Suomi
Gamereactor
artikkelit
Fallout 4

14 huomiota Fallout 4:n julkaisutrailerista

Analysoimme ensimmäisen Fallout 4 -videon suurennuslasin avulla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Fallout 3 julkaistiin lokakuussa 2008 ja sitä seurasi kaksi vuotta myöhemmin New Vegas. Tämän jälkeen pelimaailma on odottanut kuumeisesti seuraavan jatko-osan julkaisua. Nyt Bethesda on vihdoinkin vahvistanut studion pakertavan Fallout 4:n parissa. Kolmen minuutin mittainen julkaisutraileri paljasti pelin tapahtumapaikan, ja perinteinen "War Never Changes" lausahdus kajahti pitkin netin keskustelupalstoja. Gamereactorin toimitus löi päät yhteen ja paneutui tarkemmin trailerin sisältöön. Lue alta mitä johtopäätöksiä vedettiin, ja kerro myös omat spekulaatiosi kommenteissa.

1. Fallout 3
Vaikuttavatko trailerin ensimmäiset sekunnit oudon tutuilta? Tämä johtuu siitä, että ne näyttävät tarkoituksellisesti muistuttavan vuonna 2007 julkaistua Fallout 3:n traileria. Molemmissa soi jopa 1930-luvulla esiintyneen Ink Spotsin kappale. Jos et usko meitä, niin käy vilkaisemassa molemmat videot.

HQ

2. Tulevaisuuden menneisyys
Traileri vihjaa tapahtumista, jotka ovat johtaneet maailman tuhoutumiseen. Lyhyet radiolähetysten pätkät ja otokset siviileistä pakenemassa kaupungista luovat kuvan epätoivoisesta paosta. Kohtaukset on nähtävästi luotu pelimoottorilla, joten Fallout 4:n alku saattaa sijoittua aikaan ennen ydiniskujen tapahtumista. Vai onko kyseessä pelkästään kokoelma muistoja, jotka nähdään myöhemmin pelin aikana? Ehkä trailerissa nähtävä "Memory Den" liittyy myös jotenkin asiaan.

Tämä on mainos:
Fallout 4Fallout 4
Fallout 4

3. Ihmisen paras ystävä
Trailerin päähenkilönä esiintyvä koira näyttää jälleen liittyvän kiinteästi pelikokemukseen. Se tervehtii sankaria videon lopussa, joten todennäköisesti eläinkaveri seuraa jälleen kannoilla. Koira myös kantoi yhdessä vaiheessa jotain suussaan. Koirat ovat olleet mukana jo edellisissä osissa, sillä Fallout 3:sta löytyi Dogmeat, kun taas New Vegasissa mukana oli outo kyberhurtta.

Fallout 4
Tämä on mainos:

4. Vault 111
Yhdessä vaiheessa näemme kuinka valtavan holvin ovi avautuu. Siihen on maalattu luku 111. Fallout 3:ssa nähtiin holvi, joka oli numeroltaan 112. Sen kerrottiin olleen viimeinen rakennettu suoja, joten tällä kertaa saatetaan ulkomaailmaan ponnistaa toiseksi viimeisestä pommisuojasta. Todennäköisesti sankarina toimii jälleen maailmanlopusta selviytynyt henkilö, joka päättää tutkia ulkona levittäytyvää maailmaa omin neuvoin.

Fallout 4

5. Laivojen lumo
Aavikoksi pommitetussa erämaassa seilaaminen näyttää tapahtuvan pääasiassa taivaalla. Ilmalaivoja esitellään muutamassa otoksessa, joista vaikuttavin oli ehkä yhden purjehtiminen öisellä taivaalla. Myös perinteinen purjelaiva vilahti trailerilla USS Constitutionin muodossa. Pääseeköhän ilmalaivoilla siirtymään ainoastaan kaupunkien välillä, vai voikohan niillä lentää myös itse?

Fallout 4Fallout 4Fallout 4

6. Tervetuloa kotiin?
Tervehdys kuulostaa pelin iskulauseelta tai motolta, mutta se voi olla myös Bethesdan tapa toivottaa fanit tervetulleiksi takaisin sarjan pariin. Toisaalta kyseessä voi olla jopa tehtävä pelin sisällä. Koira nuuskii lapsen vuodetta, josta näytetään myös takaumia. Ehkä jossain vaiheessa pääsankari käy tutkimassa perheen aikaisemmin omistamaa taloa?

Fallout 4Fallout 4

7. Teehetki Bostonissa
Uuden osan tapahtumapaikkana vaikuttaisi olevan Boston. Tämä käy ilmi Bethesdan ripottelemista useista tiedonmuruista. Esimerkiksi hieman ennen kahden minuutin kohtaa voi nähdä patsaan, jossa mies ratsastaa hevosella. Kyseinen patsas kuvaa Paul Revereä, joka suoritti Yhdysvaltojen vapaussodassa kuuluisan yöllisen ratsastuksensa. Miehen patsas sijaitsee Bostonissa. Päätelmää tukevat myös rakennusten arkkitehtuuri sekä USS Constitution, joka myöskin majailee Bostonissa.

Fallout 4Fallout 4Fallout 4

8. Bobblehead-nukkejen paluu
Trailerin loppupuolella voi nähdä isopäisen nuken autotallin pöydällä. Ovatkohan keräiltävät nuket jälleen osa kokemusta, vai onko tämä asetettu pöydälle pelkästään nostalgisista syistä?

Fallout 4

9. Futuristista pesäpalloa?
Videosta voi havaita useita viittauksia Yhdysvaltojen kansallislajiin. Esimerkiksi yksi kauppa on nimetty Swatters-nimisen joukkueen mukaan. Bostonissa sijaitsee myös lajille ikoninen areena Fenway Park, joten ehkä pesäpallo on jollain tavalla sidottu myös pelin tapahtumiin.

Fallout 4

10. Autiomaan karavaanit
Falloutin autiomaat ovat luonnollisesti olennainen osa pelien synkkää maailmaa. Trailerissa nähdään muun muassa valtavia kuormia selässään kantava härkä, joka kuuluu todennäköisesti jollekin kauppiaalle. Nämä liikkuvat kauppiaat ovat erittäin tärkeitä kaikille autiomaassa samoaville, ja heidän tavaroistaan voi saada lievitystä vaivaan kuin vaivaan. Olettaen että taskusta löytyy tarpeeksi valuuttaa.

Fallout 4Fallout 4

11. The Brotherhood of Steel
Bortherhood of Steel on tullut tutuksi kaikille sarjaan tutustuneille, sillä heidän valtavat haarniskansa ovat yksi pelisarjan selkeimmistä tunnusmerkeistä. Näemme tällaiseen asuun sonnustautuneen sotilaan kahden minuutin paikkeilla. Trailerin loppupuolella nähdään hieman heidän asujaan muistuttava puku, joka riippuu ilmeisesti korjattavana vanhassa huoltoasemassa. Näemmeköhän tässä myös yhden pelin keskeisistä paikoista?

Fallout 4

12. Tuttuja robotteja ja otuksia
Videossa näemme edellisistä osista tutun Mister Handyn, joka hoitaa normaalisti velvollisuuksiaan ennen sotaa. Lisäksi Protectron näyttää jälleen samoilevan pitkin autiomaata. Lyhyt vilahdus näyttää myös otuksen, joka saattaa olla tuttu ja kammottava Deathclaw. Ghoulit ovat edelleen osa aavikon arkea, sillä ne käyvät kimppuun ruokakauppaa muistuttavassa liikkeessä. Näiden tuttujen "kasvojen" näkeminen tekee entuudestaan tuntemattomien paikkojen tutkimisesta heti kotoisampaa.

Fallout 4Fallout 4Fallout 4

13. "War. War Never Changes."
Lausuuko tutun lauseen jälleen Ron Perlman? Emme ole varmoja, mutta ääni ainakin kuulostaa vahvasti häneltä. Näyttelijä on puhunut introt kaikkiin aikaisempiin osiin, joten todennäköisesti mies pääsee ääneen myös tässä uusimmassa osassa.

14. Puhuva päähenkilö?
"Let's go pal", lausuu päähenkilöltä näyttävä mies trailerin lopussa. Tähän lyhyeen lauseeseen saattaa kiteytyä yksi pelin suurimmista muutoksista, sillä sen myötä Falloutin päähahmo saa äänen. Aikaisemmin pelaajan ohjastama henkilö ei ole lausunut ääneen sanaakaan, mutta tällä kertaa hänelle saatetaan antaa oma ääni. Entä onko äänivaihtoehtoja tarjolla useampia, ja löytyykö pelistä silti mahdollisuus pelata kummalla tahansa sukupuolella?

Fallout 4

Kolmen minuutin mittaiseen traileriin oli siis ahdettu paljon asiaa, emmekä päässeet vielä edes näkemään yhtään taistelua. On kuitenkin turvallista odottaa, että tutut V.A.T.S ja S.P.E.C.I.A.L. tekevät jälleen paluun. Emme malta kuitenkaan odottaa Bethesdan lehdistötapahtumaa, joka nähdään 15. kesäkuuta klo 4.30 Suomen aikaa. Mutta nyt kun olet lukenut analyysimme trailerista, voit katsoa sen uudelleen täysin uusin silmin. Oletko samaa mieltä päätelmistämme? Kerro mielipiteesi meille kommenteissa.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä