Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Loki

Loki (Disney+), 2. kausi on kummallisen vaisu

Sarjan 2. tuotantokausi jättää vaisun maun.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vaikka monet ihmiset kertovat, että WandaVision oli tähän mennessä paras Marvel Cinematic Universe -televisiosarja, olen aina uskonut, että se piirre kuuluu Lokin ensimmäiselle kaudelle. Ensimmäiset jaksot esittelivät meille mielenkiintoisten hahmojen kokoelman ja loivat lopulta perustan MCU:n seuraavalle aikakaudelle. Se oli kiistatta tähän päivään mennessä tärkein Marvel-viihdepala The Infinity Sagan päättymisen jälkeen. Mutta se tapahtui vuoden 2021 puolivälissä, ja siitä lähtien MCU on kohdannut kaikenlaisia ​​ongelmia, jotka pyörivät pääasiassa epämiellyttävien projektien ja FOMO-tapauksen ympärillä. Jälkimmäistä voisi kuvailla sen ytimeksi.

On sanomattakin selvää, että Lokin toisen kauden ylle heijastui paljon vastoinkäymisiä ​jo ennen kuin se alkoi pyöriä Disney+:ssa lokakuussa. Vaikka kerronkin, että se on onnistunut voittamaan nämä ongelmat ja erottumaan timanttina tällä karkealla MCU:n aikakaudella, Lokin 2. kausi on yksinkertaisesti sanottuna keinotekoinen ja vaikeasti sulatettava teos, jonka pelastaa vain näyttelemisen laatu ja vahva viimeistely.

HQ

Kuten mainitsin arvostelussani Lokin ensimmäisestä jaksosta, tämän toisen kauden juonta on erittäin vaikea seurata, sillä vain yksi jakso kuudesta sisältää mielenkiintoisia elementtejä. Siinä ei ole tarkoituksellista sekasortoa tai kunnioitusta ensimmäisen kauden tapaan, jolloin meidät esiteltiin ensimmäisen kerran Time Variance Authoritylle ja heidän kuvioilleen. Siitä puuttuu myös ylivoimainen konnahahmo, jollaista ei ole itse asiassa ollenkaan olemassa. Sen sijaan näyttelijät kilpailevat lähinnä aikaa vastaan ​​estääkseen multiversumia purkautumasta ja syömästä itseään elävältä. Tämän myötä näyttää siltä, ​​että tekijät menettivät erinomaisen tilaisuuden 24-sarjan kaltaiselle kaudelle, jonka tapaan jaksot olisi voitu esittää reaaliajassa kuuden tunnin ajanjaksolla.

Tämä on mainos:

Tätä emme kuitenkaan saaneet. Sen sijaan tarina vie Lokin ja tämän jengin monenlaisiin paikkoihin läpi ajan ja tilan, kun he etsivät vastauksia ja ratkaisuja nitoakseen uhkaavana kohoavan ajan ja tilan välisen kuilun yhteen. Tämä johtaa lopulta He Who Remains (Kang the Conqueror) -versioon. Vaikka näetkin juonen idean ja tavan, jolla se oli tarkoitus tarjota, tämä toinen kausi antaa meille todella pitkäveteisen ja heikkotahtisen seikkailun, jossa on hyvin harvoja hetkiä, jolloin ajaudut istumapaikkasi reunaan, kun tarinaan panostetaan kunnolla.

Toinen kausi sisältää jakson, jota useimmat ihmiset todennäköisesti odottivat: siinä saamme vihdoin tavata Victor Timelyn, joka on yksi Kangin ensimmäisistä muunnelmista, mutta se on yksi koko kuusikon uuvuttavimmista jaksoista. Tarina purkautuu aivan liian hitaasti, tilanteen vakavuus on hädin tuskin läsnä, eikä kiirettä ole, vaikka multiversumi kannibalisoi hitaasti itseään.

Loki

Lokin ensimmäinen kausi loisti mielenkiintoisella tarinalla, kun sitä tuettiin upeilla lavastus- ja huippusuorituksilla. 2. kausi onnistuu menestymään vain silloin, kun keskitytään näyttelijöihin ja kohteisiin, joissa he vierailevat. Tom Hiddleston on mainio asgardilaisena, Jonathan Majors esittää eksentristä ja mielenkiintoista Timelyn hahmoa, ja Owen Wilson, Sophia Di Martino sekä Gugu Mbatha-Raw ovat kaikki vahvoja rooleissaan. Mutta tällä kertaa Ke Huy Quan erottuu muiden yläpuolella OB:na antaen elävän ja kohtauksia varastavan esityksen, kuten hän on tehnyt niin monta kertaa aiemminkin sivuroolissa ollessaan. On vain sääli, että Miss Minutesiaa hyödynnetään niin huonosti.

Tämä on mainos:

Mutta kaikista heikkouksistaan ​​huolimatta viimeinen jakso antaa meille lopulta mielenkiintoisia ja jännittäviä hetkiä. Majorsilla ja Hiddlestonilla on viimeisessä jaksossa kohtaus, joka muistuttaa, miksi ensimmäinen kausi oli niin hauska katsella. 2. kausi päättyy lopulta tavalla, joka tuntuu tärkeältä MCU:lle ja tarinan juonen etenemiselle. Suurin saalis on kuitenkin se, että tämä viimeinen, hyvä jakso tulee viiden kovin ankaran jakson jatkona, mikä tekee siitä kaiken kaikkiaan huonosti tasapainotetun ja vaikean sarjan läpikäytäväksi.

Vaikka Lokin 2. kaudella on myös loistokkaita hetkiä, minun on vaikea ajatella, että jatkokausi on ollut muuta kuin pettymys. Vaikka tämä ei ole Loki-spesifinen ongelma, se on MCU-ongelma, johon Disneyn ja Marvelin on vakavasti puhuen löydettävä ratkaisu, koska myös The Marvels on osoittautunut keskinkertaiseksi elokuvateatteridebyyttinsä jälkeen.

04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä