Suomi
Gamereactor
arviot
Nioh

Nioh: Defiant Honour DLC

Tarina jatkuu päätöstä saavuttamatta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Team Ninjan Ninja Gaidenista ja From Softwaren Souls-peleistä innoittunut samuraipeli Nioh on saanut toisen lisäosansa Defiant Honour. Tarinallisesti se jatkaa siitä, mihin edellinen lisäosa Dragon of the North lopetti. Pelillisesti luvassa on lisää sitä samaa, mutta samalla vaikeustaso on väännetty tappiin. Tämän seurauksena vaaka haastavan ja nöyryyttävän välillä on keikahtanut nöyryyttävän puolelle. Lisäristä nauttiminen käytännössä vaatii kaverin apua tai sielutonta grindaamista. Kymmenen euron hintainen lisälataus kuuluu myös Niohin kausipassiin.

Pääpelissä 1600-luvun alun Japanissa Tokugawa Ieyasu saavutti ratkaisevan voiton Sekigaharan taistelussa. Ensimmäisessä lisäosassa brittiläinen samurai William jatkoi Tokugawan vallan vakiinnuttamista, ja samalla linjalla mennään nyt myös Defiant Honourissa. Talvella 1614 Osakan linnoitusta piiritettiin, ja tähän historialliseen soppaan Niohin länsimaalainen samurai laittaa lusikkansa. Kaiken takana häärii amritaa ja taikaa taitava Maria, jota William itsepintaisesti jahtaa.

Maria-neito on fiktiivinen hahmo, mutta Defiant Honourin pääpahiksena nähdään Osakan linnoituksen oikea komentaja Sanada Yukimura. Iloisesti hänestä ei tehdä yksiulotteista hirviötä. Hän on kunniansa tunteva samurai, joka vain sattui väärälle puolelle historiallisessa välienselvittelyssä. Kolmas merkittävä henkilöhahmo on legendaarinen ninja Sarutobi Sasuke, joka valitettavasti on vain japanilaisessa taiteessa ja tarinoinnissa paljon käytetty fiktiivinen hahmo. Ninjailevasta teemasta johtuen Williamin rinnalla nähdään jälleen maailmanhistorian tunnetuin oikea ninja Hattori Hanzo.

Innostavasta asetelmasta huolimatta juonesta ei oteta läheskään kaikkea irti. Jos ei mitään muuta niin jokunen välivideo lisää olisi tehnyt hyvää kokonaisuudelle. Harmillisesti Williamin tarinan suuri kaari ei vieläkään saavuta päätöstä, joten toivottavasti tulevaisuus tuo tullessaan joko lisää laajennuksia tai sitten ihan täysimittaisen jatko-osan. Jatkosta vihjaillaankin estottomasti. Pahiksena nähdään ilmeisesti Toyotomi Hideyori, joka on niin ikään aikakauden historiallinen henkilö.

Tämä on mainos:
NiohNiohNiohNioh

Defiant Honourin läpäisyssä menee kahdesta kymmeneen tuntia riippuen siitä, miten pitkään oma pelaaminen on silkkaa pään seinään hakkaamista. Päätehtäviä on kaksi kappaletta, ja niiden lisäksi on jokunen pienempi toimeksianto. Päätehtävät ovat melkoisen pitkiä verrattuna emopelissä totuttuun. Luvassa on siis paljon oikoreittien avaamista ja välitallennuspisteiden etsimistä. Pelialueet ovat myös selvästi peruspelin tehtäviä avoimempia. Periaatteessa tämä on hienoa, sillä se rohkaisee tutkimaan paikkoja. Samalla seurauksena on ajoittaista eksymistä, joka taas nostaa nopean kuolemisen riskiä merkittävästi.

Kenttäsuunnittelu on ehkä parasta, mitä Niohissa on tähän mennessä nähty. Valitettavasti tästä ei pääse täysillä nauttimaan, sillä vaikeustaso on vedetty aivan liian korkeaksi. 115 pelitunnin Williamini on viimeisen päälle optimoitu taistelutyyliini sopivaksi, mutta silti tasoni on vain 163. Lisäosalle suositeltu kokemustaso on tehtävästä riippuen joko 180 tai jopa yli 200. Käytännön seuraus on se, että yllättämään päässyt ansa tai vihollinen tekee Williamista selvää 2-3 osumalla. Näin ollen pelaamisesta tulee turhauttavaa yritystä ja erehdystä, koska tehdystä virheestä ei yleensä selviä hengissä. Mukaan kutsuttu kaveri on siis enemmän kuin suositeltava veto, ellei sitten halua käyttää tuntikausia kokemustasonsa nostamiseen sieluttomalla grindaamisella.

Uutena aseluokkana on pamppumainen tonfa, ja siinä sivussa viholliset pudottelevat myös uusia panssareita. Yksi uusi guardian spirit on niin ikään mukana, ja sen saa odotetusti kukistamalla edellä mainittu Osakan linnoituksen päällikkö Sanada Yukimura. Nopeaa tuplakatanaa käyttämään tottuneet ovat heti kuin kotonaan kahden tonfan kanssa, kunhan vain muistaa rynnätä suoraan iholle aseen lyhyen kantaman vuoksi. Uusia vihollisia on kourallinen, ja ne ovat odotetusti erittäin tappavia ja aggressiivisia.

Tämä on mainos:

Toinen lisäosa Defiant Honour selvästi kokeilee Niohiin erilaisia pelillisiä ratkaisuja, joista ehkä tärkeimmät ovat kenttäsuunnittelu ja vaikeustason hilaaminen mahdollisimman korkealle. Williamin tarina saavutti varsin tyydyttävän ratkaisun pääpelin lopussa, eikä ensimmäisen Dragon of the North -lisäosan aloittama tarinapolku saa päätöstään tässä toisessa laaennuksessa. Näin ollen Niohin lisäosia ei voi toistaiseksi pitää välttämättömänä niille, jotka haluavat nähdä Williamin tarinan loppuun asti.

Niohin yksinpelin arvio

Niohin moninpelin arvio

Kahdeksan vinkkiä Niohissa selviytymiseen

Nioh: Dragon of The North DLC

NiohNioh
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Tonfa, lisää Niohia, lisää roinaa kerättäväksi
-
Vaaka haastavan ja nöyryyttävän välillä on keikautettu nöyryyttävään, vain kaksi päätehtävää, tarinassa olisi ainesta parempaan, tarina ei saavuta päätöstä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Nioh tulossa Xbox Onelle?

Nioh tulossa Xbox Onelle?

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Sony ja Team Ninja julkistivat Nioh 2 -pelin kesäkuun E3-messuilla. Näyttää kuitenkin siltä, ettei julkaisu ole vielä lähimaillakaan. Odotellessa Koei Tecmo saattaa...

0
Nioh myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta

Nioh myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Team Ninjan Souls-like-samuraipeli Nioh on osoittautunut mukavaksi menestykseksi. Tekijät yhdistivät Ninja Gaidenia Dark Soulsiin tyylillä, joka on tuonut kassaan tuottoa...Ladataan seuraavaa sisältöä