Suomi
Gamereactor
artikkelit
PUBG: Battlegrounds

Pelijournojen kilpa-PUBG Messukeskuksessa oli menestys

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Messukeskuksen Game Expo -messuilla viikonlopulla järjestetyn PUBG 1000 -tapahtuman lähtölaukaukset ammuttiin pelipressin ja vaikuttajien kesken perjantaiaamuna ennen messujen aukeamista suurelle yleisölle. Lopulta lähinnä paria viihdyttävää lämmittelykierrosta muistuttava pressikärhämä tykiteltiin läpi sangen messevissä puitteissa keskellä sponsorilogoja sekä Mercedes Benz -brändättyjä premium-tuoleja vajaan 30:n osallistujan kesken.

Koneen takaa ei paljon heippoja enempää ehditty sosialisoida, oltiinhan tänne tultu laittamaan muut kylmäksi. Aamun aikana kuitenkin törmäsin Pelaajan, Ubisoftin sekä Elisan esports-porukoihin näyttöjen armeijan kelmeän loisteen takaa. Mukana selostamassa ja tunnelmaa luomassa hääri myös Matti "copter" Korvenmaa PUBG Finlandista. Kunnon selostus tuo aina lisää tunnelmaa tällaiseen harrasteluun.

Itsehän olen pelannut hyvin maltillisen määrän PUBG:ia, kenties vain noin 40 kokonaistuntia ja se tuntui heti. Kokonaiskokemus oli huomattavasti sulavampi kuin vanhoina aikoina. Nykyään suosittu FPS-näkövinkkeli kolmannen persoonan kameran sijaan tuntui aluksi hieman oudolta, mutta onhan se toisaalta kaikille sama ja reilu vaihtoehto.

Ensimmäinen kierros päättyi osaltani Arkangelin sotilastukikohdan sillalle ja sijoitukseen 9. Kaksi kilpailijaa sentään ehdin myös tiputtamaan. Battle Royale -peleihin soveltamani perusvarma strategia kiertää kohti maalialueen keskusta mahdollisimman lähellä reunoja tuntui olevan edelleen validi lähestymistapa.

Tämä on mainos:

Toisella yrityksellä nappi löysi pääni rantahietikolla, juuri kun päätin ajattelemattomasti syöksyä läheiseen bunkkeriin. Sijoitus 14/28. Ei hyvä, mutta ei täysi susikaan. Kierros oli hyvä muistutus siitä, että keskittyminen on avainehto pelissä menestymiseen. Toinen erä lopulta ratkaistiin klassiseen macho-tyyliin finaalikaksikon nyrkkitappelussa, joka tarjosi perin viihdyttävän hetken koko porukalle.

JIMM's, Elisa, Hatch, Zovie, Havu Gaming, PUBG Finland sekä muut yhteistyökumppanit ovat luoneet mainion areenan, jolla messujen ajan myös suuri yleisö pääsee kokemaan e-sports -fiilistä ammattimaisissa puitteissa yhdessä toisiaan vastaan. Kyseessä on lajin puolesta ihailtava kulttuuriteko, vaikka ei se kovin PUBG-fani olisikaan. Toivottavasti tätä tai vastaavia konsepteja nähdään lisää myös tulevaisuudessa!

Myöhemmin suurelle yleisölle järjestettyyn turnaukseen osallistui 70 pelaajaa kaikkiaan 1200 karsintapelaajan joukosta. Voittajaksi valikoitui lopulta 20-vuotias Onni "Cupsolo" Lahdensivu. Palkintopotti oli 5000 euroa. Lisätietoa skabasta voi katsoa täältä.

PUBG: BattlegroundsPUBG: Battlegrounds
Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä