Suomi
Gamereactor
artikkelit

Arviossa Netflix

Gamereactorin katsaus uusiin videopalveluihin jatkuu. Tällä kertaa Jorin syynissä on Netflix.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Netflix on yksi maailman tunnetuimmista videoiden suoratoistopalveluista. Syksyllä 2012 Suomessakin toimintansa aloittanut palvelu antaa käyttäjiensä katsoa videoita verkon ylitse kiinteällä kuukausimaksulla niin paljon kuin sielu sietää, niin monella koneella kuin haluaa. Vain tarjonnan suhteellisen vanha ikä on todellisen menestyksen tiellä.

Netflix tarjoaa todella käyttäjäystävällisen paketin. Kahdeksan euron kuukausimaksua vastaan käyttäjä saa katsella teräväpiirtoisia sarjoja, elokuvia ja dokumentteja sielunsa kyllyydestä. Netflix toimii niin kotikoneilla kuin kännyköissä ja konsoleissakin, ja se tulee vakiovarusteena jo monissa läppäreissä ja teräväpiirtotelkkareissa. Laajan laitetuen lisäksi HBO:n kaltaisia tiukkoja käyttörajoitteita ei ole, joten yhden tilin antia voi hyödyntää kahdella päätteellä samanaikaisesti. Tämä tekee Netflixistä perheen luotetun ystävän, sillä mikään ei estä esimerkiksi aikuisia katsomasta omaa ohjelmaansa ja lapsia omaansa. Mielenrauha on taattu, kun nokkimisjärjestystä ei tarvita.

Netflixin yksi kulmakivistä on erittäin laadukas suosittelupalvelu. Se osaa antaa hyviä ennusteita siitä, mikä katsojaa saattaisi kiinnostaa. Mitä useammalle elokuvalle antaa pisteitä, sitä tarkempia suosituksia palvelu osaa antaa. Miellyttävää on myös Netflixin luotettava kirjanpito siitä, missä kohdassa katsottavaa elokuvaa mennään. Palvelu nimittäin tietää tarkalleen mihin kohtaan katselusessiossa jäätiin vaikka laitetta vaihtaisi välillä. Tämä tekee työmatkoista erittäin miellyttäviä, sillä bussissa kököttäen katsottua eeposta voi jatkaa samasta kohtaa, jahka pääsee kotisohvalle asti.

Arviossa Netflix
Netflix toimii kätevästi myös missä tahansa verkkoselaimessa.
Tämä on mainos:

"Striimaus" ei myöskään juuri takeltele, ellei yhteys katkea tyystin. Jos kaista pykii eikä paras bittilaatu enää mahdu putkesta, Netflix vaihtaa lennosta astetta heikompaan kuvanlaatuun. Ratkaisu on juuri oikea: rakeisuus saattaa hivenen häiritä, mutta jatkuvasti pykivä katselukokemus pännisi taatusti enemmän. Kuvanlaatu myös hyppää välittömästi parempaan, jos kaista antaa taas myöten. Tämä tekee kännyllä katselusta mukavaa - 3G-yhteys riittää erinomaiseen kuvanlaatuun hyvin ja jos linjat ovat tukossa, heikompaa kokemusta ei tarvitse kauaa kestää.

Pelaajien näkökulmasta tervetullutta on palvelun käytön helppous. Xbox 360:llä, PS3:lla sekä Wii U:lla on kaikilla oma, parilla napin painalluksella asennettava applikaationsa, jonka avulla tarjontaa voi selata vaivattomasti. Kännyillä ja tableteilla vastaava katselualusta löytyy kauppapaikoilta ilmaiseksi, ja tietokoneilla palvelu pyörii ongelmitta selaimessa kuin selaimessa.

Jos Netflixille pitää jostain raippaa antaa niin se on heikkolaatuiset tekstitykset. Liiallisessa kiireessä ja pilkkahintaan väännetyt räpellykset välillä huvittavat, välillä ärsyttävät. Aina näitä rienaavia lurituksia ei saa edes kytkettyä pois päältä. Laatu on tuntunut hiukan petraavan viime viikkoina, mutta aika näyttää mihin suuntaan asiassa mennään.

Bonuksia ei myöskään saa vanhentumaan päin oleva valikoima. Useimmat uutuudet ovat toissavuotisia tai sitä vanhempia. Marinat ovat silti turhia. Netflix maksaa alle kympin kuussa ja vastineeksi saa helppokäyttöisen ja luotettavasti toimivan videostriimauspalvelun, joka pyörii käytännössä kaikissa laitteissa. Se on hieno pelinavaus, josta on vieläpä helppo nostaa tasoa markkinoiden kiistattomaksi kuninkaaksi.

Tämä on mainos:

9/10

Arviossa Netflix
Tältä näyttää Netflixin käyttöliittymä Xbox 360:llä. Tarjonta on kuitenkin Yhdysvalloissa harmittavasti erilainen, kuten tästäkin kuvasta huomaa, jos on käyttänyt kotimaista versiota.

OIKAISU: Lukijan hyvästä huomiosta tietoa käyttörajoitteista korjattu. Netflix ei toimi täysin rajattomasti, mutta kuitenkin kahdella laitteella samanaikaisesti.Ladataan seuraavaa sisältöä