LIVE
HQ
logo hd live | Dungeons of Hinterberg
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   sarjojen arviot
   The History of Swear Words

   Kirosanojen historia (Netflix)

   Hieman tietoa, ja paljon viihdettä ei-niin vakavasta aiheesta

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ

   Nicolas Cagen juontama Kirosanojen historia ei ota itseään liian vakavasti, mutta mukana on kyllä ihan oikeaakin asiaa. Muutaman kuivahkon tutkijan lisäksi ääneen päästetään kavalkadi amerikkalaisia koomikkoja, joten lopputuloksena saadaan ajoittain yllättävänkin syvällistä pohdintaa kuudesta tunnetuimmasta englannin kielen kirosanasta.

   Käsitellyt kirosanat ovat fu*k, sh*t, bit*h, di*k, pu**y ja da*n. Jokaisella jaksolla on kestoa 20 minuuttia, joten koko ensimmäisen kauden katsoo läpi kahdessa tunnissa. Ehkä maailmalla jylläävän koronaviruksen vuoksi kuvassa on aina vain yksi ihminen kerrallaan, ja sarjassa näytetään hyvin paljon erilaisia animaatiopätkiä kulloistakin tilannetta havainnollistamaan. Aihepiiristä ja puhutusta kielestä johtuen huumorista kiinni saaminen edellyttää katsojalta englannin kielen osaamista. Olisi joskus mukava nähdä vastaavalla tavalla toteutettu sarja suomen kielen kirosanoista.

   The History of Swear WordsThe History of Swear Words
   Tämä on mainos:

   Haastateltavia tutkijoita, toimittajia ynnä muita koomikoita on varsin mittava joukko, ja heidän välillään hypitään hyvin aktiivisesti. Kokonaisuus pysyy silti kasassa, koska kaikki puhuvat aina kulloinkin menossa olevasta aiheesta. Näin ollen mukana olijat muuttuvat enemmänkin puhuviksi päiksi kuin omien alojensa ammattilaisiksi, mutta mikäpä siinä. Ei tätä sarjaa kannata muutenkaan niin ryppyotsaisesti ottaa.

   Haastateltavana on feministisen tutkimuksen professori, ja käytetyssä kielessä viljellään siksi jonkin verran englantia puhuvan maailman tuoreimpia feministisiä käsitteitä. Näitä termejä ei millään tavalla avata, joten sarja olettaa katsojilla olevan ainakin pintapuolinen ymmärrys näistä asioista jo valmiiksi.

   Mitenkään poikkeuksellisen mieltä avaavasta ja tietopohjaisesta sarjasta ei ole kyse, mutta tekijät tuntuvat tiedostavan sen itsekin. Pääasiana on ollut tehdä hyvää viihdettä kuuden jakson verran, ja siinä kyllä onnistutaan. Juontajana Nicolas Cage on oikein onnistunut valinta. Toivottavasti joskus saadaan linjoille toinenkin kausi, sillä englannin kielessä kyllä riittää kirosanoja.

   Jumala*ta, kun tuli tehtyä taas v*tun hyvä arvio.

   Tämä on mainos:
   The History of Swear WordsThe History of Swear Words
   08 Gamereactor Suomi
   8 / 10
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

   Aiheeseen liittyviä tekstejä   Ladataan seuraavaa sisältöä