Suomi
ARTIKKELI - SPONSOROITUA SISäLTöä

Mäiskeen perässä pysytään: katsaus Apex Legendsin uusiin ominaisuuksiin pelin kahdeksannella kaudella

Uusi legend-hahmo, uusittu kartta, muutokset Rankediin, uusi ase, lisää kosmeettisia esineitä, ja jopa kokonaan uusi alusta. Respawn todellakin lisää pökköä pesään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Apex Legendsin uusin kausi on ollut käynnissä muutaman viikon ajan, ja pelaajat ovat päässeet hyvin mukaan menoon tuhotussa Kings Canyonin kartassa uusimman legend-hahmo Fusen kanssa. Jotta kaikki pääsevät samalle viivalle tiedoissa, on Gamereactor tehnyt kätevän artikkelin, joka kattaa kaiken uuden sisällön tässä verkkopelissä. Aloitetaan Fusella.

HQ

Uusi legend: Fuse

Fuse on kotoisin Salvosta, ja tätä brutaalia paikkaa hallitsee kiertävä joukko armottomia sotalordeja. Fuse kasvoi lapsuudessa ystävänsä Maggien kanssa, ja on viettänyt suurimman osan elämästään palkkasotilaana. Sittemmin hän halusi ryhtyä kisaamaan kehässä Bonecagessa. Ajan myötä hänestä tuli Salvon paras, karismaattisin ja pidetyin gladiaattori. Fuse koki kuitenkin vielä suuremman kunnian ja haasteen kutsun, ja päätti ottaa osaa Apex Gamesiin. Kun lähdön aika tuli, ei Maggie halunnut päästää Fusea poistumaan taistelutta. Kohtaaminen maksoi Fuselle hänen oikean kätensä.

Nykyään Fuse käyttää bionista proteesia, mutta intohimo kaaosta kohtaan ei ole laimentunut. 54-vuotias Fuse eli Walter Fitzroy on mukana Apex Legendsin kokoonpanossa. Käytössä on valikoima jännittäviä kykyjä, joista jokainen on suunniteltu pieksämään vastustajat. Kaikki alkaa Passive Ability Grenadierista.

Grenadier mahdollistaa tavallista useampien kranaattien kuljettamisen lethal ja tactical slot -paikoissa, ja sen ohella kranaatteja voi heittää kauemmas ja tarkemmin. Tactical Ability Knuckle Cluster vahvistaa räjähtävää kyvykkyyttä entisestään: ilmassa räjähtävä rypälepommi joko lamauttaa tai suoraan tuhoaa vastustajat. Ultimate-kyky Motherlode on pommitus, joka kietoo alueen liekkeihin. Konsti on mitä mainioin vahingontekemisen ohella asetettujen ansojen purkamiseen.

HQ

Kasvojenkohotus: tuhottu Kings Canyon

Fusen aiheuttaman avaruusaluksen maahansyöksyn ansiosta kokonaan uusi kiinteistöalue on avautunut Kings Canyonin luoteisosaan. Karttaan on siis lisätty kokonaan uusi osa, ja lisäksi vanhoja paikkoja on muokattu. Näin uusi Kings Canyon on yhtä jännittävä kuin se vanhakin. Tämä riippumatta siitä suuntaako Crash Siten tuhomaisemiin vai vieraileeko saastuneen veden alueella Spotted Lakesissa. Uusittu Kings Canyon sisältää aiempaa enemmän erityisiä paikkoja laskeutumiselle ja tavaroiden ryöstölle.

