Suomi
Gamereactor
artikkelit

AMD Radeon VII haastaa Nvidian

AMD lähtee kisaamaan Nvidian kanssa grafiikkakorteissa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gamereactor sai kutsun tilaisuuteen, jonka mukaan AMD aikoo astua mukaan GFX-markkinoille. Videopelaajille tämä tarkoittaa sitä, että Nvidia on saamassa kilpailijan. Uusi Radeon VII lupaa tehdä kaiken oikein, ja hintakin on kilpailukykyinen. Hyökkäys Nvidiaa kohtaan tehdään kolmella tavalla: Design Simulation, Broadcast & Media ja toki se high performance computing eli HPC. AMD haluaa suunnata painopisteensä alle 1900 dollaria maksavia grafiikkakortteja kohti.

AMD Radeon VII haastaa Nvidian
AMD Radeon VII haastaa Nvidian

Radeon VII (3798 dollaria) korvaa Nvidia Quadro CP100:n (7769 dollaria) tai GV100:n (8999 dollaria). Halvemman hinnan lisäksi luvassa on lisää nopeutta, koska tuettuna on PCIe Gen4, ja mukana on 6 Display -ulostuloa ja aktiivinen IFL-siltaus vs. 4/4+1DVI-D DL -portit. Tehoa on peräti 13,1 TFLOPsia. Mukana on myös Error Correction, ja lämmöt pysyvät alle 73 asteen.

Tämä on mainos:

AMD:n uusi kortti on suunniteltu 8K-televisioita silmällä pitäen. AMD odottaa 8K-tasolla 33 277 600 pikseliä olevan uusi standardi. Tulevista malleista ei puhuttu, mutta niiden on tietysti syytä pystyä tukemaan ruudunpäivitystä +60 ruutua sekunnissa. AMD on jo julkaissut betaversion uudesta ProRender 2.0 -ohjelmistosta, ja se yhdessä Threadripper CPU:n kanssa tukee tunnettuja alustoja (kuten Blender, Maya ja Unreal Engine).

AMD Radeon VII haastaa Nvidian
AMD Radeon VII haastaa Nvidian

AMD:n vedon vuoksi Nvidian on vastattava kilpailuun. Moinen tulee tietenkin vaikuttamaan myös videopelaamisen grafiikkakortteihin niin tehojen kuin hinnankin osalta. Nähty esittely saattaa tarkoittaa sitäkin, että AMD:n vaihtoehto RTX-korteille siintää jo lähitulevaisuudessa. Toivottavasti pian pelejä nautiskellaan jo suurimmaksi osaksi lukemissa 1440p, +60 FPS, +144 Hz ilman, että kuluttajien on pakko myydä munuaisensa laitteiston maksamiseksi.

Tämä on mainos:
AMD Radeon VII haastaa Nvidian
AMD Radeon VII haastaa Nvidian


Ladataan seuraavaa sisältöä