Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
House of the Dragon

House of the Dragon (Max), 2. kausi, jaksot 1-2 on korkeatasoista draamaa

House of the Dragon muistuttaa siitä, mitä katsova kansa menetti Game of Thronesin loputtua.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Game of Thronesin loppuratkaisu oli niin kamala pettymys, että osa ilmoitti välittömästi jättävänsä jatkossa George R.R. Martinin luoman maailman kokonaan väliin. Mutta sitten House of the Dragon starttasi.

House of the Dragon ei ihan tavoita samaa kuin se Game of Thrones, mutta pääsi kuitenkin hyvin lähelle. Toisen kauden kahden ensimmäisen jakson perusteella hyvällä linjalla jatketaan. Toinen kausi jatkuu juuri siitä, mihin ensimmäinen kausi lopetti.

Sota on tulossa, ja rintamalinjat on jo vedetty. House of the Dragonin vahvuus on kuitenkin siinä, että ennen taistoa esitetään kummankin osapuolen haluttomuus syöksyä sisällissodan pyörteisiin. Lohikäärmeitä käytetään niin aseina kuin pelotteenakin, ja jos itse sellaisilla ei varustaudu, vastapuoli varmasti kyllä. Painopiste on siinä parhaassa eli politiikassa.

Tämä on mainos:

Dialogi on terävää ja nokkelaa suurimmaksi osaksi, mutta ajoittain vaikuttimet jäävät piiloon. Syvällisesti kaikkea sanottua ei katsoja jää punnitsemaan, mutta aikaa on onneksi riittävästi oppia välittämään henkilöhahmojen kohtalosta. Se ainoa heikko lenkki on Mysaria eli White Worm. Muuten kattaus on henkilöhahmoissa vahva molemmin puolin konfliktia. Vielä ei House of the Dragon kerro, kumpi osapuoli on oikeassa. Pääosassa on selvästi edelleen Rhaenyra, mutta kun joku henkilöhahmo kuolee kummalta tahansa puolelta, puolet yleisöstä hurraa, ja toinen puoli on suruissaan.

Kahden jakson aikana lukuisat kohtaukset tapahtuvat pienissä ja hämärissä huoneissa, mutta siitä huolimatta suuren maailman mittakaavan tuntu on läsnä. Lohikäärmeiden myötä sitä taikuutta on mukana aiempaa enemmän, mutta silti sarja ei tunnu lainkaan aiempaa vähemmän uskottavalta.

Ikäviäkin asioita on havaittavissa. Käsikirjoitus ja dialogi ovat yleensä hyvää, mutta ajoittain asiat ovat tarpeettoman monimutkaisia. Lisäksi henkilöhahmojen suuren määrän vuoksi alkaa näyttää siltä, että jotkut vain jäävät vaille huomiota. Toisen kauden alussa mukaan lisätään vielä lisää nimiä ja kasvoja katsojan muistettavaksi, mutta kun jaksojen aikana kaikki eivät saa samalla tavalla huomiota.

Kokonaisuutena House of the Dragonin toinen kausi alkaa erittäin vahvasti. Tarjolla on korkealuokkaista draamaa.

Tämä on mainos:
HQ
House of the Dragon
House of the Dragon
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä