Suomi
Gamereactor
artikkelit

Playstation Now ja sen 10 kelpo peliä

Sonyn suoratoistopalvelussa on pelattavana loistopeli poikineen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Sonyn oma kuukausimaksuun luottava pelien suoratoistopalvelu on PS Now. Joukossa on toki tunnettuja nimikkeitä, jolloin ne hieman tuntemattomammat loistopelit saattavat jäädä vaille huomiota. Toisin sanoen tällä listalla ei ole Unchartedia tai God of Waria, vaan kymmenen pienemmälle huomiolle jäänyttä mahtipeliä.

Playstation Now ja sen 10 kelpo peliä

Abzû - Jos sellaiset pelit kuin Journey ja Flower ovat olleet oma juttu, kannattaa kokeilla veden valtaamaa Abzûa. Vedenalainen elämä on suorastaan taianomaista, ja luvassa on mielenkiintoisia tilanteita toinen toisensa jälkeen. Veden alla on vain joskus mukavampaa.

Playstation Now ja sen 10 kelpo peliä
Tämä on mainos:

Asura's Wrath - Vuonna 2012 Capcomilla ei mennyt yhtä hyvin kuin nykyään, mutta sekään ei estänyt julkaisemasta hyviä pelejä. CyberConnect2:n kehittämä Asura's Wrath kertoo omalla erikoisella tavallaan Itä-Aasian jumalista piirroselokuvamaisella ulkoasulla. Edellisen konsolisukupolven laitteille julkaistu peli on edelleen kelpoa työtä.

Playstation Now ja sen 10 kelpo peliä

Gravity Rush 2 - Monet tunnistavat omintakeisen tyylin, mutta harva on lopulta pelannut Gravity Rush 2:hta. Sony lisäksi meni ja sulki pelin palvelimet vain vuosi julkaisun jälkeen. Luvassa on värikäs ja erikoinen seikkailu, joka olisi ansainnut paljon enemmän huomiota.

Playstation Now ja sen 10 kelpo peliä
Tämä on mainos:

Rive - Kotimaisen Housemarquen Rive yhdistää sivuttain rullaavan toiminnan kahden tatin ammuskeluun ja kevyeen pulmanratkontaan. "Vielä kerran" tulee olemaan mantra Riven aloittavalle.

Playstation Now ja sen 10 kelpo peliä

Shadow Complex Remastered - Peli, joka edelleen vahvasti yhdistetään Xboxiin. Harva edes tietää, että tämä 2,5D-Metroidvania on saatavilla myös PS Now -palvelussa. Kyseessä on yksi lajityyppinsä parhaista teoksista.

Playstation Now ja sen 10 kelpo peliä

Silent Hill HD Collection - Julkaisun yhteydessä kuultiin verkossa paljon valitusta, sillä mukana ei ole kaikkia pelejä. Näin toki on, koska 1, 4 ja Origins puuttuvat kokonaan. Mukana on silti kaksi ehkä kaikkien aikojen parasta kauhupeliä mukaan lukien Silent Hill 3. Kiillotettuna versiona kyseessä on kokoelma, jonka kokeminen on vaivan arvoista vielä nykyäänkin.

Playstation Now ja sen 10 kelpo peliä

Styx: Shards of Darkness - On olemassa pelejä, jotka eivät kiinnosta suuresti heti, mutta jotka ajan kanssa kaappaavat huomion itselleen. Tällainen on Styx: Shards of Darkness. Kysymyksessä on pelattava satu, joka nojaa vahvasti hiiviskelyyn ja hyvin luotuun maailmaan. Tämä jos mikä on peli, jolle kannattaa antaa mahdollisuus.

Playstation Now ja sen 10 kelpo peliä

The Swapper - indie-pelit Braid, Fez ja Papers, Please pakottavat katsomaan maailmaa ihan uudelta kantilta. The Swapper kuuluu juuri tähän joukkoon. Pulmien aikana on mietittävä omaa moraaliaan, ja seikkailu kasvaa ajan kuluessa alati tärkeämmän tuntuiseksi. The Swapperin julkaisu ei onnistunut, ja siksi peli on jäänyt liian vähälle huomiolle.

Playstation Now ja sen 10 kelpo peliä

• Tokyo Xanadu Ex - Persona-sarjastahan pitävät "kaikki", joten Tokyo Xanadu Ex on sekin kokemisen arvoinen. Tämä läpeensä japanilainen peli ei koskaan päästä pelaajaa helpolla, ja ehkä juuri siksi Tokyo Xanadu Ex ei koskaan saanut samaa huomiota kuin Persona-sarja. Mutta kun lopulta sisään pääsee, on meno mahtavaa.

Playstation Now ja sen 10 kelpo peliä

Velocity 2X - Avaruusolioiden kidnappaamaksi joutuminen ei ole leikin asia. Onneksi Kai Tana osaa pitää huolta itsestään, ja nyt on pyssyteltävä tie läpi kenttien, joiden tarkastelukulma vaihtelee. Pelattavuus on hiottu viimeisen päälle, musiikki on vahvaa ja grafiikka tyylikästä. Kannattaa siis pelastaa kiipeliin joutuneet poloiset.Ladataan seuraavaa sisältöä