestymme yhä puhtaampaa ja kestävämpää maailmaa, myös moottoriurheilu pyrkii sopeutumaan, ja yksi uusimmista kehityksistä tällä rintamalla on Extreme E. Vuosia aiemmin konseptoitu Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) on nyt allekirjoittanut sopimuksen Extreme E:n kanssa vetykäyttöisten katumaastureiden maailmanmestaruuskilpailun herättämisestä henkiin vuodesta 2025 alkaen.

Turnaus alkaa vuonna 2025 ja siitä tulee toivottavasti virallinen FIA World Championship vuonna 2026 ja siitä eteenpäin, ja se liittyy vain seitsemään muuhun FIA World Championships, mukaan lukien Formula E, F1 ja WRC.

"Maailman ensimmäisen vetyautoilun maailmanmestaruussarjan perustaminen FIA:n rinnalle on merkittävä virstanpylväs Extreme E:lle ja uudelle Extreme H -sarjalle", sanoi Alejandro Agag, Extreme E:n perustaja ja toimitusjohtaja. "Mahdollinen akkreditointi FIA:n mestaruussarjaksi ja sitten FIA:n maailmanmestaruussarjaksi tarkoittaa, että olisimme globaalien moottoriurheiluluokkien kärjessä. ja Extreme H olisi ensimmäinen laatuaan oleva MM-sarja."

Vaikka tarkkaa päivämäärää ei ole mainittu, voimme odottaa prototyyppiautoja turnaukseen, joka tekee debyyttinsä vuoden loppuun mennessä.

Tämä on mainos:
Vetyajon maailmanmestaruuskilpailut alkavat vuonna 2025


Ladataan seuraavaa sisältöä