Suomi
ARTIKKELI - SPONSOROITUA SISäLTöä

Ei ole pakko tyytyä Ultraan!

MSI auttaa sinua löytämään parhaan ratkaisun peli-PC-pulmaan

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Monet pelaajat pohtivat säännöllisesti, olisiko jo taas aika päivittää tietokonetta. Viisi vuotta sitten huippuunsa tuunattu mylly ei teknologisen kehityksen vuoksi välttämättä enää pyöritä ongelmitta kaikkia uusia pelejä. Luonnollisesti viisi vuotta vanha masiina ei ole kelvoton, mutta silti puutteita suorituskyvyssä jo varmasti esiintyy.

HQ

1440p vs 4K
Ajan kuluessa pelaajat yleensä suosivat korkeampaa resoluutiota. 1080p-tason kunnian päivät ovat jo kaukana takana. Jos siis haluaa sujuvaa ja kaunista pelattavaa esimerkiksi Overwatchissa ja Counter-Strike: Global Offensivessa, on syytä siirtyä lukemaan 1440p kera korkean ruudunpäivitystaajuuden.

Ei ole pakko tyytyä Ultraan!

1440p mahdollistaa loistavan ruudunpäivityksen, ja taajuudella 120-240 Hz lopputulos on mahtavaa. Tämä on tärkeää, kun haluaa pelikokemuksestaan tasaisen. Mitä korkeampi ruudunpäivitys, sitä toimivammalta pelin ohjaus toimii, ja sitä suurempi vaikutus voi ohjauksella olla esimerkiksi räiskintäpeleissä.

Ruudunpäivityslukema 60 Hz tarkoittaa sitä, että kuva päivittyy 60 kertaa sekunnissa. Tämä saattaa kuulostaa paljolta, mutta verrattuna 120 Hz -lukemaan ero on huomattava: pelaaminen on vain yksinkertaisesti sujuvampaa ja nautinnollisempaa. Ruudunpäivityksen lisäksi nähdyt kuvat "renderöityvät" käytetyn grafiikkakortin mukaan. Nämä kaksi eri prosessia eivät kuitenkaan aina tapahdu täysin samaan aikaan, josta seuraa niin sanottua frame latencya. Seurauksena peli tuntuu jäykältä. Myös niin sanottua ruudun repeilyä saattaa esiintyä: ilmiössä näyttö alkaa ladata seuraavaa kuvaa ennen kuin edellinen kuva on kunnolla latautunut. Korkealla ruudunpäivityksellä ongelma vähenee merkittävästi, joskaan ei täysin katoa.

Teknologiset ratkaisut kuten AMD:n FreeSync ja Nvidian G-Sync pyrkivät yhdistämään grafiikkakortin ja näytön toiminnan mahdollisimman hyvin, mutta aina tämäkään ei toimi. Toisin sanoen korkeammalla ruudunpäivityksellä näkee seuraavan kuvan nopeammin, ja korkeamman tason "renderöinnillä" pelaaja näkee oikean kuvan useammin.

Yleensä korkeamman resoluution ilot varataan niille kaikkein näyttävimmille teoksille, joissa kilpailullisuus ja vikkelä ruudunpäivitys eivät ole niin tärkeitä. Esimerkeiksi kelpaavat The Witcher 3: Wild Hunt, Assassin's Creed Origins ja Fallout 4. Toki tällöinkin tavoitteena on sujuva ruudunpäivitys ja ainakin taso 60 Hz. FreeSyncia tai G-Syncia tukeva näyttö auttaa myös asiaa.

Ei ole pakko tyytyä Ultraan!

Monet pelaajat haluaisivat käyttää eri tyyppisiä pelejä, joilla voi vaihtaa sujuvasti 1440p ja 4K:n välillä. Käytännössä tämä voi kuitenkin olla vaikea saavuttaa. Toisaalta kaikilla pelaajilla on omat mieltymyksensä esimerkiksi ajo- ja bilepelien suhteen. Näiden mieltymysten ansiosta voi pelikokemusta muokata itselleen paremmin sopivaksi. Ainakin on syytä hankkia omiin tarpeisiin soveltuva näyttö. Markkinoilla on saatavilla myös 144 Hz:n näyttöjä tasolla 4K. Toisaalta on syytä tietää, että moisen väännön esiin saaminen peleistä edellyttää melkoista mahtimyllyä. Tästä syystä emme vielä suosittele tällaisen näytön hankkimista.

Älä tyydy Ultraan

Kaikesta edellä kerrotusta seuraa se, ettei kaikkien asetusten kääntäminen Ultralle automaattisesti takaa parhainta pelikokemusta. MSI on tietoinen siitä, mitä vaaditaan optimaalisen pelikokemuksen luomiseen. Meillä on paras ratkaisu niin kilpailulliselle verkkopelaajalle kuin muuten vain parasta mahdollista pelikokemusta halajaville.

MSI GeForce GTX 1080 TI Gaming X11G on paras valinta omaa laitteistoa päivitettäessä. Markkinoiden ehkä pienimpiin kuuluvan 1080 TI falconin ohella tuuletuksen hoitaa hiljainen ja palkintoja kerännyt Twin Frozr VI. Oma MSI Gaming App -ohjelmisto päästää helposti käsiksi ominaisuuksiin ja niiden muokkaamiseen. Edistyneempää muokkausta varten on puolestaan MSI Afterburner. Kun tekee oikean valinnan, saa kaupan päälle myös lukuisia kuumia pelejä.

Teknologinen kehitys ei pysähdy, emmekä sitä tee mekään.

Ostoksille pääsee täällä: https://po.st/MSIUltraLadataan seuraavaa sisältöä