Suomi
Gamereactor
arviot
Dark Souls III

Dark Souls III: The Ringed City DLC

Dark Souls III:n viimeinen lisälataus vie pelaajat maailman ääriin, jossa seikkailu viimein päätetään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ainakin suurin osa aktiivisista Souls-pelaajista siirtyi vuoden alussa pelaamaan Team Ninjan Niohia, joka lainasi isolla kauhalla vaikutteita From Softwaren armottomista Dark Souls -peleistä. Nyt on tullut aika palata niin sanotusti astialle, sillä Dark Souls III:n päättävä toinen lisäosa The Ringed City on saatu linjoille.

Tarinan kertominen on sanalla sanoen vaikea tehtävä, sillä monimutkaisen juonen ohella suurin osaa pelaa Dark Soulseja lähes yksinomaan sen haastavan taistelujärjestelmän ja mielenkiintoisen kenttäsuunnittelun vuoksi. Joka tapauksessa maailman laidalla menneiden aikakausien tuhkien alle haudattuna on paikka nimeltä The Ringed City. Siellä on haudattuna myös se alkuperäinen Dark Soul, joka on rajattoman voiman lähde.

Lisäosan tapahtumapaikka on jatkoa edelliselle laajennukselle Ashes of Ariandel. The Ringed City on odotetusti hyvin vaikea, ja sen selvittäminen edellyttää korkealle tasolle kehitetyn hahmon viemistä taistoihin. Suosituksena on vähintään taso 100, joskin itse pärjäsin kohtuullisesti tason 90 hahmollani. Lisäosassa on kolme toisistaan eroavaa pelialuetta, jotka eroavat edukseen Ashes of Ariandelista kokoluokan puolesta. Valinnainen pomovastus mukaan lukien loppuun pääsemisessä kestää noin seitsemän tuntia. Aika tietenkin vaihtelee oman taidon ja viitseliäisyyden mukaan.

From Software on onnistunut kohottamaan panoksia entisestään, ja tämä luo onnistuneen lopetuksen pitkälle Dark Souls -matkalle. Lisäosassa on useita mahtavia pomotaistoja, paljon salapaikkoja ja nähtävät alueet ovat ehkä kauneimpia sarjan historiassa.

Tämä on mainos:

Uusien vihollisten suunnittelu on onnistunut. Ajan kuluessa luonto on ottanut kaiken ihmisen luoman viskaten sen yhdessä nipussa samaan paikkaan. Näin ollen eloonjääneiden lentävien otusten siivet ovat repeytyneet ja ritarien haarniskaa peittää tiheä juuristo. Jumalat ovat kironneet paikan kauan sitten, eikä liekkien taisto pimeyttä vastaan välitä enää The Ringed Cityn kohtalosta.

Dark Souls III:n pelikokemus on paikoittain vertaansa vailla, mutta ongelmiakin on. Emopelissä "ilahduttaneet" ruudunpäivityksen notkahdukset ovat läsnä myös lisäosassa. Joskus taustalla kuultavan musiikin kierto häiriintyy alueelta toiselle siirryttäessä tai pomotaiston uuden vaiheen käynnistyessä. Tavallisella PS4:llä pelatessa myös latausajat olivat aiempaa pidemmät verrattuna emopeliin. Eniten immersiota nakersi se, että kaukana näkyvät kohteet olivat selvästi sumennettuja.

The Ringed Cityn pelaaminen on hauskaa, ja aivan lopussakin From Software onnistuu yllättämään omaperäisillä ideoillaan. Toisaalta joitakin sarjan tuttuja teemoja on kopioitu ja kierrätetty. Suuresti tämä ei kokemukseen vaikuta, mutta asia on silti syytä huomioida. Joka tapauksessa The Ringed City on mahtava päätös mahtavalle pelisarjalle.

Muista myös Gamereactorin aiemmat arviot:
Dark Souls III
Dark Souls III: Ashes of Ariandel DLC

Tämä on mainos:
Dark Souls IIIDark Souls III
Dark Souls IIIDark Souls III
Dark Souls IIIDark Souls IIIDark Souls III
HQ
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
The Ringed City itse, loppupomo, hyvä jatko Ashes of Ariandelille, yllätykset, lukuisat salaisuudet
-
Kaukaiset kohteet ovat sumeita, samat tekniset ongelmat kuin aina ennenkin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Täydentävä mielipide

Aleksi Kesseli

Dark Souls III:n viimeinen lisälataus täyttää odotukset, mutta jättää suuhun tutun jälkimaun. Edelliseen lisälataukseen, Ashes of Ariandeliin, verrattuna kyseessä on erinomainen sisältöpakkaus. Pomotaisteluita, uusia aseita, tarinakeskeisiä sivuhahmoja ja seikkailtavaa lääniä on aiempaa enemmän. Kuitenkin siihen nähden, että kyseessä on aikamme rautaisimman toimintaroolipelisaagan jäähyväiset, tuntuu loppuhuipennus sangen antikliimaksiselta.

The Ringed Citya ei kuitenkaan kannata jättää väliin. Kyseessä on tiivis paketti haastavia pomotaisteluita ja kenttäsuunnittelua, joka samanaikaisesti hurmaa kauneudellaan ja hämmästyttää nokkeluudellaan. Edeltäjäänsä verrattuna lisälataus tarjoaa paljon enemmän vastinetta rahalle. Alkuperäisen pelin hitaampaa ja suunnitelmallisempaa rytmitystä kaipaavat voivat kuitenkin pettyä siihen kuinka paljon kenttäsuunnittelu kulkee Bloodbornen vanavedessä. Usein paras tapa edetä on päätön juoksu seuraavalle nuotiolle. Paluumatkalla voi sitten tutkia kenttien salaisuuksia paremmin ilman jatkuvaa ilmapommituksen tai lohikäärmeiskun pelkoa.

Vaikka The Ringed City onkin ensiluokkaista sisältöä, ei se tarjoa sarjan veteraaneille mitään uutta. Se on kuin Dark Souls III pienoiskoossa: pelattavuudeltaan mahtava, visuaalisesti upea ja kaiken kaikkiaan koukuttava paketti, mutta hieman särmätön edeltäjiinsä verrattuna. Käytännössä kaikki ideat ovat kierrätystä Demon's Soulsista ja Dark Soulsista. Näin mahtava sarja olisi ansainnut ikimuistoisemmat jäähyväisjuhlat, mutta se ei silti estä näistä bileistä nauttimista.

8/10

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä