Suomi
Gamereactor
artikkelit
Ghost Recon: Wildlands

Ghost Recon: Wildlands tarjoaa vapaata sotimista

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ghost Recon: Wildlands oli yllättävä lopetusjulkistus Ubisoftin kesäkuun alussa pidetylle E3-lehdistötilaisuudelle. Esittelyvideo paljasti heti, että uutuuspeli vie sarjan aikaisemmista osista poiketen avoimiin maisemiin. Gamereactorille antamassaan haastattelussa pelin pääsuunnittelija Dominc Butler kertoi, että taistoihin voi hypätä joko yksin tai yhteistyössä maksimissaan neljän pelaajan voimin. Wildlandsissa nähdään myös epälineaarinen tehtävärakenne, jonka myötä kaikki suoritetut tehtävät liittyvät jotenkin pääkampanjaan:

"Meillä ei ole minkäänlaisia sivutehtäviä, jotka kertoisivat täysin eri tarinoita", Butler täsmensi.

Tehtäviä voi lähestyä useilla erilaisilla strategioilla. Tuottaja Nouredine Abboud korosti kuitenkin, että Ghost Recon: Wildlands pitää tiukasti kiinni pelisarjan pääperusteista.

"Tärkeintä on pitää mielessä, että tämä on Ghost Reconin jatko-osa. Se on pohjimmiltaan taktinen peli", Abboud selitti. "Pelaajan täytyy tehdä päätöksiä. Meillä ei ole mitään pakotteita, jotka ohjaavat tiettyyn suuntaan. Pikemminkin tarjoamme työkalut, mutta pelaaja voi vapaasti valita paikan, päivänajan, ajoneuvon, aseet ja näiden avulla luoda omia strategioitaan tehtävää varten."

Tämä on mainos:

"On pelaajien vastuulla löytää erilaisia keinoja tilanteiden ratkaisemiseksi", Butler täydensi. Esimerkiksi vaihtuvia säätiloja tai yön pimeyttä voi käyttää tehtävissä edukseen.

Peli sijoittuu neljän vuoden päähän tulevaisuuteen ja siitä löytyy useita kuvitteellisia pyssyjä. Butlerin mukaan he haluavat kuitenkin pitää realistisen otteen, joten täysin mielikuvituksellisia aseita pelistä ei löydy. Jokaisella pelaajalla on mukanaan myös radio-ohjattava lennokki, jolla taistelukentän tapahtumista saa paremman kuvan. Sen avulla voi myös jakaa tietoja ja antaa taktisia ohjeita kavereille.

Wildlandsin takana on joukko pelikehittäjiä, jotka ovat olleet mukana sarjan parissa jo Future Soldierista ja GRAW 2:sta asti. Jatko-osaa on kehitetty salassa jo kolmisen vuotta, joten kyse on ollut todella pitkäjohteisesta projektista. Ubisoftilta vakuutettiin myös, että E3-messuilla näytetty video oli vasta varhaisesta versiosta tallennettua pelikuvaa.

Odotukset moninpelille ovat kovat. Esimerkiksi yhteistyötilan pitäisi toimia saumattomasti ja kavereiden peleihin voi loikata mukaan milloin tahansa. Villiin luontoon voi suunnata myös yksin, jolloin tekoäly ottaa vastuun tiimikavereista.

Tämä on mainos:

Ghost Recon: Wildlandsin yhtenä selvänä pääteemana on blogin mukaan tietysti sota huumekartelleja vastaan. Tapahtumat sijoittuvat Boliviaan, joka on noussut yhdeksi maailman johtavista kokaiinin tuottajista. Huumekaupan naruja pitää käsissään kartelli nimeltään Santa Blanca. Ghost Reconin tehtävänä on rampauttaa kartellin bisnekset tarkoilla ja tuhoisilla iskuilla.

Lähitulevaisuuteen sijoittuvan pelin tapahtumat pohjautuvat siis löyhästi historiaan, sillä Bolivia oli 1990-luvulla maailman suurimpia huumetuottajia. Sen edelle ylsivät ainoastaan Peru ja Kolumbia. Onkin mielenkiintoista nähdä käsitelläänkö pelissä oikeasti historiallisia ja kiistanalaisia asioita, kuten vaikkapa silloisen presidentin (ja entisen diktaattorin) Hugo Banzerin yhdessä Yhdysvaltojen kanssa ylläpitämää rankkaa ja veristä huumesotaa.

Ghost Recon: Wildlandsin tuottajan ja pääsuunnittelijan haastattelun voi katsoa kokonaisuudessaan videomuodossa alta. Mukana on myös pelin paljastustraileri verestämään E3-muistoja.

HQ
HQ
HQ
Ghost Recon: Wildlands

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä