Suomi
Gamereactor
arviot
World of Final Fantasy

World of Final Fantasy

World of Final Fantasy tarjoaa jännittävän yhdistelmän, sillä se sisältää sekä nostalgiaa sarjan faneille että sarjalle täysin uusia pelimekaniikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

World of Final Fantasy ei ole varsinaisen Final Fantasy -pelisarjan uusin osa, vaan sen runsaasta menneisyydestä innoituksensa ammentama spin-off, jonka parissa sarjan parissa kasvaneet voivat naureskella kaikille viittauksille. Toisaalta taas uudet pelaajat voivat nauttia pelistä pelkästään sen miellyttävän pelimekaniikan ansiosta, johon on selvästi haettu vaikutteita yhdestä toisesta suositusta pelisarjasta.

World of Final FantasyWorld of Final Fantasy

Pelin päähenkilöinä nähdään sisarukset Lann ja Reynn, jotka päätyvät aivan sattumalta keskelle suuria tapahtumia. Parivaljakolla on melkoisen paha ja akuutti muistinmenetys, sillä he eivät muista käytännössä mitään elämästään. Kun heille tarjoutuu mahdollisuus palauttaa kadonneet muistonsa, ei tarvitse miettiä kahdesti tarttuvatko he tarjoukseen. Sen myötä sisarukset päätyvät tutkimaan mystisen Grymoire-maailman monia puolia sekä tapaamaan useita Final Fantasy -sarjasta tuttuja hahmoja. Vastassa on myös monia hirviöitä ja pahiksia, mutta tällä kertaa sankarien rinnalla taistelevat myös hirviöt.

Pelimekaniikoiltaan World of Final Fantasy on edelleen roolipeli, mutta sillä on tällä kertaa enemmän yhteistä Pokémon-sarjan kuin Final Fantasyn kanssa. Kyseessä on eräänlainen fuusio hirviöiden keräilyä sekä sarjasta tuttuja vuoropohjaisia taisteluja. Eikä nyt puhuta mistään simppelistä ja hätäisesti kyhätystä viritelmästä, jolla yritetään kalastella molempien suosittujen sarjojen faneja. Taisteluissa riittää syvyyttä aina hirviöiden pyydystyksestä niiden käyttämiseen.

Tämä on mainos:

Lannilla ja Reynnillä on syntyjään kyky, jolla he voivat kaapata otuksia mukaansa suoraan taistelun tiimellyksestä. Tätä varten täytyy kuitenkin löytää niiden erikoiset heikkoudet. Osan saa ongittua tietoonsa käyttämällä Libra-nimistä taikaa, mutta osa täytyy löytää kokeilemalla. Oikealla hyökkäyksellä tai taialla olennon saa hetkeksi tilaan, josta sen voi yrittää vangita itselleen. Hirviöitä kannattaa pyytää, sillä taistelujen lopputulos riippuu täysin siitä onko mukana oikeanlaisia sekä tarpeeksi voimakkaita liittolaisia.

HQ
World of Final FantasyWorld of Final Fantasy

Sisarukset eivät ole mitään taistelijoita, joten onneksi kesytetyt monsterit ojentavat tässä asiassa auttavan raajansa, olipa se sitten tassu, evä tai kasa outoa mömmöä. Otukset voi pistää taistelukentälle erikseen, mutta tässä tapauksessa ne ovat aika heikkoja ja alttiita vahingolle. Paljon tehokkaampaa on kasata ne torneiksi toistensa päälle. Olennoilla on kolme kokoluokkaa ja pienemmät monsterit menevät aina suurempien päälle. Lana ja Reynn pystyvät vaihtamaan maagisesti kokoaan, jonka myötä he voivat sijoittua näissä kasoissa eri kohtiin. Suuressa muodossa kaikki ratsastavat heidän päidensä päällä, kun taas pieninä ja söpöinä chibi-hahmoina sisarukset voivat jopa ratsastaa suurimmilla monsuilla.

