Suomi
Gamereactor
artikkelit
Forza Horizon 5

Forza Horizon 5, näin pääset alkuun

Playground Gamesin Forza Horizon 5 on ulkona. On aika katsoa, miten pääsee hyvin alkuun.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Playground Gamesin Forza Horizon 5 on ulkona niin PC:lle kuin Xboxillekin Xbox Game Passia unohtamatta. Aiempia sarjan pelejä pelanneilla on jo valmiiksi varsin hyvä käsitys siitä, mitä tulossa on. Jos taas pelisarja ei ole entuudestaan tuttu, voi olla vaikeaa tietää, miten pitäisi aluksi toimia. Meksikon pelialue on suuri (50% suurempi kuin Englanti ja Skotlanti Forza Horizon 4:ssä), ja tekemistä riittää. On aika kertoa viisi asiaa, joilla pääsee mahdollisimman hyvin alkuun.

Forza Horizon 5

Riko kaikki bonuskyltit

Kaikkialla on kahdenlaisia kylttejä rikottaviksi. Yksi antaa kokemuspisteitä, ja toinen tekee pikamatkustamisen halvemmaksi. Molemmat ovat tietenkin mukavia juttuja varsinkin siksi, että pelaajan tarvitsee vain kaasuttaa kyltistä läpi. Osa onkin helppo löytää teiden varsilta, ja lisäksi ne jättävät minimappiin merkin ilmoittaen näin itsestään. Helpoimmista irtoaa 1000 kokemuspistettä, mutta mukana on myös 3000 ja 5000 pistettä antavia kylttejä. Arvokkaimmat kyltit ovat tietenkin hyvin piilossa keskellä ei-mitään, tai vaikka katoilla, joihin pääsee hyppyrin avulla. Lisäkokemuspisteet ovat toki aina tervetulleita, sillä uuden kokemustason karttuessa pääsee pyöräyttämään rulettia, jolla saa palkintoja uusista autoista vaatteisiin. Toinen kylttityyppi on sitten Fast Travel. Mitä enemmän näitä kylttejä rikkoo, sitä halvemmaksi pikamatkustaminen muuttuu. Mukana on kaikkiaan 250 kylttiä, joten eikun rikkomaan.

Tämä on mainos:
Forza Horizon 5Forza Horizon 5

Jaa Accolade-pisteet erilaisten kisatyyppien kesken

Ajan kuluessa avautuu sellaista kuin Accolades, kun suorittaa sivutehtäviä ja keräämällä tietyn lukumäärän autoja. Kun Accolade-pisteitä on tarpeeksi koossa, avautuu se tarinan seuraava vaihe. Mukana on kaikkiaan kuusi festivaalia, joihin voi panostaa: Horizon Festival Mexico, Horizon Apex, Wild, Baja, Rush ja Street Scene. Kaikissa on kolme tai neljä avattavaa osiota, ja mukana on sivutarinoita. Ei kannata pelata yhtä festivaalia loppuun, vaan avata ensin ne kaikki, ja vasta sitten jatkaa. Tämä siksi, että avaamalla uuden festivaalin avautuu samalla uusi kisatyyppi. Jos esimerkiksi ei noteeraa lainkaan Horizon Wildia, ei saa kisatuksi Cross Country -tapahtumissa. Pelistä saa eniten irti silloin, kun valinnanvaraa on mahdollisimman paljon. Ja tämä tehdään jakamalla Accolade-pisteet tasaisesti.

Forza Horizon 5
Tämä on mainos:

Osta uusia Taloja mahdollisimman aikaisin - varsinkin Buena Vistoja

Miksi käyttää rahaa taloihin, kun niitä ei voi käyttää? Itse asiassa rahansa kannattaa käyttää taloihin, ja mahdollisimman nopeasti. Autoja kun saa auki muillakin keinoilla kuin rahalla. Talon hankkimalla saa lisäkivaa. Se voi olla esimerkiksi ruletin pyöräyttäminen autojen tai rahan saamiseksi, tai kyse saattaa olla huhusta katsoa vajassa olevaa autoa (kartalla voi löytää rojua vajoista, ja ne sitten voi kunnostaa ehoiksi). Tärkein kaikista kaikkiaan seitsemästä talotyypistä on kuitenkin Buena Vista, joita on lounaassa. Tätä ennen ostetut talot ovat mahdollistaneet pikamatkustuksen sille alueelle, jossa ostettu talo on. Ostamalla Buena Vistan lounaasta avautuu mahdollisuus pikamatkustaa mihin tahansa kartalla. Varsinkin pelin edistyessä on erittäin kätevää voida siirtyä nopeasti paikasta toiseen ilman tarvetta ajaa sinne perinteisesti. Joka kerta pikamatkustaminen maksaa, mutta kylttejä rikkomalla se muuttuu koko ajan halvemmaksi. Kun sitten kaikki kyltit on rikottu, on pikamatkustus kokonaan ilmaista.

Forza Horizon 5

Verkossa ajamista ei ole syytä vierastaa

Forza Horizonin moninpeliosuus on hauska. Mukana on toki perinteisiä kisoja, mutta ne kaksi hauskinta ovat sellaiset, joissa kisataan joko yksin tai joukkueena erilaisissa minipeleissä. Tarjolla on esimerkiksi Flag Rush, jossa yksi joukkue ottaa lipun haltuun kentän toisella puolella, ja koettaa sitten kuljettaa sen maalialueelle kartan toisella puolella. Puolustavan joukkueen on törmättävä hyökkäävän joukkueen autoon, jolloin lipun menettää, ja on palattava takaisin alkuun hakemaan uutta. Infected on puolestaan pelimuoto, jossa toinen joukkue on zombeja, ja toinen eloonjääneitä. Eloonjääneet koettavat tietenkin pakoilla, ja zombit koettavat tartuttaa eloonjääneet osumalla autoon. Muitakin minipelejä on tarjolla. The Eliminator Battle Royale puolestaan toimii niin kuin muutkin Battle Royale -tyypin pelit. Tavoitteena on selviytyä alati pienenevällä alueella. Verkkopelin aloittaminen saattaa tuntua liian vaativalta, mutta peli on suunniteltu siten, että kaikilla olisi hauskaa ilman stressiä sijoituksista sun muista sellaisista. Verkossa on tekemistä enemmänkin kuin mitä tässä mainitsin.

Forza Horizon 5

Nopeampi auto ei aina ole parempi auto

Paremmalla kiihtyvyydellä ja suuremmalla nopeudella siunattu auto ei aina ole se paras valinta. Omaa autoa kisaa varten valitessa on mietittävä monenlaisia asioita, ja se oma suosikki valikoituu eri kisatyypeille varsin nopeasti. Esimerkiksi maastoajossa ei kannata valita huippunopeaa McLaren Sennaa, koska se on huono maastossa ajamiseen. Kannattaakin valita sellainen kärry, joka pärjää maastossa, ja on helppo ohjata hyvien jarrujen kera. Peli suosittelee onneksi ennen jokaista kisaa erikseen autoa. On toki pelaajan tehtävä miettiä, kannattaako suositusta noudattaa.

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Forza Horizon 5Score

Forza Horizon 5

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Autopelien aatelinen vahvistaa tutuin konstein paalupaikkansa konsolikaasuttelun parissaLadataan seuraavaa sisältöä