Suomi
Gamereactor
artikkelit
Minecraft

Minecraft Live 2021, viisi tärkeää asiaa

Ne isoimmat tulevat päivitykset yhdessä artikkelissa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Minecraft Live 2021 on päättynyt, ja Mojangin laatikkoisen pelit fanit saivat esimakua siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Gamereactor tiivistää esityksen viiteen avainkohtaan.

Minecraft PC Bundle Xbox Game Passiin ensi kuussa

Minecraft täyttää 10 vuotta, joskin osalle se on ollut tuttu jo Early Access -vaiheesta asti vuodesta 2009. Mojang Studiosin mukaan peli on edelleen erittäin suosittu, ja pelkästään elokuussa 2021 käyttäjiä oli 141 miljoonaa. Kaksi kolmesta ahkerasta käyttäjästä hyödyntää myös pelin sisäistä kauppapaikkaa säännöllisesti, joka on tietenkin ollut se taloudellinen keino pelin kehittymiselle.

Mojang esitteli Minecraft Live 2021 -tilaisuudessa Minecraft PC Bundlen, joka tulee osaksi PC:n Xbox Game Passia marraskuussa. Toisin sanoen noin 10 euron kuukausimaksulla pääsee pelaamaan pian Bedrock-versiota, ja lisäksi Windows Storessa pääsee käsiksi laajennettuihin Java-version ominaisuuksiin.

Molemmat versiot ovat edelleen omia pelikokemuksiaan, mutta tulevan vuoden aikana Microsoft haluaa tuoda ne lähemmäksi toisiaan Windowsilla. Muun muassa tarkoituksena on hankkiutua eroon turvallisuushuolista. Käyttäjien kannalta luvassa on toinenkin hyvä puoli. Jos on ostanut toisen kahdesta versiosta silloin joskus, saa sen toisen ilmaiseksi jossain vaiheessa tulevaisuudessa.

Tämä on mainos:
Minecraft

Seed Parity Javan ja Bedrockin kesken

Kahden eri version yhdistymisen sivuvaikutus on myös seed parity Bedrockin ja Javan kesken, joka tulee mukaan tulevassa päivityksessä v1.18 (Caves & Cliffs Part II). "Seed" on siis tietoydin, joka määrittää kaikki olemassa olevan pelimaailman ominaisuudet. Jakamalla sen toisen käyttäjän kanssa voi antaa toisen kokea oma pelimaailma kaikkine ominaisuuksineen. Bedrockin ja Javan lukuisten erojen vuoksi seedejä ei ole voinut aiemmin jakaa eri versioiden kesken. Nyt kuitenkin Mojang Studios on keksinyt ongelmaan ratkaisun. Se ei ole täydellinen, mutta sen sanotaan tuottavan kohtuullisen hyviä tuloksia. Tarkkaa kopiota ei kuitenkaan kannata odottaa.

Caves & Cliffs Part II ei sotke pelimaailmoja

Vuoden lopussa päivitys Caves & Cliffs Part II julkaistaan Minecraftissa, jota Mojang kuvailee käsitteellä Minecraft 2.0. Toisin kuin päivityksen Part I, joka lisäsi mukaan uusia olioita ja palikoita viime kesäkuussa, Part II hioo algoritmia, joka luo pelimaailmoja. Teoreettisesti mukana on riski jo olemassa olevien pelialueiden pysyvästä muutoksesta, ja tätä studiolla ei tietenkään haluta missään tapauksessa. Ratkaisua mahdolliseen ongelmaan ei kerrottu, mutta peli ilmeisesti tunnistaa alueet, joissa pelaajat eivät ole aktiivisia, ja noilla alueilla voi olla jatkossa isoja luolia tai luonnollista rantaviivaa.

Tämä on mainos:
Minecraft

Deep Dark -alueen lykkääminen

Viime vuoden Minecraft Live 2020 -tilaisuudessa paljastettiin Deep Dark -alue, ja se on edelleen kehityksessä. Kyseessä on valtava luola syvällä maan alla, ja kaikkea toki verhoaa tunnelmallinen pimeys. Maanalaisissa raunioissa on merkkejä kauan sitten kadonneesta sivilisaatiosta. Paikan päällä kohdataan sokea Warden, joka reagoi niin liikkeeseen kuin pelaajien hajuunkin. Mojang haluaa, että pelaajat hiipparoivat pimeydessä tutkien ympäristöä kaikessa rauhassa. Löydettävänä on salaisia aarteita ja uusia materiaaleja (kuten sculk block). Lisää kerrotaan sitten myöhemmin. Deep Dark -alue ei ole mukana päivityksessä Caves & Cliffs Part II, mutta myöhemmin toki kyllä.

Luonto kehittyy vuonna 2022

Tulevana vuonna on luvassa enemmänkin sisältöä Minecraftiin, sillä Mojang haluaa lisätä villin luonnon monimuotoisuutta. Jotta tutkimisesta muodostuisi jännittävämpää, kehittäjät pyrkivät painottamaan jokaisen alueen omalaatuisuutta aiempaa paremmin. Ei ole tiedossa, millä tavalla eri alueet muuttuvat, mutta muutama ominaisuus The Wild Life -päivityksestä paljastui Minecraft Live 2021 -tapahtumassa.

Ensinnäkin Mojang Studios lisää mukaan sammakot, jotka kehittyvät nuijapäistä. Kun tämä vaihe päättyy, ympäröivä lämpötila määrittää sammakkoeläinten värin. Sammakot pitävät tulikärpäsistä, jotka nekin lisätään mukaan Minecraftiin tulevaisuudessa. Toinen iso muutos uudessa päivityksessä on mangrovesuo, jossa on paljon mutaa ja isoja juuria. Niin ikään Mojang päästää laittamaan laatikoita veneisiin vuonna 2022. Näin ollen se oma mukana kulkeva inventory-tila ei rajoita niin paljon, jos kohtaa reissuilla kiinnostavaa roinaa.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Minecraft: Xbox 360 EditionScore

Minecraft: Xbox 360 Edition

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Minecraft on kaivanut tiensä vihdoin konsolille. Tero teki kaivoksissa pitkää päivää arviodakseen XBLA-uutuuden.

MinecraftScore

Minecraft

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Minecraft on nyt virallinen, valmis ja julkaistu, mutta se onnistuu lunastamaan näistä titteleistä vain kaksi.Ladataan seuraavaa sisältöä