Suomi
Gamereactor
artikkelit

Nintendo Switch Online + Expansion Pack

Lisää retroa Switchin uumeniin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Nintendo Switch Online + Expansion Pack

Nintendon verkkopalvelu laajeni hiljattain uudella sisällöllä ja uudella hinnoittelulla. Expansion Pack -nimeä kantava laajennettu palvelu tuo konsolin kirjastoon kauan odotetut Nintendo 64 -pelit, sekä myös liudan Sega Mega Drive -pelejä. Tämän lisäksi laajennuksen hankkinut voi ladata itselleen Animal Crossing: New Horizons -pelin tuoreen lisälevyn maksutta ja ovatpa mukana nyt myös pilvitallennukset.

Nintendo 64 -pelien kirjasto on lupauksia herättävä. Itsestään selvien pelien, kuten Super Mario 64:n, The Legend of Zelda: Ocarina of Timen ja Mario Kart 64:n ohella mukana on myös vähemmän tunnettuja pelejä, joista erityisesti Sin & Punishment on mainio lisä. Mega Drive -puolella kattaus on niin ikään riittävä näin alkuvaiheessa. Segan omien pelien ohella listalla on Capcomin ja Konamin pelejä, joista erityisesti Strider ja Castlevania: Bloodlines ovat ehdottomasti pelaamisen arvoisia nimikkeitä.

Retropelipuolta ei vain ole viety aivan loppuun asti. Etenkin Nintendo 64 -pelien emulaatio on yllättävän heikolla tasolla. Ruudunpäivitys on vähän sinne päin ja peleihin olennaisena osana kuulunut näkyvyyttä heikentänyt sumu on kokonaan poissa. Kaikissa peleissä ongelmat eivät ole yhtä selkeitä, mutta erityisesti Mario Kart 64:n kaltaiset sulavuutta edellyttävät pelit pistävät silmään heikolla emulaatiollaan. Expansion Pack lisää kuitenkin mahdollisuuden pelata NTSC-versioiden 60 Hz nopeudella PAL-versioiden 50 Hz nopeuden sijaan, mikä korjaa ongelmaa hieman, mutta ei kokonaan.

Tämä on mainos:

Ohjaus on mallinnettu Switch-ohjaimille niin hyvin kuin vain mahdollista. Nintendo 64 -ohjaimen keltaiset napit on sijoitettu oikeaan ohjaustattiin, mikä ei tietenkään ole täysin optimaalinen ratkaisu. Puristeille Nintendo kauppaa Switchiin liitettävää N64-ohjainta, mikä varmasti olisikin paikallaan. Silti perusohjaimellakin pärjää, kunhan tietyt sudenkuopat pelien ohjattavuudessa ottaa huomioon.

Suurin osa Mega Drive -peleistä on nähty jo kokoelmilla aiemmin, ja niihin verrattuna Switch-emulaatio on ihan hyvällä tasolla. Mega Drive -peleissä isoimmaksi ongelmakohdaksi muodostuu äänipiirin emulaatio, joka on ollut myös muiden laitetta emuloivien valmistajien hampaankiristin. Äänenlaatu on paikoitellen aivan hirveä, ja erityisesti musiikeissa kehnon emuloinnin huomaa selkeimmin. Muuten pelit rullaavat niin hyvin kuin olettaa voi, ja ohjauskin on kohdillaan.

Muu sisältö on ihan kohdillaan sekin, eikä niiden osalta Expansion Packissa ole rutisemista. Isoimman kitinän aiheuttaa kuitenkin melko varmasti hinta. Expansion Pack maksaa tuplasti normaaliin Switch Onlineen verrattuna, eikä sisältö ainakaan vielä ole hintansa arvoinen. Mikäli Nintendo parantaa emulaation tasoa jatkossa ja sisältöä tiputellaan palveluun tasaiseen tahtiin, lisäpaketti muuttuu huomattavasti houkuttelevammaksi. Jos pelkkä nettipelaaminen kuitenkin riittää ja NES-pelejäkin pelailee aina välillä, vanhassa paketissa on vielä tällä hetkellä vara parempi.

HQ
Tämä on mainos:


Ladataan seuraavaa sisältöä