Suomi
Gamereactor
artikkelit

Halo (Paramount+), 1. kausi, ensitunnelmat

Ensimmäisen jakson perusteella luvassa ei ole ihan niin suuri voitto kuin toivottiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosien varrella videopeleistä on tehty lukuisia elokuvasovituksia. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että pelielokuvien ja -TV-sarjojen huono maine on väistymässä. Muun muassa Sonic the Hedgehog, Detective Pikachu ja Netflixin Castlevania ovat osoittaneet, että käsikirjoittajat, tuottajat ja ohjaajat ovat halukkaita panostamaan riittävästi hyvään laatuun.

Monenlaiset sarjat ovat kohottaneet suosiotaan, ja Halo saattaa olla se kunnollinen alku suuren budjetin toimijoiden videopelisarjoille. Halo onkin ollut kauan työn alla, ja vihdoinkin on saatu valmista. Paramount+ -palvelussa alkanut sarja esitetään kuluvan kevään aikana. On siis aika katsoa, onko sarjassa ainesta.

Halo (Paramount+), 1. kausi, ensitunnelmatHalo (Paramount+), 1. kausi, ensitunnelmat

Halo ei kuitenkaan sarjana ole jatkumoa peleille. Mukana on samoja tapahtumia kuin peleissä, mutta vapauksia otetaan muilla tavoin. Henkilöhahmot saattavat olla toisenlaisia, uusia uhkia voi esiintyä ja muutenkin tekijät tuntuvat olleen vapaat kertomaan tarinan sellaisena kuin itse ovat halunneet. Halo on sarjana erilainen näkemys siitä tutusta Halosta, jonka videopelaajat tuntevat. Halo-rengas on paikoillaan, Covenant on uhka ihmiskunnalle, Dr. Halsey muovasi John 117 -sotilaan eli Master Chiefin. Pintapuolisesti siis kaikki on paikoillaan, ja näyttää siltä, että sarja tekee enemmänkin "remiksauksen" kuin laittaa kaiken kokonaan uusiksi. Seurauksena on, etteivät sarjan fanitkaan voi olla täysin varmoja siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Tämä on mainos:

Tutut nimet Master Chief, Cortana, Keyes ja niin edelleen tavataan aikana ennen Reach-planeetan tuhoa ja Covenantin uhkaa. Ja jopa aikana ennen Halo-renkaita ja Forerunner-esineitä. Ensimmäinen jakso taustoittaa Covenantia, mutta myös ihmisiä kapinoimassa UNSC:tä vastaan. Kaiken keskellä on Master Chief käskyjä täyttämässä, mutta samalla myös pohtimassa tapahtumia ja hierarkiaa kokonaisuudessaan.

Halo (Paramount+), 1. kausi, ensitunnelmatHalo (Paramount+), 1. kausi, ensitunnelmat

Onneksi ensimmäinen jakso on hyvin näytelty. Erityisen hyvän suorituksen tekee Natascha McElhone Halseyna. Mukana on juuri oikeassa suhteessa kyynisyyttä ja kunnianhimoa. Pablo Schreiber pistää hänkin parastaan Master Chiefinä, ja kypäräkin päästä jo pois otetaan. Toisin sanoen ainutkaan henkilöhahmo ei ole huonosti esitetty, joskin tunnelma on ajoittain turhan paljon avaruuteen sijoittuvassa saippuaoopperassa.

Kokonaisuutena ensimmäinen jakso on hyvä aloitus, eikä aikaa käytetä liiaksi taustoitukseen. Kuitenkin mukaan pääsee ilman syvällisiä pohjatietoja Halosta, ja hyvä niin. Paremminkin sarja olisi voinut alkaa, mutta menee se näinkin.

Tämä on mainos:

Vähemmän hyvin onnistuvat sitten toimintajaksot ja niihin liittyvät digitaalitehosteet. Tuotannolla tuskin on ollut kiire, enkä usko rahankaan kesken loppuneen. Siitä huolimatta ensimmäisen jakson toiminta ei ole onnistunutta. Ongelmana on se, että toiminnan kiivasta tunnelmaa on yritetty välittää katsojille usealla erilaisella tehokeinolla, eivätkä ratkaisut aina toimi aiotusti. Mukana on esimerkiksi ensimmäisestä persoonasta nähtäviä jaksoja, jotka eivät tuo kokonaisuuteen mitään erityistä lisää. Lisäksi pahiksena toimivat Elite-möllit on tehty varsin huonosti, ja mieleen tuleekin Halo 5: Guardians.

Halo (Paramount+), 1. kausi, ensitunnelmatHalo (Paramount+), 1. kausi, ensitunnelmat

Tätä on pidettävä huolestuttavana, sillä Covenant ja tehostepainotteiset jaksot ovat ilmeisestikin hyvin iso osa Halon tieteismaailmaa. Toisaalta toiminta on ensimmäisessä jaksossa varsin pienessä roolissa, joten vielä ei ole syytä huolestua kovinkaan syvästi. Sitä paitsi ensimmäinen jakso onnistuu kyllä asettelemaan pelinappulat valmiiksi shakkilaudalle.

Kokonaisuus on ehkä ensimmäisen jakson osalta vähän epätasainen, ja toivottavasti ensimmäinen kausi pysyttelee kasassa loppuun saakka. Toistaiseksi sarja on alkanut ihan hyvällä laadulla, ja se on jo itsessään syy juhlaan.

HQ


Ladataan seuraavaa sisältöä