Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
How to Become a Tyrant

Näin tullaan tyranniksi (Netflix)

Viihteellinen minisarja on kevyt, mutta sisältää myös oikeaa asiaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
How to Become a TyrantHow to Become a Tyrant

Olen alkanut suhtautua Netflixin dokumenttisarjoihin hieman samoin kuin Wikipediaankin. Ne tyydyttävät sen kovimman tiedonjanon, mutta jos asioista haluaa oikeasti ja syvällisesti tietää, on suunnattava mittavampien tutkimusten pariin. Näin tullaan tyranniksi (How to Become a Tyrant) on juuri tällainen sarja. Kuudessa puolen tunnin mittaisessa jaksossa käydään läpi kuusi eri diktaattoria ja pohditaan, millä keinoilla he pääsivät valtaan (ja pysyivät siellä).

HQ

Käsitellyt tyrannihallitsijat ovat Adolf Hitler, Saddam Hussein, Idi Amin, Josif Stalin, Muammar Gaddafi ja Pohjois-Korean Kim-dynastia. Jokaisesta voisi lukea useitakin paksuja tutkimuksia, joten on selvää, ettei sarjassa käsittely ole mitenkään päin syvällistä. Hieno juttu kuitenkin on, että kokonaisuus onnistutaan pitämään ehyen tuntuisena, ja se punainen lanka on aina näkyvissä.

Kertojana toimii Peter Dinklage, ja puheen ohella nähdään niin eri tutkijoiden haastatteluja, animaatiopätkiä kuin oikeaakin videomateriaalia. Koko sarja on koottu ikään kuin ohjekirjaksi innokkaille vallantavoittelijoille: onhan nimenäkin "näin tullaan tyranniksi".

Tämä on mainos:

Jaksojen mitan ansiosta sarjan katsoo nopeasti, ja se onnistuu herättämään ajatuksia. En epäilisi lainkaan, jos katsomisen jälkeen yksi jos toinenkin rientäisi kirjastoon etsimään sopivaa elämäkertaa esimerkiksi Adolf Hitleristä tai Josif Stalinista. Joku saattaa jopa tilata Amazonista englanniksi julkaistun version Muammar Gaddafin Vihreästä kirjasta (Green Book). Veikkaan tämän jopa olleen tekijöiden tarkoitus.

Mikäli historia ja erilaiset yhteiskunta- ja hallintomuodot kiinnostavat, voi katsomista suositella lämpimästi.

How to Become a TyrantHow to Become a Tyrant
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä