Suomi
Gamereactor
artikkelit
Bioshock Infinite

Bioshock Infinite: Burial at Sea

Vierailimme Irrational Gamesillä selvittämässä Bioshock Infiniten tarinan todellisen lopun ja haastattelemassa kehittäjää tulevasta lisäsisällöstä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Oivallisella Bioshock Infinitellä on vielä yksi salaisuus paljastettavanaan. Itseasiassa niitä on kolme. Suuntasin pilvien ylle ja sieltä takaisin maanpinnalle Bostoniin haastattelemaan pelin tekijöitä siitä, mitä Infiniten DLC-kausikortti sisältää. Yllätyksekseni sain kuulla ensimmäisen lisärin olevan jo ovella, kahden muun odottaessa parempia aikoja.

HQ
Bioshock InfiniteBioshock InfiniteBioshock Infinite

Heti DLC-paljastuksen yhteydessä julkaistu Clash in the Clouds avaa lisärien sarjan. Se on areenapohjainen kokemus, jossa taistellaan vihollisaaltoja vastaan. Tätä on hieman vaikea niellä, kun ottaa huomioon sen, miten paljon Bioshock Infinite keskittyi tarinankerrontaan. Silti, pelin sekoitus skyhook-ajoja, vigoreita sekä aseita tarjosi joitakin ainutlaatuisia yhdistelmiä, enkä voi nyrpistää nenääni tilaisuudelle värkätä näiden parissa hieman lisää.

Tämä on mainos:

Yksi Bioshock Infiniten heikkoja puolia oli sen verrattain matala vaikeustaso (jos 1999-moodia ei lasketa). Clash in the Clouds tarjoileekin anteliaasti aiemmin puuttumaan jäänyttä haastetasoa. Aseita ja erikoiskykyjä on parempi osata sekoittaa sujuvasti, kun handymanin kaltaiset viholliset käyvät kraiveliin.

Paketin neljä uutta karttaa on myös parempi oppia nopeasti, koska siitä saa selvää hyötyä. Skylinet ja repeämät todellisuudessa ovat pakollisia apukeinoja, jos mielii selvitä 15 hyökkäysaallosta. Kartat myös muuttuvat taistelun aikana. Rakennukset leijailevat paikasta toiseen, skylinet tulevat ja menevät ja todellisuuden rakenne muuttuu. Pelaajalla on onneksi Elizabeth apunaan.

Kenttäsuunnittelija Forrest Dowling säesti esittelyä kertomalla uudesta pistejärjestelmästä, jonka avulla pelaaja voi vaihtaa rahaa parempiin varusteisiin tai kykyihin. Blue Ribbon -haasteet vaativat monenlaisten erilaisten hyökkäysten käyttöä, vigoreita sekä tappojen ketjuttamista. Myös tuttu sääntökirja heitetään nyt ikkunasta. Koitapa pistää nurin kolme handymania samaan aikaan - ilman pää- tai sydänosumia.

Ansaitut taalat voi myös pistää likoon Arkeologisen seuran esittelytilassa, jossa voi avata uusia kinetoscope-elokuvia, maalauksia, malleja sekä voxophone-pätkiä. Jo Columbian versiointi Tainted Love -kappaleesta tekee tästä sen arvoisen.

Tämä on mainos:

Pelaaja voi valita neljästä vaikeustasosta, mutta Bookerin voi onneksi pitää hyvissä varusteissa, kiitos dollareiden virran. Vihollisaaltojen välillä on mahdollista päivittää asevalikoimaansa Infiniten valtaisasta arsenaalista.

Clash in the Clouds ei ole varsinaisesti innovatiivinen, mutta saavutusten ja palkintojen metsästäminen, pistetilastoissa kiipeäminen ja Blue Ribbon -haasteiden viilaus nostaa sen rahastuslisärien yläpuolelle. Se ei kuitenkaan ollut se mielenkiintoisin asia, jota tapahtumassa esiteltiin.

HQ

Tarinavetoinen, kahteen episodiin jakautuva Burial at Sea on lisärikolmikon ydin. Siinä Booker DeWitt ja Elizabeth seikkailevat vuoden 1958 Rapturessa, aikana ennen kuin asiat menivät pahasti pieleen merenalaisessa kaupungissa.

Äkkiseltään vaikuttaisi siltä, että kyse on jonkin toisen todellisuuden Bookerista ja Elizabethista, ei suoraan Bioshock Infinitessä nähdyistä sankareista. Lyhyt traileri ainakin tukee tätä ideaa, koska siinä Pinkertonin agentti Booker esiintyy klassisena film noir -etsivänä, joka aikoo auttaa isoihin vaikeuksiin joutunutta arvoituksellista kaunokaista, Elizabethiä.

Ken Levine suostui vain vihjailemaan, mikä tarinan takana piileskelevä logiikka varsinaisesti on. Rapturen maailma luotiin Levinen mukaan alkutekijöistään uusiksi ja siellä tullaan tapaamaan sekä uusia kasvoja että vanhoja tuttuja. Lopputulos on yhdistelmä alkuperäisen Bioshockin ja Infiniten parhaita puolia. Tarinalisäri tarjoaa toiminnan lisäksi tilaisuuden tutkia kukoistavaa Rapturea rauhassa.

Siinä missä ensimmäisessä osassa maailmaa katsellaan Bookerin silmin, toisessa episodissa lyödään kokonaan uusi vaihde silmään, kun pelaaja pääsee ohjastamaan Elizabethiä. Vaikka tämä ei olekaan avuton, joutuu pelaaja käyttämään todellisuusrepeämien lisäksi hoksottimiaan vihollisten peittoamisessa.

Kumpainenkin osa maksaa yksittäin ostettuna viitisentoista euroa, eikä niille ole vielä annettu julkaisupäiviä. Ensimmäisen osan sisäinen betatestaus on kuitenkin käynnissä jo nyt ja lisäosan pitäisi ilmestyä tänä vuonna.

Tämä kaksiosainen kokonaisuus herättää todellakin kiinnostuksen ja paikkaa Clash in the Cloudsin tuottamaa lievää pettymystä. Infiniten rinnakkaistodellisuudet pääsevät kukkimaan ja pelaajat pääsevät nauttimaan lisää Bookerin ja Elizabethin seurasta.

Myös areenataistelut voivat olla hauskoja, mutta tässä tapauksessa ne eivät vain yllä sille tasolle, jota olemme tottuneet odottamaan Irrational Gamesiltä. Toiminnalliseen lisäriin tulee varmasti silti perehdyttyä, saahan sen parinkympin hintaisen kausikortin mukana käytännössä ilmaiseksi. On kuitenkin selvää, että Burial at Sea on tämän lisäripamauksen todellinen ydin.

Bioshock Infinite

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Bioshock-sarjalle luvataan varmasti jatkoa

Bioshock-sarjalle luvataan varmasti jatkoa

UUTINEN. Kirjoittaja Leevi Rantala

Bioshock-sarja on tärkeä sarja, eikä sitä olle hylkäämässä ainakaan lähiaikoina. Take-Twon toimitusjohtaja Strauss Zelnick on todennut GameSpot-sivustolle, että se on...Ladataan seuraavaa sisältöä