Suomi
ARTIKKELI - SPONSOROITUA SISäLTöä

Kaikki mitä tarvitsee tietää Park Beyondista

Limbic Entertainment rohkaisee faneja ajattelemaan eri tavoin tässä huvipuiston rakennuspelissä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

On aika ryhtyä luovaksi ja antaa mielikuvituksen viedä, sillä Bandai Namco ja kehittäjä Limbic Entertainment ovat valmiita lanseeraamaan huvipuiston rakennuspelinsä Park Beyond. 16. kesäkuuta alustoina ovat PC, Playstation 5 ja Xbox Series X (ja S). Gamereactor on koonnut kätevän artikkelin, jolla pääsee kärryille Park Beyondista ja sen mahdollisuuksista.

HQ

Mikä on Park Beyond?

Park Beyond on hallinnointi- ja simulaatiopeli, joka laittaa pelaajat Visioneeriksi. Hän on luomassa hulluimpia huvipuistoja kautta maailman. Varsinaisen huvipuiston suunnittelun lisäksi Visioneerin on varmistettava taloudellinen menestys käyttäen erilaisia tilastotyökaluja mittaamaan kävijöiden onnellisuutta ja palautetta. Tilastoja on sitten hyödynnettävä muovattaessa huvipuistoa vieraille paremmin sopivaksi.

Visioneerina pelaaja on vapaa luomaan unelmiensa huvipuiston, eikä tarvitse välittää painovoimasta. Mukana on kaksi pelimuotoa: Campaign ja Sandbox.

Millainen on Campaign Mode?

Temaattinen tarina opettaa perusasiat huvipuiston rakentamisesta, joten Campaign Mode on silloin oikea suunta. Kahdeksan tehtävän mittaisessa tarinassa pelaaja liittyy Cloudstormer-firmaan ja työskentelee alan veteraanin Philin kanssa. Phil kollegoineen aikovat palauttaa kerran niin mahtavat huvipuistot entiseen loistoonsa.

Visioneer saa ohjeita askel kerrallaan siitä, miten käytetään Impossification-järjestelmää, ja tullaan sujuvaksi käyttäjäksi hallinnointi- ja tilastotyökalujen kanssa. Sitten voikin siirtyä Sandbox Modeen, jossa vain mielikuvitus on rajana. Campaign Mode on täydellinen lähtökohta uusille pelaajille, ja samalla veteraanit voivat testata taitojaan alati vaikeammissa tehtävissä.

Park Beyond
Park BeyondPark Beyond

Millainen on Sandbox Mode?

Kun Park Beyondin mekaniikka on tullut tutuksi, voi taitojaan harjoittaa luomalla unelmiensa huvipuiston. Tarjolla on 14 erilaista karttaa neljällä erilaisella alueella. Sandbox mahdollistaa asettaa itselleen niin paljon haasteita ja rajoitteita kuin itse haluaa. Toisin sanoen rakentaa voi taloudelliset näkökohdat huomioiden, tai kokonaan ilman huolta huomisesta.

Mikäli Campaign Mode ei kiinnosta ja haluaa suunnata suoraan Sandbox Moden pariin, on Limbic Entertainment huomioinut senkin. Exploration Park on ylimääräinen opastusosio niille, jotka haluavat heti aloittaa rajattoman rakentamisen.

Miten hallinnointijärjestelmät toimivat?

Visioneerilla on siis joukko hallinnointityökaluja, mutta mitä ne oikeastaan ovat? Park Beyond tarjoaa karttoja ja tilastoja sen määrittämiseksi, mitkä osat huvipuistosta suoriutuvat mitenkin. Onko vuoristorata liian halpa? Laskutetaanko vierailta liikaa limuista? Ovatko vessat ja muut huoltopaikat liian kaukana toisistaan? Näihin kaikkiin saa vastauksen hallinnointityökaluilla.

Mitä tarkoittaa Impossification?

Sana Impossification on esiintynyt jo muutaman kerran tekstissä. Park Beyondissa on mahdollista viedä asiat tavallisesti mahdottomalle tasolle. Miten olisi tykin lisääminen vuoristorataan, tai laittaa vuoristoradan vaunut liitämään veden päällä? Tai miten olisi monikerroksinen karuselli? Voileipä, jonka liha on saatu kebabista samuraimiekoin pilkkomalla? Impossification mahdollistaa omien luomuksien irrottamisen fysiikan laeista hauskuuden nimissä. Samaa logiikkaa voi noudattaa muuallakin, kuten kaupoissa, työntekijöissä, nähtävyyksissä ja niin edelleen.

HQ
Park BeyondPark Beyond

Luovuutta muiden kanssa

Kun sitten se oma vuoristorata tai huvipuisto on valmis, saattaa tulla halu jakaa se muiden katseltavaksi niin kavereille kuin muillekin Park Beyondin pelaajille. Pian julkaisun jälkeen ja elokuun alussa pelaajat voivat käyttää jakamis- ja lataamistoimintoa jakamaan tai lataamaan kokonaisia huvipuistoja, maisemien kokoelmia, rakennuksia ja mitä nyt mieleen juolahtaa valitusta alustasta riippumatta. Park Beyond on nimittäin täysin ristiin pelattava. Kunhan ominaisuus linjoille saadaan muutama kuukausi Park Beyondin julkaisun jälkeen, voi suunnata Impossify.comiin, ja saattaa omat luomukset julkisiksi.

Koska Park Beyond julkaistaan?

Tutkittavaa ja nautittavaa riittää, joten koska Park Beyond on ulkona? Alustoina ovat PC, Playstation 5 ja Xbox Series X (ja S) alkaen 16. kesäkuuta. Jos kaipaa lisätietoa tai haluaa ostaa pelin itselle heti julkaisupäiväksi, suuntana on Bandai Namcon sivut.

Kisa

Kaiken muun ohella Park Beyondista on jaossa paketti jokaiselle Pohjoismaalle (Tanska, Suomi, Norja ja Ruotsi). Mukana paketissa on muun muassa muki, sukat ja kavalkadi yllätyksiä. Kisaan osallistumiseksi on vastattava alla olevaan kysymykseen.

Voittajat valitaan 23. kesäkuuta, joten muista kommentoida siihen mennessä ollaksesi mukana kisassa paketista.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä