Suomi
Gamereactor
artikkelit
Aim Lab

Aim Lab (Early Access) on ammuskelijan korkeakoulu

Ei hyötyä ilman treeniä. Tässä on siihen harjoitteluohjelma.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Aim LabAim LabAim Lab

Paras ja hauskin tapa oppia pelaamaan mitä tahansa ammuskelupeliä on pelaamalla - paljon. Toiseksi hauskin tapa on iskeä takamus penkkiin ja alkaa grindata kuntoon omia heikkousalueitaan. Tätä varten tarjolla on tähtäysharjoitteluohjelma Aim Lab.

HQ

Ammuskelupelien pelaaminen on näennäisen helppoa. Siitä vain juoksentelee menemään ja napsii pääosumia kasaan. Kuitenkin jokainen kilpailullisempaa pelaamista seuraava tietää, että ensimmäisten mailien jälkeen marginaalit pelaajien välillä alkavat olla yhä pienempiä, jolloin ero voiton ja tappion välillä voi olla hyvin pienestä kiinni.

Erityisesti ammattiurheilun parissa harjoitteluohjelmien rakentaminen on arkipäiväistä. Jokaisella ei ole kuitenkaan mahdollisuutta omaan valmentajaan, jolloin erilaiset muut harjoittelumenetelmät pystyvät täyttämään aukkoa. Pelin oppii edelleen pelaamalla, mutta esimerkiksi pistoolitaitojen harjoitteluun on usein rajallisesti mahdollisuuksia toiminnan tiimellyksessä.

Tämä on mainos:

Aim Lab tarjoaa joukon eristettyjä harjoituksia, joissa tiettyjä spesifejä osa-alueita on mahdollista opetella nopeaan tahtiin uudestaan ja uudestaan. Vaikkapa suurin osa peliajasta Counter-Strikessa kuluu itselläni rynnäkkökivääri kädessä, mutta kuinka usein onkaan mahdollista harjoitella erikseen mikroliikkeitä tai lähitaistelua? Tai edes tunnistaa sitä, olenko taitava näillä osa-alueilla?

Harjoitteiden lisäksi ohjelma tarjoaa myös dynaamista palautetta siitä, miten harjoitus on mennyt. Dynaaminen järjestelmä tarjoaa myös kehitysajatuksia siitä, ovatko hiiren asetukset optimoitu pelaajan tottumuksiin. Esimerkiksi lyhyeksi jäävät hiiren liikkeet voivat kertoa siitä, ettei hiiren liikenopeus ole optimaalinen.

Erilaisia numeroita tarjotaan valtavia määriä, joten niiden tulkinta on oma taiteenlajinsa. Joskus kyse voi olla myös kohinasta, mutta Aim Lab pyrkii tarjoamaan jossain määrin myös signaalien tulkintaa. Kaikesta huolimatta ainakin itselläni numerot jäivät jossain määrin pinnallisiksi, enkä löytänyt helppoja ja selkeitä kehitysalueita liikkeistäni.

Ilahduttavasti tuettuna ovat useimmat suositut ammuskelupelit. Perustilassa aseena toimii vain geneerinen pistooli, mutta mukaan on kehitetty harjoittelutiloja, jotka keskittyvät esimerkiksi Valorantin tai Rainbow Six: Siegen pelaamiseen. Tämä on ilahduttava lisä.

Tämä on mainos:

Statespacen kehittämien harjoitusten lisäksi modituki on hyvin laajaa, ja helpossa valikoimassa on mitä erilaisimpia harjoituksia kokeiltavaksi. Perusharjoituksillakin pääsee pitkälle, mutta lähestymistapa lupaa pitkäikäisyyttä ohjelmalle.

Kyse ei ole varsinaisesti uudesta palvelusta, sillä ennakkojulkaisu tapahtui jo viisi vuotta sitten, ja palvelu on edelleen ilmaiseksi saatavilla Early Access -tilassa. Ilmaisversion päälle myynnissä on eritasoisia jäsenyyksiä, jotka tarjoavat runsaasti erilaisia uusia tiloja, kuten Valorantin karttoja harjoiteltavaksi. Rehellisyyden nimissä ilmaisversiollakin pääsee pitkälle, mikäli tavoitteena ei ole ammattilaisura.

Varsinaisesti Aim Lab ei ole minkäänlainen hopealuoti heikkojen taitojen parantamiseen, mutta se tarjoaa pientä lisämaustetta tavoitteelliseen harjoitteluun. Tällä hetkellä Statespace on ryhtynyt tiiviiseen yhteistyöhön Valorantin kanssa, joten useita erikoistiloja on tarjolla ainoastaan spesifisti sille.

Nykyinen Valorant-sidonnaisuus on osaltaan harjoitusohjelman heikkous ja vahvuus, sillä tuki yhdelle pelille on vahva, muille ei välttämättä niinkään. Paljon pelaavalle kyseessä on vähintään kokeilemisen arvoinen harjoitteluohjelma.

Aim LabAim LabAim Lab

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä