Suomi
Gamereactor
artikkelit
Fire Emblem Fates

Fire Emblem -pelisarja täyttää 25 vuotta

Fire Emblem -sarja täyttää jo neljännesvuosisadan, mutta se ei osoita vielä lainkaan väsymisen merkkejä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nintendon pitkäaikaiset fanit ovat vuosien varrella erittäin todennäköisesti törmänneet jossain vaiheessa Fire Emblem -nimiseen pelisarjaan. Toisaalta eurooppalaiset pelaajat raapivat varmasti päitään siinä vaiheessa, kun Marth ja Roy esiteltiin vuonna 2001 julkaistussa Super Smash Bros. Melee -pelissä. Tämä oli nimittäin ensimmäinen kerta kun Fire Emblemin sankarit nähtiin Japanin ulkopuolella, sillä siihen asti sarja oli pysytellyt tiukasti saarivaltion rajojen sisäpuolella.

Lopulta Nintendo päätyi kuitenkin julkaisemaan sarjan myös kotimaansa ulkopuolella. Niinpä länsimaisille markkinoille saapui pari Game Boy Advancelle julkaistua peliä, joiden lisäksi täällä nähtiin suurta suitsutusta osakseen saanut Path of Radiance. Tämä Gamecubelle saapunut osa oli samalla ensimmäinen kolmiulotteinen peli, ja se onnistui valloittamaan pelaajien sydämet ympäri maailman.

Fire Emblem Fates

Vaikka pelisarja saapui länsimaissa asuvien pelaajien ulottuville vasta hieman yli kymmenen vuotta sitten, on pelisarjalla kuitenkin huomattavasti pidemmät juuret. Fire Emblem: Ankoku Ryū to Hikari no Tsurugi nähtiin Japanissa 20. huhtikuuta 1990, ja se julkaistiin Nintendon 8-bittiselle konsolille. Pelin julkaisua voidaan pitää pelisarjan syntymisen hetkenä, joten sen myötä Fire Emblen täytti juuri 25 vuotta.

Tämä on mainos:

Neljännesvuosisadan aikana Intelligent Systemsin kehittämän sarjan pelit ovat onnistuneet kehittymään entistäkin syvällisemmiksi ja monipuolisemmiksi strategiapeleiksi, mutta ne eivät ole missään vaiheessa kadottaneet käyttäjäystävällisyyttään. Juonet ovat myös kasvaneet uusien osien myötä entistäkin mielenkiintoisimmiksi. Nintendo DS:lle ja 3DS:lle julkaistuista peleistä pystyivät nauttimaan sekä sarjan veteraanit että siihen vasta tutustuvat.

Fire Emblem -pääsarjan pelejä on julkaistu yhteensä 11 kappaletta, jonka lisäksi olemme nähneet pari remasteroitua versiota ja muutaman kokeilullisemman osan. Kaikki ne ovat onnistuneet luomaan alati kasvavan ja innokkaan fanien yhteisön.

Niinpä sarja viettää syntymäpäiväänsä erinomaisessa kunnossa, eikä se osoita vieläkään väsymisen merkkejä. Japanissa julkaistaan tänä vuonna Nintendo 3DS:lle Fire Emblem If, josta tulee myyntiin kaksi erillistä versiota. Molemmat kuvaavat eri osapuolta samassa sodassa. Yhden pelin ostamalla voi ladata itselleen myös toisen lisämaksua vastaan. Suunnitelmissa on julkaista myös erillinen DLC, jossa kuljetaan neutraalisti kiistakumppanien välillä. Lisäksi Wii U:lle julkaistaan kahta hyvin erilaista pelisarjaa sekoittava peli, jossa Fire Emblem kohtaa Shin Megami Tensein. Kumpikaan näistä ei saavu todennäköisesti Eurooppaan tämän vuoden puolella, mutta ehkä saamme nauttia sarjasta ensi vuonna oikein kahden pelin voimin. Kannattaa katsoa alta trailerit molemmista tuloillaan olevista peleistä.

Oletko sinä tutustunut Fire Emblem -sarjaan? Mikä niistä on oma suosikkisi?

Tämä on mainos:

Leevin muistelot
"Henkilökohtaisesti tutustuin sarjaan juurikin Gamecubelle saapuneen Fire Emblem: Path of Radiancen myötä ja jäin välittömästi koukkuun. Taktiset taistelut pistivät aivonystyrät koetukselle ja pysyvästi kuolevat hahmot pakottivat harkitsemaan liikkeitä huolella. Peli ei tyytynyt olemaan "ainoastaan" hyvä strategiapeli, sillä se sisälsi runsaasti roolipelimäisiä piirteitä. Hahmot keräsivät kokemusta, usein käytetyt parivaljakot pystyivät käymään keskusteluja leirissä ja tämän jälkeen he tukivat toisiaan paremmin taisteluissa. Mukana oli myös hahmoille kehitettäviä erilaisia kykyjä, aseiden takomista ja vaikka mitä.

Sen jälkeen hyllyyn ovat löytäneet tiensä myös Nintendon käsikonsoleille julkaistut pelit Fire Emblem: Shadow Dragon ja Fire Emblem Awakening. Molemmat ovat nojanneet samoihin perusteisiin, mutta ovat tarjonneet myös tälle strategiapeleihin hurahtaneelle pelaajalle riemuisia ja pähkäilyntäyteisiä hetkiä. Toivottavasti Fire Emblem If jatkaa samalla linjalla, ja miksipä se ei niin tekisi? Sarja on porskuttanut vuodesta toiseen voitokkaana, eikä sen tahti näytä laantuvan. Suosittelen sarjan pelejä erittäin lämpimästi kaikille, jotka pitävät taktisen tason strategioista."

HQ
HQ
HQ
Fire Emblem Fates

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Fire Emblem FatesScore

Fire Emblem Fates

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Fire Emblem -sarjan tuorein, kolmeen haaraan jakautuva osa ei petä kevyen strategioinnin ystäviä.Ladataan seuraavaa sisältöä