Suomi
Gamereactor
artikkelit

Arviossa HBO Nordic

Jori perehtyi HBO Nordicin palveluihin. Vaikka sarjat ovat televisiomaailman parhaimmistoa, ei kaikki ole vielä aivan kohdallaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Syksyllä maailman laadukkaimpiin televisiokanaviin lukeutuva HBO ilmoitti Pohjan kansalle ilouutisen. HBO oli aikeissa lanseerata korkealaatuisen striimauspalvelun jo syksyllä, ja kaikki Jenkkilän uutuudet tulisivat välittömästi käyttäjien ulottuville. Vaan kuinkas sitten kävikään?

HBO joutui syömään lupauksensa liki joka saralla. Palvelun saapuminen viivästyi joulukuulle, jonka lisäksi laitetukea ei lopulta löytynyt kuin selaimille. Kaiken kukkuraksi paljon mainostettu teräväpiirtokuva jäi haaveeksi kaikille paitsi uusien Samsung-televisioiden ostajille. Tästä on alkuvuoden aikana jonkin verran petrattu. Teräväpiirrosta voi pian nauttia myös selaimilla katsoessa, mutta vaikkapa tableteilla tai luurin ruudulta tuijotettuna on turha toivoa täyttä HD-kuvaa. Sama pätee 5.1-ääneen - vain Samsungin huipputelsut saavat nauttia kotiteatteriäänistä, muiden on tyytyminen stereopörinään.

Palveluun on muutenkin vaikea olla tyytyväinen. Pelikonsoleille isoon ääneen lupailtu tuki loistaa edelleen poissaolollaan. Vaikka Xbox saakin keväällä oman HBO-applikaationsa, PS3:n vastaavalle ei ole edes annettu aikataulua. Katselmuslaitteiden määräkin on tiukasti rajoitettu: kunkin tilin haltijalla voi olla viisi kerrallaan käytössä olevaa laitetta, joita voi vaihtaa maksimissaan kuusi kertaa vuodessa. Turha siis toivoakaan, että kokonainen perhe pysyisi tyytyväisenä yhden tilin sallimilla laitteilla. Tilannetta ei helpota se, että tarjontaa voi katsoa vain yhdellä vekottimella kerrallaan. Turha siis toivoa, että mikään pariskuntaa suurempi yksikkö pärjäisi näillä rajoituksilla.

Yksittäistäkin käyttäjää ärsyttävät tekniset ratkaisut. Yhteyden pätkintää varten varattu puskuri on olematon. Katselukokemus ei kuitenkaan keskeydy viiveen vuoksi, vaan vain kuva pysähtyy, äänen jatkaessa eteenpäin. Jahka kaista taas antaa myöten, kuva pikakelaa itsensä siihen kohtaan, mihin ääni on omillaan taapertanut. Tämä tekee etenkin kännyllä katsomisesta välillä tuhottoman tuskaisen kokemuksen.

Tämä on mainos:

HBO ei myöskään muista mihin kohtaa jaksoa olet jäänyt. Siinä missä pahin kilpailija Netflix pysyy jatkuvasti kärryillä siitä mitä on katsottu ja mihin asti, laitteesta ja keskeytyksen tavasta riippumatta, ja vieläpä tarjoaa viimeksi katsottuja tuotteita esille heti palvelun käynnistyttyä, HBO unohtaa kaiken. Se ei muista mitä olet katsonut vaan antaa sinun selata valikkoja ikävän pitkään kunnes viimein löydät kesken jääneen jakson, ja aloittaa sen sitten poikkeuksetta kuuden minuutin kohdalta. Oikeaan kohtaan kelaaminen naurattaa harvinaisen vähän varsinkin kännykäyttäjiä. Yritä siinä nyt suhertaa pieneltä ruudulta pikakelausta eteenpäin, kun pienetkin sormen liikahdukset hyppäävät minuutteja eteenpäin.

HBO on palveluna siis todella kömpelö kokemus kaikilla paitsi selaimilla. Miksi siis vaivautua? Koska sen sarjat ovat ihan helvetin laadukkaita. Isolla rahalla tehty viihde on paikoin ronskia, paikoin villiä ja aina hyvin tehtyä. Katalogia piisaa vaikka joitain sarjoja jääkin kaipaamaan, ja käynnissä olevien sarjojen uudet jaksot todella tulevat nähtäville vain vuorokauden viiveellä, tekstityksineen päivineen.

HBO on kanava, jonka tarjonnasta on helppo pitää. Sen striimauksen toteutus tekee kuitenkin parhaansa, että katsoja pysyisi poissa. On vaikea ymmärtää miten näin perinpohjin kelvottomat ratkaisut ovat päässeet läpi. Suolainen 15e kuukausihinta tai satasen vuosipanos tuntuvat tässä valossa ikävän suolaisilta. Ei voi kuin toivoa, että toteutuksen totaalinen uusiksivetäminen on jo suunnitelmissa.

4/10

Tämä on mainos:
Arviossa HBO Nordic


Ladataan seuraavaa sisältöä