Tämä on mainos:

Olennoista kootut tornit yhdistävät voimansa, mutta samalla myös heikkoutensa. Jos siis heittää samaan kekoon vaikkapa jäälle, vedelle ja tulelle alttiit otukset, niin kannattaa toivoa ettei kukaan vastustajista käytä kyseisiä elementtejä. Toisaalta taas jos hirviöillä on vaikkapa samoja taikoja, niin ne yhdistyvät voimakkaammaksi versioksi. Olentojen kesken voi löytyä myös muita täysin ainutlaatuisia hyökkäyksiä, joten erilaisten yhdistelmien kokeileminen on tärkeää. Taisteluista saaduilla kokemuspisteillä monsuille voi opettaa uusia taitoja vähän Final Fantasy X:n mieleen tuovalla laudalla. Siitä avataan yksittäisiä taitoja yksi kerrallaan, jotka avaavat jälleen uusia ja niin edelleen. Kun kokemuspisteitä on kertynyt tarpeeksi, avautuu lopulta mahdollisuus kehittää olento seuraavaan olomuotoonsa. Tämän myötä siitä tulee voimakkaampi, mutta samalla sen koko saattaa muuttua. Sitten pitääkin miettiä tornien rakenteet uudelleen.

Taistelujärjestelmä on täynnä syvyyttä, ja olin todella vakuuttunut sen tarjoamista mahdollisuuksista. Tosin uusien hirviöiden kehitys alkaa aina tasolta yksi, joten pientä samojen taistelujen jauhamistakin on luvassa kokemuspisteiden kartuttamiseksi. Hirviöiden lisäksi osan seikkailun kuluessa tavatuista sankareista pystyy kutsumaan avuksi taistoihin, jolloin he tekevät voimakkaan hyökkäyksen. Tämäkin on viittaus Final Fantasy -sarjan historiaan, sillä se tuo mieleen monesta osasta tutut Summon-loitsut.

Täytyy myöntää että World of Final Fantasy oli minulle positiivinen yllätys, etenkin taisteluiden osalta. Muutoin se ei nouse klassikoksi millään osa-alueella, mutta tarjoaa hyvän kattauksen nostalgiaa sekä Pokémon-sarjasta tuttua keräilyä. Mistään merkkiteoksesta silti juonen tai dialogin saralla ei ole kyse, ja ajoittain läppä on aika kulunutta tavaraa. Lähes kaikesta veistellään puujalkoja, ja luonnollisesti veli on tässäkin tapauksessa se hieman hidas ja tohelo tapaus. Sivutehtävistäkään ei löydy suuremmin innovaatioita, vaikka ajoittain voikin piipahtaa vaikkapa taistelemaan suurella areenalla tai auttaa ystäviä hädässä toisessa ajassa ja paikassa. Pienistä moitteista huolimatta tarjolla on kuitenkin viihdyttävä roolipeli, jonka parissa on hyvä vaikkapa muistella sarjan historiaa ennen seuraavan osan julkaisua.

World of Final FantasyWorld of Final Fantasy
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Taistelujärjestelmästä löytyy roimasti syvyyttä, runsaasti kerättäviä Póke... olentoja, kunnon pläjäys nostalgisia hahmoja FF-sarjan vuosien varrelta
-
Taistelu on ainoa todella omaperäinen asia koko pelissä, vitsejä viljellään hieman liikaa, ja paikoitellen huumori on kulunutta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
World of Final FantasyScore

World of Final Fantasy

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

World of Final Fantasy tarjoaa jännittävän yhdistelmän, sillä se sisältää sekä nostalgiaa sarjan faneille että sarjalle täysin uusia pelimekaniikkoja.

0
Maanantain arviossa World of Final Fantasy!

Maanantain arviossa World of Final Fantasy!

UUTINEN. Kirjoittaja Arttu Rajala

Square Enixin uutuuspeli World of Final Fantasy ilmestyi kauppoihin viime viikon perjantaina. Nyt Gamereactorin avustaja Leevi on saanut mielipiteensä kirjattu ylös...Ladataan seuraavaa sisältöä