Suomi
Gamereactor
artikkelit
Final Fantasy VII: Remake

Final Fantasy VII: Remake, ohjeita ja vinkkejä pelaamiseen

Näillä ohjeilla sinäkin voit olla paras.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Final Fantasy VII: Remake, siinä vasta peli. Cloud on kova heppu, mutta ei suinkaan ainoa pelattava. Menestyäkseen on opittava ohjaamaan koko joukkuetta, ja hallittava kaikki pelimekaniikat. Taistelut muuttuvat toki ajan kanssa koko ajan haastavammiksi. Nyt on siis aika kertoa niitä vinkkejä ja ohjeita, joilla Final Fantasy VII: Remakessa menestytään.

Kiinnitä huomiota sivutehtäviin

Final Fantasy VII: Remake

Midgarin väeltä saatavat sivutehtävät eivät ole pelkkää täytettä, sillä niiden avulla on kätevä siirtyä tarinassa eteenpäin. Kun sivutehtäviä suorittaa sitä mukaa kuin niitä ilmaantuu, oppii tuntemaan henkilöhahmojen taustoja, mutta lisäksi käyttöön avautuu erinäisiä palkintoja tarinan edetessä. Tietenkään sivutehtävien suorittaminen ei ole pakollista, mutta erittäin kannattavaa se on.

Tämä on mainos:

Aloita Materia-paikkojen päivityksillä aseissa

Ensimmäisten pelituntien aikana käy ilmi, että aseissa on kahtalainen hahmonkehitys. Toinen luottaa Skill Pointseihin (SP), ja toinen haastaa oppimaan uusia tappelutaitoja hankkimalla kyseisen aseen "proficiencya" eli pätevyyttä. Kun sitten asettaan päivittää käyttäen SP:tä, kannattaa aina aloittaa aktivoimalla parhaat Materia-paikat. Näin voi varustaa hahmonsa runsaammalla Materialla.

Magic Materia on pelin alussa tärkeätä pitää mielessä

Final Fantasy VII: Remake

Heti pelin alussa käy ilmi, että Materiaa on eri väreissä ja erilaisilla vaikutuksilla, eikä varusteissa ole tilaa kaikille. Alussa kannattaa aina panostaa Magic Materiaan, ja sovittaa se mukaan omaan joukkoon. Näin ne kehittyvät Ability Pointsien (AP) määräämällä tavalla, joita siis ansaitaan jokaisessa tappelussa. Näin saa käyttöönsä tehokkaimmat konstit heti kun vain mahdollista.

Tämä on mainos:

Pidä mukana ainakin kaksi hahmoa, joilla on käytössä Auto-Cure Materia

Pelin ensimmäisellä puoliskolla panostus Auto-Cure Materiaan ei ehkä tunnu tarpeelliselta, mutta myöhemmin sitä kyllä tulee ikävä. Pidä aina mukana vähintään kaksi hahmoa, joilla on käytössä Auto-Cure Materia. Pelkästään yhden palkki ei aina välttämättä täyty tarpeeksi nopeasti, mikä voi olla kohtalokasta pahassa taistossa.

Hyödynnä puotien alennusmyynnit

Puodeissa on yleensä penkkejä lepäämistä varten, joten niitä kannattaa hyödyntää aina kun vain on mahdollista. Lisäksi oranssilla merkityissä puodeissa on tavaraa tarjolla alennettuun hintaan. Silloin kannattaa ostaa kaikki alennettu kama, mikä vain irti lähtee.

Chadley on ystävä

Final Fantasy VII: Remake

Hojon kanssa työskentelevä lapsi on sanalla sanoen persoonallinen, ja lisäksi avainasemassa paremman Materian saamiseksi. Chadley pyytää suorittamaan erinäisiä tappeluhaasteita, ja niiden tekeminen kannattaa. Palkkioksi saa erikoista Command Materiaa (keltainen) ja Independent Materiaa (violetti). Näin saa myös suurimman osan Summon Materiasta. Bahamutin saamiseksi on sitä paitsi tehtävä kaikki Hojon tehtävät.

Aloita tappelu analysoimalla vastustaja

Jossain vaiheessa peliä tarttuu mukaan Assess Materiaa. Näin varustettuna saa halutessaan lisätietoa kunkin pahiksen ominaisuuksista. On selvää, että moista kannattaa hyödyntää aina, ja että kykyä kannattaa kehittää alusta alkaen.

Tieto tulee luonnollisesti käyttöön, ja tappeluista tulee helpompia. Lisäksi näkee sen, onko opittavissa uutta Enemy Skill Materialla, tai varastettavissa jotain kivaa Steal Materialla.

Ota jokainen ase käyttöön, vaikka se olisi huonompikin

Final Fantasy VII: Remake

Jokainen uusi ase kannattaa ottaa heti käyttöön, vaikka se olisi tilastoiltaan huonompikin. Jokaisessa aseessa on oma taitonsa, jonka voi oppia, kunhan on ensin saavuttanut välineessä riittävän osaamisen. Sitten voi vaihtaa takaisin haluamaansa aseeseen, mutta se hankittu taito säilyy. Tämä on keskeinen tie menestykseen.

Opettele käyttämään kaikkia hahmoja suvereenisti

Eri hahmot ovat parhaimmillaan (ja huonoimmillaan) eri tilanteissa, joten on keskeistä opetella käyttämään kaikkia sujuvasti tappeluissa. Onneksi hahmojen kyvyt eivät ole tyystin tiukasti rajattuja. Esimerkiksi Aerith osaa hyödyntää väsyneen pahiksen heikkoutta, ja Barret osaa olla maagi.

Aseta napit kohdilleen Battle Settings -valikossa

Final Fantasy VII: Remake

Oikonapit eli "shortcutit" lisäävät pelaamisen sujuvuutta. Siksi kannattaa asettaa haluamansa napitus kohdilleen Battle Settings -valikossa. Kokeilemalla löytää sen itselleen parhaiten sopivan, ja se kannattaa laittaa samanlaiseksi kaikille hahmoille.

Älä aliarvioi pahiksia!

Älä koskaan rentoudu liiaksi taistoissa, sillä se saattaa kostautua sekunneissa. Ole aina varautunut pahimpaan, sillä tiukka tilanne saattaa yllättää. Ja jos vastaan tulee heppu nimeltä Tomberi, ei sellaiseen kannata luottaa.

Näillä ohjeilla ei ehkä maailma pelastu, mutta ainakin Final Fantasy VII: Remake muuttuu helpommaksi.

Final Fantasy VII: Remake
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä