Suomi
Gamereactor
artikkelit

House of the Dragon (HBO Max), 1.kausi, ensitunnelmat

Game of Thronesin esiosa? Mikä voisikaan mennä vikaan?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Jatko-osan tekeminen yhdelle kaikkien aikojen menestyneimmistä sarjoista on vaikea tehtävä. Game of Thrones päättyi vuonna 2019, mutta senkin jälkeen kiinnostus Westerosia kohtaan on säilynyt fanien keskuudessa. House of the Dragon perustuu pääasiassa George R.R. Martinin 800-sivuiseen vuoden 2018 romaaniin Fire & Blood, joka käsittelee House Targaryenin historiaa. Tapahtumat sijoittuvat 200 vuotta Game of Thronesia varhaisempaan aikaan.

House of the Dragon muistuttaa kovasti Game of Thronesia, joten tavoitteena on sekoittaa fantasiaa, politiikkaa, draamaa, toimintaa ja juonittelua. Tämä kuitenkin hieman hitaammalla tempolla.

Ensimmäinen jakso käsittelee pääasiassa King Viserys I Targaryenia, tämän tytärtä Rhaenyraa, kuninkaan veljeä Daemonia, Otto Hightoweria ja hänen tytärtään Alicentia. Toisin sanoen tarina on virtaviivaisempi kuin Game of Thrones. Paperilla ratkaisu on hyvä, mutta tuloksena ei synny mielenkiintoa tapahtumien kulkuun ja siihen, miten juoni edistyy. Tulevaisuus tuntuu siis helpommin ennustettavalta ainakin toistaiseksi. Jaksolla on mittaa 65 minuuttia, mutta tarinan olisi saanut kerrotuksi puoleen tuntiin.

Tämä on mainos:

Näyttelijät ovat pääasiassa tuntemattomia, kuten Rhys Ifans (Notting Hill, The Amazing Spider-Man) ja Matt Smith (Morbius). Tällä tavalla katsojilla on epätietoisuus siitä, ketkä selviävätkään loppuun saakka, mikä on hieno asia. Puvustus on vaihtelevaa tasoa, ja jotkut haarniskat näyttävät halvoilta. Noin muuten sarja näyttää odotetusti upealta. Musiikki on niin ikään mahtavaa, joskin se ehkä lainaa liikaa aineksia Game of Thronesista.

Kuten jo mainitsin, on vaikeaa nähdä, millä tavalla House of the Dragon voisi nousta samoihin korkeuksiin kuin Game of Thrones. Olen hieman pettynyt siihen, miten paljon samoilla askelmerkeillä uusi sarja kulkee mukaan lukien se, että juonta rakennetaan alusta asti useiksi kausiksi. Tarina tuntuu tutulta ja ennalta arvattavalta.

Koko sarjaa on toki liian aikaista tuomita yhden jakson perusteella, ja toivon tulevien jaksojen parantavan tahtia. Toivon olevani väärässä ennusteineni.

House of the Dragon saapuu katsottavaksi maanantaina 22. elokuuta, ja siitä eteenpäin jaksoja tulee linjoille kerran viikossa. Noin tunnin mittaisia jaksoja on yhteensä 10 kappaletta.

Tämä on mainos:
House of the Dragon (HBO Max), 1.kausi, ensitunnelmat


Ladataan seuraavaa sisältöä