Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Avatar: The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender (Netflix), 1. kausi on ihan kohtuullinen

Mahdollisesti se paras Netflixin ihmisten näyttelemä sarjaversio, mutta silti ollaan kaukana alkuperäisen laadusta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Netflixin ihmisten näyttelemä Avatar: The Last Airbender ei paranna alkuperäisestä, joka saatiin katsottavaksi melkein 20 vuotta sitten. Vaikuttaakin siltä, että Netflix lähti tekemään uutta sarjaa dollarinkuvat silmissä. Onneksi sarja on itse asiassa ihan hyvä.

Netflixillä on tapana tuottaa ohjelmia, jotka sitten kaikki näyttävät melkein samalta. Valaistus varsinkin paljastaa paljon. Päiväsaikaan sijoittuvissa kohtauksissa valoa on aivan liikaa, mikä saa taustan näyttämään epäaidolta. Tämä on harmillista, sillä tehosteet, puvustus ja lavastus muuten ovat hyvää laatua. Moinen luo vaikutelman persoonattomuudesta.

Netflixin Avatar: The Last Airbender on paljon vähemmän humoristinen kuin alkuperäinen. Lisäksi liian usein henkilöhahmot sanovat liian paljon, ja tekevät liian vähän. Koskaan ei ole sellaista hetkeä, jossa tilanne vain näytettäisiin antaen katsojalle aikaa ymmärtää. Kun jotain tapahtuu, se selitetään seuraavassa hetkessä auki. Näin luodaan kuva, että katsojaa pidetään tyhmänä. Rytmitys on sekin niin ja näin varsinkin alussa. Henkilöhahmoihin tutustumiselle ei jää aikaa, kun suurin osa dialogista käsittelee lähinnä tarinaa käänteineen.

Tämä on mainos:

Pidin kuitenkin Netflixin Avatar: The Last Airbenderista. Tarinallisesti kaikkea ei tehdä oikein, mutta ulkoisesti alkuperäisen henki tavoitetaan täydellisesti. Tehosteita on paljon, ja pääasiassa ne ovat hyviä. Näin ollen on helppo antaa anteeksi ne, jotka eivät näytä kovinkaan hyviltä. Toimintakohtausten koreografia on sekin hyvä. Muutoksia tunnutaan tehneen sen vuoksi, että on haluttu luoda lisävaloa vähemmän tilaa saaneisiin henkilöhahmoihin.

Jaksojen rakenne on erilainen alkuperäiseen verrattuna. Tarjolla on vähemmän ja vastaavasti pidempiä jaksoja. Keskivaiheilla on hieman tyhjäkäyntiä, mutta kun loppuun päästään, on tarjolla kaksi oikein kovaa jaksoa. Ulkoisesti valitut näyttelijät ovat niin lähellä esikuviaan kuin toivoa sopii. Näyttelijäntyö on pääasiassa hyvää, mutta poikkeuksiakin on. Katara ja Iroh tuntuvat kuin olisivat koulunäytelmää esittämässä, jos ovat liiaksi keskenään ruudulla.

Netflixin versio onnistuu suurimmaksi osaksi siksi, että lähdemateriaali on niin hyvää. Avatar: The Last Airbender on kaiken aikaa riittävän hyvä, joskaan se ei koskaan saavuta mahtavuuden korkeuksia. Parasta on silloin, kun lähdemateriaalille ollaan uskollisia.

HQ
Tämä on mainos:
Avatar: The Last Airbender
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hyvä toiminta, kiinnostavia käänteitä alkuperäiseen verrattuna, suurimmaksi osaksi hyvät tehosteet
-
Rytmityksen ongelmat, selittää itseään liikaa, huono dialogi, muutamat huonot näyttelijäsuoritukset
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä