Suomi
Gamereactor
artikkelit

Obi-Wan Kenobi (Disney+), 1.kausi, ensitunnelmat

Hauskoja hetkiä ja joitakin yllätyksiäkin, mutta ennusmerkkien mukaan läsnä ovat samat ongelmat kuin viimeisimmissä elokuvissa ja TV-sarjoissa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kuulun niihin, jotka eivät pitäneet uusimmasta Star Wars -trilogiasta. Viittaukset menneisyyteen ja kokonaisuuden kaava ovat niin ennalta arvattavia tai suorastaan järjettömiä, ettei tarina onnistunut tekemään vaikutusta. Sama päti myös sarjaan The Book of Boba Fett ja jossain määrin The Mandalorianin toiseen kauteen. Siksi olen pyrkinyt pitämään odotukseni maltillisina Obi-Wan Kenobin oman sarjan suhteen. Onneksi vaikuttaa siltä, että Disney ja Lucasfilm ovat ainakin osittain ottaneet opikseen.

HQ

Obi-Wan Kenobin oman sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa jättävät odottamaan lisää. Ohjelman lähtökohdat onnistuivat nimittäin yllättämään. Toisaalta on selvää, että tekijät sortuvat joihinkin tuttuihin huonoihin ratkaisuihin kuin jo aiemmin mainitsemani elokuvat ja TV-sarjat. Mukana on silti riittäväksi jaksoja, jotka pitävät katsojan kiinnostuneena.

Ewan McGregor tekee hyvää työtä ikääntyvänä jedinä, joka on luopunut melkein kaikesta paitsi Luken vahtimisesta. Uudet henkilöhahmot ovat sitten aina mahtavasta hieman liian teatraaliseen saakka. Jotkut henkilöhahmot tuntuvat olevan mukana vain siksi, että heidän katsotaan kuuluvan olla mukana. Pahis saattaa olla pahis vain siksi koska on pahis, ja söpö droidi on tietysti mukana myös. Suurin osa päähenkilöistä on kuitenkin toteutettu hyvin, ja sekoitus toimintaa, huumoria ja draamaa tekevät helpoksi katsoa ensimmäisen 90 minuuttia yhdellä istumalla.

Tämä on mainos:

Huonoja puolia on nähtävissä lavasteissa, jotka tuovat pahasti mieleen lastenohjelmat silloin joskus 1980- ja 1990-luvuilla. Erikoinen ratkaisu on, että peräti kaksi eri kertaa mukana on pitkä jakso siitä, kun lapsi pakenee takaa-ajajaansa aivan liian pitkään jäämättä kiinni vain siksi, että jahtaaja tekee tyystin typeriä tempauksia. Jossain määrin tällaiset jaksot ovat ärsyttäviä, mutta taas toisaalta realismi lentäköön romukoppaan, ja pelkkää viihdettä tänne vain kiitos nam. Yksi asia on varmaa: Disney ei vain saa rytmitystä kohdilleen näissä Marvelin ja Star Warsin sarjoissa.

Katsoja tietää jo valmiiksi, miten sarja päättyy. Toistaiseksi sarja on kuitenkin alkanut muutamalla odottamattomalla tavalla, ja mukana on hyvä sekoitus niin uutta kuin vanhaakin. Obi-Wan Kenobi on sarja, josta odotan näkeväni lisääkin.

Obi-Wan Kenobi (Disney+), 1.kausi, ensitunnelmat
Tämä on mainos:


Ladataan seuraavaa sisältöä