Suomi
Gamereactor
artikkelit

12 jättimäistä myyntifloppia vuosien varrelta

Listasimme tusinan valtavia pelisatsauksia, joiden tulokset myyntitilastoissa menivät päin honkia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Konamin Castlevania-sarja on malliesimerkki siitä, miten pelisarja voi lopulta epäonnistua totaalisesti. Useat sarjan peleistä on toimintapelien klassikkoja, mutta viime aikoina sillä ei ole mennyt yhtä hyvin. Pahiten sarjan peleistä floppasi Lords of Shadow'n jatko-osa. Varjojen lordien ensimmäinen osa oli kohtuullinen toimintapeli, vaikka se lainasi häpeilemättä piirteitä peleistä, kuten Shadow of Colossus ja God of War. Kun jatko-osa jäi puhtaasti espanjalaisen Mercurysteamin harteille, ei Belmontin seikkailuille enää kunnian kukko laulanut. Julkaisu viivästyi useaan otteeseen, ja kun se lopulta saapui markkinoille, oli vastaanotto laimea. Kalliin tuotannon myynnit jäivät todella vaisuiksi, eikä sarjalle ole enää tiedossa jatkoa. Castlevania: Lords of Shadow 2 (2014 / PC, PS3, X360) ei toki ole ainoa pelialan merkittävistä flopeista, ja ohessa listaamme joukon muita peliä, jotka epäonnistuivat myyntitilastoissa täydellisesti verrattuna niihin upotettuihin resursseihin.

HQ

ALL POINTS BULLETIN
2010 / PC
Crackdownin jälkeen Realtime Worlds kokeili onneaan nettipelien puolella. Hupi loppui lyhyeen, sillä APB:n serverit ehtivät olla auki vain 3 kuukautta ennen sulkemista. F2P-versioonkaan siirtyminen ei peliä pelastanut.

HQ
Tämä on mainos:

PLAYSTATION MOVE HEROES
2011 / Playstation 3
Sony halusi tavoittaa Wii-konsolin valtavan yleisön ja panosti raskaasti omia ikonisia hahmoja sisältävään peliinsä. Valitettavasti peli sai vain keskinkertaisia arvosanoja, eikä se lopulta vetänyt pelaajia kauppaan.

HQ

RESISTANCE: BURNING SKIES
2012 / Playstation Vita
Nykyään Sony on jo luovuttanut Resistance-sarjan tuomisesta PS Vitalle, mutta Burning Skiesin tavoitteena oli kuitenkin tuoda tämä "Pleikkarin oma Halo" myös käsikonsolille. Metsään meni kuitenkin rytinällä.

HQ
Tämä on mainos:

GRIM FANDANGO
1998 (2015) / PC (PS4, Xone, PS Vita)
Mannyn seikkailut olivat kriitikoiden mieleen, mutta valitettavasti peli yritti liian monia uusia asioita. Myyntiluvut jäivät alhaisiksi. Se sai seikkailupeleistään tunnetun Lucasartsin lopettamaan genren pelien kehittämisen.

HQ

DUKE NUKEM FOREVER
2011 / PC, PS3, X360
Duke Nukem 3D:n jatko-osa on yksi pelihistorian kummallisimmista tapauksista. Sen kehitys aloitettiin jo 1997, joten kesti 14 vuotta ennen kuin peli julkaistiin. Se oli sekasotku, jota pelaajat ostivat lähinnä vitsinä.

HQ

GOD OF WAR ASCENSION
2013 / Playstation 3
Sony oli ylpeä Kratoksen seikkailuista edellisellä sukupolvella, mutta sodan jumalalla yritettiin lypsää liian pitkään. Ascension oli häpeilemätön rahastus ja fanit reagoivat jättämällä sen lojumaan kauppojen hyllyille.

HQ

BRÜTAL LEGEND
2009 / PC, PS3, X360
Brutal Legend oli innovatiivinen yhdistelmä seikkailua, strategiaa ja metal-musaa. Harmillisesti sekoitus hämmensi monia ja peli floppasi pahasti. Double Fine siirtyi tappion jälkeen kehittämään pienempiä latauspelejä.

HQ

BEYOND GOOD & EVIL
2003 / PC, PS2, Xbox, NGC
Yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä oli myös pahimmista taloudellisista fiaskoista. Mielenkiintoisesta seikkailupelistä aiottiin trilogian avausta, mutta surkean huonot myynnit murskasivat kaikki toiveet jatko-osista.

HQ

TONY HAWK SHRED
2010 / PS3, X360, Wii
Activision kokeili uskaliasta kikkaa Shredin kanssa ja toimitti pelin mukana jopa skeittilautaa muistuttavan ohjaimen. Peli teki kuitenkin näyttävän naamalaskeutumisen, jonka takia koko Tony Hawk -sarja hyllytettiin.

HQ

SONIC BOOM: RISE OF LYRIC & SHATTERED CRYSTAL
2014 / Wii U & 3DS
Maailman nopeimmalla siilillä ei mene kovin hyvin. Big Red Buttonin Wii U:lle ja Sanzaru Gamesin 3DS:lle kehittämät sarjan pelit olivat keskivertaisia pelejä, mutta pelaajakuntaa ne eivät saaneet liikkeelle sitten lainkaan. Helmikuussa selvisi, että pelit ovat myyneet yhteensä alla puoli miljoonaa kappaletta. Se tekee Sonic-kaksikosta sarjan pahimman myyntiflopin. Toisin sanoen jopa yksi kaikkien aikoijen pahimmista pökäleistä Sonic the Hedgehog 2006 menestyi paremmin.

HQ

DAIKATANA
2000 / PC, N64
Flopeista puhuttaessa on mahdotonta ohittaa yhtä PC-historian suurimmista epäonnistumisista. Daikatana oli yksi 1990 hypetetyimmistä peleistä, mutta lopputulos oli jotain aivan muuta. Doomin luoja John Romeron visio oli kaiketi liian kunnianhimoinen, sillä peli viivästyi kerta toisensa jälkeen. Kun peli vihdoin ilmestyi, se koki täydellisen tyrmäyksen niin kriitikoiden kuin yleisön puolelta.

12 jättimäistä myyntifloppia vuosien varrelta


Ladataan seuraavaa sisältöä