Suomi
Gamereactor
ennakot
Wolfenstein II: The New Colossus

Wolfenstein II: The New Colossus

Testissä amerikkalaista unelmaa natsimausteilla

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gamereactor pääsi E3-messuilla testaamaan uutta Wolfensteinia, ja sen jälkeen kutsu kävi Bethesdan Lontoon toimipisteeseen. E3:ssa työn alla oli Los Angelesiin sijoittuva osuus, joten tämä ennakko keskittyy kokonaan New Mexicon Roswelliin sijoittuvaan pätkään.

Tehtävä alkaa välivideolla, jossa B.J. Blazkowicz kaveeraa vastarintaliikkeen kanssa heidän piilopaikassaan. Huomionarvoista on ylipainoinen saksalaisnainen nimeltä Sigrun Engel, joka on edellisen The New Order -pelin pahiksen Irene Engelin tytär. Sigrun nähdään ensimmäisen kentän lopussa, jossa hän hakkaa äitinsä painostuksen alla Fergusin käden irti. Sigrun oleilu vastarintaliikkeen huomassa kertonee siitä, että hän on kääntänyt selkänsä verenperinnölleen taistellen nyt natseja vastaan. Uutena henkilöhahmona esitellään mustaihoinen nainen, jonka nimi jää vielä hämärän peittoon. Hän on silminnähden ärsyyntynyt Sigrunin läsnäolosta, ja epäilee tätä natsien kaksoisagentiksi.

The New Orderin malliin välivideot muistuttavat enemmän suuren budjetin elokuvaa kuin perinteistä videopeliä. Tunnetilat välittyvät tehokkaasti, ja ympäristöt ovat hyvin yksityiskohtaisia toimivaa valaistusta myöten. Wolfenstein II:n tarinankerronta lienee parasta, mitä välivideoilla voidaan videopelissä toteuttaa.

Itse pelaaminen starttaa Roswellin kadulta keskeltä isänmaallista ja jokseenkin kaoottista paraatia. Blazkowiczin tehtävä on ottaa yhteys paikalliseen toimijaan, joka toimii ravintoloitsijana paikallisessa dinerissa. Hänen on määrä varmistaa pääsy Area 52:lle. Perillä Blazkowiczin tulee asentaa ja räjäyttää mukanaan tuoma pieni atomipommi.

Tämä on mainos:

Palomieheksi pukeutunut Blazkowicz kulkee paraatikadulla ihmisten keskusteluja toisella korvalla kuunnellen. Heti alussa nähdään kaksikko pukeutuneena perinteiseen Ku Klux Klaanin asuun, jotka käyvät keskustelua läheisen natsiupseerin kanssa. Käännös oikealle paikallisen kaupan taakse, ja sieltä löytyy humalainen mies metelöimässä roskapönttöjen keskellä. Tien toisella puolella toinen saksalainen upseeri koettaa riiata amerikkalaista tyttöä.

Kadun päässä on itse diner, joka on sama kuin E3:ssa nähty. Ja aivan kuten trailerissa nähtiin, natsiupseeri pyytää Blazkowiczia näyttämään paperinsa. Kaikki on hyvin, kunnes hän huomaa ylös noustessaan Blazkowiczin naaman etsintäkuulutusjulisteessa. Dinerin omistaja ampuu nopeasti saksalaiselle kuulan kalloon. Blazkowicz rientää alakertaan kertoen yhteyshenkilölle tietonsa Area 52:sta. Pian matka jatkuu tunneliin, joka johtaa suoraan varikolle. Siellä juniin rahdataan tavara meneväksi natsien tukikohtaan.

Wolfenstein II: The New Colossus

Tässä vaiheessa päästään ensimmäistä kertaa taistelemaan, mikäli alun pyörätuolikohtausta ei lasketa mukaan. Neljä muokkauspakkausta on tarjolla, joiden avulla voi tuunata aseistustaan esimerkiksi äänenvaimentimilla ja optisilla tähtäimillä. Kokeilin hiljaista lähestymistapaa valiten vaimennetun pistoolin, asentaen rynnäkkökivääriin kiikaritähtäimen ja muuttaen asennon kertatulelle. Kovin suurta iloa tästä ei lopulta ollut, sillä pistoolilla oli ammuttava useita kertoja päähän pahisten kaatamiseksi. Tietenkin yksikin harhalaukaus hälytti koko tukikohdan. Muutaman vartijan jälkeen sijainti paljastui, ja edessä oli perinteinen tulitaistelu komentajan luo, joka voi kutsua vahvistuksia paikalle.

Tämä on mainos:

Jonkin ajan kuluttua pari mekaanista isoa robottia saapui. Ne olivat pienempiä kuin edellisen pelin vastaavat, ja ne oli aseistettu LaserKraftWerksillä. Nämä ovat kaksikätisiä energia-aseita, joita voi itsekin käyttää poimimalla niitä ruumiilta. Tuhoteho on merkittävä, joten suojaan hakeutuminen on pakollista, jos sattuu olemaan aseen vastaanottavassa päässä. Toinen robotin hyökkäys on suoraviivainen päälle ryntääminen. Taistelun äänet on tehty tarkoituksellisen uhkaaviksi ja hermostuttaviksi.

Seuraava osuus oli Area 52:lle matkalla olleessa junassa, joten odotetusti alue tuntui huomattavasti rajatummalta. Hiippailu suojasta suojaan vartijoita varoen tuntui selvältä etenemissuunnitelmalta, mutta ongelmaksi muodostuu mahdottomuus piilottaa ruumiita pois näkyvistä. Näin ollen junan läpi hiippailu on käytännössä mahdotonta, sillä ennen pitää saksalaiset huomaavat kuolleiden toveriensa ruumiit keskellä käytävää. Lisäksi tekoäly ei ollut aina ennustettava toimissaan. Välillä pahikset juuttuivat seiniin, tai lähtivät äkkiä juoksemaan tyystin päinvastaiseen suuntaan.

Junaosion suoraviivaisuudesta huolimatta maaliin oli useampi erilainen reitti. Alakertaan meneminen johtaa ahtaaseen paikkaan, josta pystyi ryömimään junan alta ohittaen kokonaan yhden osuuden. Yläkertaan menemällä pääsee etenemään perinteisesti pyssytellen. Mukana on myös ulos sijoittuva pätkä, jossa voi hiipiä maan alla, tai taistella tiensä eteenpäin maan päällä.

Junaosuuden päättyessä peli kaatui, eikä edellistä tallennustiedostoa ollut mahdollista ladata. Tekijät tietenkin vakuuttivat, ettei samaa ongelmaa esiinny lopullisessa julkaisussa. Kyseinen takapakki antoi mahdollisuuden pelata jo kertaalleen vedetty pätkä uudestaan toisenlaisella strategialla. Tällä kertaa tein pistoolista ja rynnäkkökivääristä mahdollisimman tappavat, ja lähdin aseet paukkuen eteenpäin. Vaikuttaa siltä, että tällä tavalla peli on tarkoitettu pelattavaksi. Tekoälyn ongelmia ei huomaa, aseilla ampuminen tuntuu hyvältä ja suojasta suojaan eteneminen natseja ammuskellen on paljon tyydyttävämpää kuin hiippaileminen. The New Colossuksen uusi asia on mahdollisuus ampua ase molemmissa käsissä samaan aikaan. Nyt voi esimerkiksi räiskiä menemään rynnäkkökivääri oikeassa ja haulikko vasemmassa kädessä.

Suoraviivainen räiske jatkui loppuun asti, jossa vastaan asettui odotetusti mech-robotti. Taistelun sijasta päätin vain juosta niiden ohi seuraavaan osioon. Testaukselle varattu aika oli loppumassa, joten moisen kokeileminen tuli kreivin aikaan.

The New Colossus vaikuttaa juuri sellaiselta, mitä peliltä odotettiinkin. Kerättäviä esineitä on ripoteltu joka nurkkaan sanomalehdistä pelikortteihin. Näin ollen nurkkien nuohoamiseen rohkaistaan. Ammuskelu tuntuu yhtä hyvältä kuin ennenkin, ja hiippailuosiot vastaavasti hermoja raastavilta. Natsien miehittämässä Pohjois-Amerikassa taisteleminen vaikuttaa muodostuvan hyväksi pelikokemukseksi.

Wolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New Colossus
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Wolfenstein II nyt Xbox Game Passissa

Wolfenstein II nyt Xbox Game Passissa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Xbox Game Pass sen kuin laajenee. Microsoft on paljastanut, mitkä nimikkeet saadaan palveluun seuraavien viikkojen aikana. Tänään 2. toukokuuta valikoimiin saadaan...Ladataan seuraavaa sisältöä