Mukana on niin ikään uusia rakennuksia ja muita paikkoja, joista voi napata varusteita ja tutkia karttaa eri tavoilla kuin ennen. Esiin kaivettu Leviathan Bones tarjoaa uuden kulkuväylän eri alueille, ja Observation Towers tarjoaa mitä parhaimmat mahdollisuudet lähialueen silmämääräiseen tiedusteluun. Hieman samalla tavalla siis kuin Jump Balloons, mutta ilman liitämistä. Explosive Holds on kokoelma jännittäviä holveja täynnä kerättävää roinaa, mutta sisään pääseminen edellyttää raakaa voimaa, jota myös räjäyttämiseksi kutsutaan. Toisin sanoen Frag Grenadella, Thermitella tai Arc Starilla saattaa avautua eteen jotain todella palkitsevaa, ehkä jopa se kaikkein uusin ase.

Apex Legends

Aika aseistautua: 30-30 Repeater

Mukaan menoon liittyy myös uusi ase. 30-30 Repeater on Fusen kotimaailman suosituin tuliasevalinta, joka kertatulellaan iskee pahiksiin lujaa. Soveltuu niin pitkälle etäisyydelle kuin lähitaisteluunkin. 30-30 Repeater on loistava työkalu tarkkaan osuvalle legend-pelaajalle, joka ei pelkää hoitaa asioita itse.

Uudelleen tuunattu ja uusiksi tehty: se uusittu Ranked

Kilpailullisen Apex-pelaamisen fanit ovat jo varmasti kokeneetkin Rankedin uusimman kauden. Tarjolla on sarja muutoksia, joilla otteluiden laatu paranee. Tervehenkisempi kovimman tason kokemus luodaan lisäämällä enemmän mahdollisuuksia Ranked Pointien ansaitsemiseksi, ja samalla luodaan tasapainoisempi kokemus muillekin Ranked-pelaamisen tasoille. Näin Apex Legendsin Ranked on nyt parhaimmillaan. Ensimmäinen kahdeksannen kauden osuus käydään päivitetyllä Kings Canyon -kartalla, mutta pian siirrytään toiseen osuuteen Olympuksella. Niin tai näin, nyt on syytä aloittaa oma edistymisensä palkintoja keräillen.

Skinit, Apex Packit ja Holo-Sprayt: uusi Battle Pass

Kuten Apex Legendsin aiemmillakin kausilla on usein tapana ollut, uusi Battle Pass on laskeutunut. Sen mukana tarjolla on taas laaja kokoelma uusia varusteita. Lisättynä on runsaasti Legendary Skinejä, Holo-Sprayta, Apex Packeja, bordereita ja niin edelleen. Tarjolla on paljon valinnanvaraa erityisten kosmeettisten esineiden osalta, joita toki ansaitaan kauden kuluessa saaden näin se oma legend-hahmo erottumaan muista edukseen.

HQ

Mäiskettä mukana: Apex Legends Switchillä

Artikkelin lopuksi on syytä painottaa sitä kaikkein jännittävintä asiaa: Apex Legends saapuu Nintendo Switchille. Tämä Battle Royale -peli matkaa Nintendon konsolille, ja muuntotyön on tehnyt Panic Button. Saman firman käsialaa on myös Doom Eternalin Switch-versio. Mukana ovat kaikki aiemmin julkaistujen versioiden ominaisuudet. Toisin sanoen ei ainoastaan free-to-play-pelaaminen, vaan myös ristiin pelaaminen, uusin kausisisältö ja kaikki muutkin odotetut ominaisuudet. Switchillä aloittavat saavat heti ensimmäiset 30 "tieriä" Battle Passista ilmaiseksi, ja ansaitsevat tuplasti kokemusta kaksi ensimmäistä viikkoa Switchillä pelatessaan. Näin Switchillä pelaavat saavat menosta kiinni kaudella kahdeksan.

Season 8 - Mayhem on nyt saatavilla alustoilla PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, PC ja alkaen 9. maaliskuuta myös Nintendo Switch. On siis paljon mahtavia mahdollisuuksia kokea Respawnin laadukas Battle Royale -peli vuonna 2021, ja tämä on vielä vasta alkua. Suuntaa siis uuteen Kings Canyoniin, jos et sitä ole jo tehnyt, ja katso mitä Apex Legendsillä on tarjota.

Apex Legends

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä