Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Kolme muskettikoiraa - D'Artagnanin seikkailut

Kolme muskettikoiraa - D'Artagnanin seikkailut ei valitettavasti ole kestänyt aikaa

Oman aikansa tuote on suunnattu yksinomaan lapsille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vuodelta 1981 peräisin oleva 26 jaksoa kattava espanjalainen animaatiosarja Kolme muskettikoiraa - D'Artagnanin seikkailut tekee jo nimellään selväksi, mistä on kysymys. Pohjalla on Alexandre Dumas'n historiallinen romaani Kolme muskettisoturia vuodelta 1844, joka sijoittuu 1600-luvun Ranskaan. Animaatiosarjassa henkilöhahmot ovat kuitenkin koiria, mikä on jokseenkin kiintoisa ratkaisu. Kyseessä on oman aikansa tuote niin hyvässä kuin ennen kaikkea pahassa.

HQ

Tarina seurailee romaania pääpiirteittäin, ja itse asiassa lopulta varsin tarkasti. Nuori maalaispoika D'Artagnan haaveilee muskettikoiran urasta, ja lähtee Pariisiin onneaan etsimään. Lopulta kohdataan kolmikko Athos, Porthos ja Aramis, ja joudutaan keskelle Ranskan parempien piirien juonitteluja. Muuta ei sitten tarvitsekaan tietää etukäteen.

Jakson mitta on noin 25 minuuttia, ja kuvasuhde on tekoajankohdalle ominainen laatikko 4:3. Kuvaa ei ole mitenkään siivottu tai kirkastettu, joten kaikki häiriöt ja värien haaleus ovat havaittavissa. Äänet ovat sen sijaan hyvin kirkkaat ja selkeät, kuten VL Median animaatiotallenteissa on tavattu nähdä. Erikoista on se, että erilaisia äänitehosteita on epätavallisen vähän. Tai siis ainakin nykyaikaan verrattuna vähän, ja tämän huomaa ajoittain varsin pitkinä hiljaisina hetkinä. Animaatiojälki on yksinkertaista ja tökkivääkin, mutta eri henkilöhahmojen ilmeet tavoittavat kyllä käsillä olevan tilanteen tunnelman. Mukana on vain suomeksi tehty dubbaus, joka on kieltämättä nostalginen ja toimiva. Olisi ollut mukavaa, jos mukana olisi ollut enemmän kielivaihtoehtoja, kuten espanja ja englanti ranskasta puhumattakaan.

Muistan Kolme muskettikoiraa varhaisesta lapsuudesta, mutta erityisen rakkaana sarja ei muistoihin jäänyt. Nyt aikuisena katsoessa huomaan, ettei animaatio tule rakkaisiin muistoihin pääsemään. Esitystapa on selvästi lapsille suunnattu jopa siinä määrin, ettei aikuiskatsoja saa oikein mitään irti näkemästään. Tilanne voisi olla toinen, jos yhteyteni sarjaan olisi luotu jo silloin joskus lapsena.

Kolme muskettisoturia saapuu vuonna 2023 katsottavaksi kahdeksi elokuvaksi jaettuna. Suosittelen virittäytymään tunnelmaan lukemalla sen alkuperäisen romaanin, sillä muskettikoirat eivät valitettavasti kuljeta katsojaansa 1600-luvun Ranskaan. Animaatiosarjaa voi toki katsella muistona 1980-luvun alun lapsille suunnatusta viihteestä.

Tämä on mainos:
Kolme muskettikoiraa - D'Artagnanin seikkailut
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä